Fin lördag

Började med valpkurs när jag kom hem från jobbet. Det var mulet men kom bara några få regndroppar som tur var. Idag kom en ny tjej, så de är nu 9 stycken. Det är ofta så med valpkurser. Hade bara 5 stycken som anmälde sig för länge sedan. De andra kom nu i slutet. Folk planerar inte in kurs förrän de redan har köpt hund, verkar det som. Ibland ringer till och med folk med nästan vuxna hundar och vill gå valpkurs! Valp är de tills de är 6 månader, hos mig. Sen blir det vardagslydnad.

Idag tränade vi hälsa fint, gå fint i koppel och sen repeterade vi förra veckans träning med hantering och inkallning. De hade tränat bra på sin läxa! Att belöna kontakt från hunden utan att locka på den. Idag byggde vi på den träningen vid koppelgåendet.
 
Idag fick de leka i slutet också i 2 grupper. Mio lekte med dem och var "lekfarbror". Han är underbar, kan leka med vem som helst och anpassar sig så fint. En valp blev lite rädd, för han blev jagad av en som fick byta grupp. Då kom Mio och visade att fast han är stor så är han snäll. Gud jag blir så stolt över honom!


När kursen var slut så var Moa, min brorsdotter här och red Tindra. Hon är så duktig! De där små benen! Hon red alla gångarter och på en liten fyrkant i mitten gjorde hon bakdelsvändningar (eller heter det framdel?) Hon flyttade bakdelen alltså!!
 
 
Sen kom systrarna Maja och Klara som red för Karin. Jag klippte gräset och Tomas klippte häcken.

Sen gick vi in och fixade lunch. Då var klockan över 15! Karin och Moa åkte hem, men vi tog en kopp kaffe innan vi gick ut igen. Jag ville gå till skogen men Tomas ville fortsätta med transporten som han byter broms"grejer" på!
 
Jag tror att klockan var mellan 16.30 och 17 när jag traskade iväg med svampkorg och hundar. Det är tyvärr konkurrens om svampen här så jag hittade inga mängder. Men jag glömde visst tid och rum,  kom hem klockan 20!!

Jag som tänkte rida! Nej det blev inget. Rensade svampen och så gjorde vi svampstuvning på varma mackor. Sen kollade vi på Miranda på svtplay. Det var repriser som de börjat köra igen. Men ni som inte sett det programmet, se det! Jag älskar henne! Lagom långa program 28 minuter!
 

Idag fredag-jobbdag

Igår var jag hos frissan och klippte mig. Välbehövligt. 
 
Resten av dagen ägnades åt hemmet. Vek tvätt, dammsög och lagade mat. På kvällen skrev jag fakturor. Hundarna fick märgben och låg ute och tuggade. Hann inte rida något, bara mocka.....

Jag fick inte igång gräsklipparen så gräset är aslångt! Får väl ta det imorgon........
 
Idag började jag jobba 8. Hundarna fick sig en ordentlig  promenad, för de fick vara själva till lunch idag. Jag går så gärna numera! Frukost åt jag på jobbet. 
 
Sen städade jag till lunch med kaffepaus. Min brukare hjälpte till lite, med betoning på lite:-)
 
På em var vi ute och gick i det sköna vädret. Köpte popcorn till kvällen.
 
Nu ser han på film och jag passade på att kolla lite på mejl och annat.
 
Snart ska vi göra pizza, på tortillabröd. Vi brer på lite creme fraiche och chilisås, sen på med pålägget och osten. Tar bara några minuter i ugnen och han kan hjälpa till!

Imorgon slutar jag 9 för kl 10 har jag valpkurs. Från att det bara var 5 anmälda förrförra veckan så är de nu 9 stycken. Kul! Bra att det är många på valpkurs, där det mest är socialt och hundarna får lära känna många raser!

Önskar mig sol hela helgen!
 

Mina skogstroll.
 
 
 
 
 

Vilken härlig dag!

Morgonpromenad med vovvarna redan halv 7 efter att djuren fått mat i stallet.
Frukost och datortid :-)  Sen vilade/slumrade jag en timme på Bemermattan.
 
Efter kaffet så red jag Birkir på ridbanan och löslongerade Tindra. Birkir gick jättebra! Tindra blev blöt av svett redan efter 10 minuter! Det var jättevarmt och de har ju redan börjat sätta vinterpäls!
 
Lagade lite god lunch till mig själv och sen gick hundarna och jag till skogen i 2 timmar. Det var superskönt. Plockade lite kantareller och såg mängder med karljohan. Dem hämtade vi senare, i en korg och rensade i skogen!

Sen tänkte jag klippa gräset. Men den jäkeln ville inte starta! Klipparn alltså! Så jag plockade en hel liter björnbär istället. Vi har massor i år, så mycket har vi aldrig haft!
 
När Tomas kom så red vi ut. Karin på Nökkvi, Tomas på Disa och jag på tjockisen (Tindra) 
 
Jag trodde inte jag skulle kunna sitta så bra på henne för hon är mycket bredare än Birkir. Men det gick bättre och bättre! Men hon hade jobbigt i tölten, med sin stora mage! Det blev riktigt passigt först, men bättre i slutet, när jag jobbat henne lite. Däremot har hon nog blivit jämnare eller mer liksidig kanske man säger. Jag kunde rida lätt på båda sittbenen, vilket var svårt förut. Hon puttade över mig.
 
Nu funderar jag på om det var jag som hade problemet, eller var det hon? Jag har ju inte ridit henne på länge. Bara skrittat en gång efter min operation. Annars var det nog förra hösten.
 
Det var en trevlig ridtur. Vi hittade ett vildvuxet äppleträd, så vi plockade till häst och stoppade i fickorna! Det fick hästarna vid strechen sen!
 
Tindra och jag. Min första ridtur i år!
  
 
 
 
RSS 2.0