Imorse direkt efter jobbet åkte jag på kurs i Dittes hundhall. Det var Helen Sahlin Virro som hade en kurs. Vi tittade på hundarna hur de rörde sig, sen fick de behandling av Helen, så fick vi titta igen om det blev förändring.

Det var förvånande lätt att se för oss alla, även om vi aldrig gjort sånt här förut. De flesta hundarna var stela i ryggen mer eller mindre. Allie var mest stel i ryggslutet, ner mot låren. Så jag har fått lite övningar att göra.

En hund gick bara i passgång i både skritt och travtakt. Men det blev skillnad sen. Den hunden fick 2 behandlingar.

Jag funderade mycket på det här med skador och förslitningar på hundar under dagen. Hur mycket ska man utsätta sin hund för egentligen? Är det värt skador för att få tävla? Kanske. Men det är svårt för mig att sätta mig in i eftersom jag inte är någon tävlingsmänniska. Om jag ser en orenhet i steget skulle jag nog tänka igenom vad som kan ha hänt och varför.  (Samma med hästarna) Men många blir liksom "blinda" för hur hundarna  rör sig och tänker mer på resultat. 

En annan hund på kursen var friskförklarad av en veterinär för 6 veckor sedan, efter en skada. Men vi såg ju alla hur den kortade baksteget på ena sidan. Men tydligen tittar inte veterinärer på sådant!

Jag kom hem vid 17.30. Satte på kaffe och så på med datorn. Då ringde ena sonen, Victor, och sa att han kommer i veckan. Just då dyker den andra sonen, Robert, upp i fönstret och vill låna hästtransporten! Robert med familj är hos barnens mormor några dagar. De skulle kasta en massa skräp. Till oss kommer de i slutet av veckan.

Nu har vi ätit och jag gäspar, som vanligt! Ska nog gå ut och fodra, klockan är 23.

Mina gullungar!
 



3 kommentarer

Helén

13 Apr 2014 08:02

Halloj!
Julia å ja dyker upp under tisdag fm, för att hämta skorna. Vet ingen tid, Julia ska till tandläkaren.
Kraaam

marianne

13 Apr 2014 15:47

tycker det är lite så i hästvärlden med, att man inte ser....jag har nyligen sett en som var på väg från en träning, hon gick skitskumt med ett bakben..jag som inte känner hästen såg det direkt, men hon som äger den blev förvånad när den inte gick igenom vet-besiktning, den är till salu. En kille i Sthlm satt och nötte på en häst som också gick orent, när jag påpekade det, svarade han att "hon går så" Jag blev så illa berörd eftersom hon hade haft en fraktur på kotan och han satt igång henne för tidigt.

JA, de små bebisarna är så himla söta när dom får ögon, det blir nog massa bilder sen :)

Jag har inte tränat Leo heller, han visste det redan och då utnyttjar ju det :)

Petra

16 Apr 2014 08:51

Läste din kommentar på mariannes blogg. Tycker du motsäger dig lite att djur "speglar" människans känslor. Om jag nu var missnöjd. Riktigt, riktigt besviken så märkte Ava troligtvis de då. Jag har ridit Ava drygt ett Halvår regelbunder och känner henne sen hon kom och hon har alltid bråttom hem oavsett vad vi gjort och om hon är trött. Hon kände inte skam som vi gör men som jag skrev, hon har aldrig varit så lydig från backen, då hon trycker med bogen och ska gå före osv, så ja, hon märkte att jag var missnöjd med henne. Hur förklarar jag de för icke hästmänniskor som läser min blogg?

Kommentera

Publiceras ej