Jag är ingen älskare av värme. Sommaren är den årstid jag gillar minst! Framför allt pga av alla insekter som är jobbiga på djuren! Vi köpte ju en bromsfälla. Jag tycker de har minskat, odjuren. Läste idag att även styngflugan gillar den, det var ju bra!
 
Några kvällar nu har vi haft flygmyror i stora svärmar utanför, fy farao vad äckliga de är!
 
 
Igår lördag kom pudlarna hit och de är kvar än. Karin och Christoffer var bortbjudna och idag jobbar hon. Ofta är hundarna med henne, men imorgon ska vi åka till sjukgymnasten både Karin och jag då kan de lika gärna var kvar nu.Hon slutar 8 imorgon och vi ska till Linköping till Lena på Fyskliniken. 

Jag hade ju tänkt göra iordning min bil, själv. Det var ju en liten rostfläck. Det kan väl inte vara så svårt?

Jo, det var det! Blästra med sand, skulle man göra och jag tryckte för löst så sanden sprutade mest på mig.....
 
Tomas tog över och hittade några fler fläckar så han har hållt på med bilen både igår och idag. Rostskyddat, spacklat, grundat och sprutmålat!

Jag rensade ogräs och grejade lite. Bakade hamburgerbröd som vi åt på kvällen med goda burgare!

Egen tomat och gurka som jag lagt in.


 
 
 Vilken öl vill du ha?   (Tycker de flesta smakar likadant!)
 
 Idag var det ännu varmare än igår! Fy tusan, jag blir på så dåligt humör när det knappt går att andas!

Det skulle ju bli regn idag egentligen, så jag hade planerat att städa. Det är fruktansvärt eftersatt här! Men jag städade ändå, i hettan. Iallafall kök och toa. Det andra drog jag mest över. Sen tog jag en kall dusch! Har nog aldrig duschat så kallt!
 
Sen åkte jag till affären och lappen låg kvar hemma..... Jag njöt iallafall i bilen med  ac:n på!

Lagade ceasarsallad till lunch. Det var gott! Stekte surdegsbröd till krutonger, massor av god olja och hade på. Dressingen blev lite på en höft eftersom jag glömde handla hälften. Men det var mycket gott ändå! 

Sen lagade vi hundarnas pool med silvertejp för 3:e gången! De biter i botten. Allie har badat hela eftermiddagen och kvällen, som en säl! De andra hoppade i med lite boll-lek!

 
 
 
Sälen!
 
Jag köpte glass i affären, så på em satt vi i skuggan och åt jordgubbar och glass. Det har varit otroligt lång jordgubbs-säsong! Jättehärligt att man kan frossa varje dag om man vill!

När jag hade gnällt om värmen tillräckligt(!) så satte Tomas på AC: n inne. Det är värmepumpen som även funkar som det. Vi stängde alla fönster så snart blev det svalt och skönt, så jag städade lite till! Vek lite  tvätt och sydde i ett par knappar. Det var ljuvligt inne! Ute var det fortfarande ashett fast klockan var 20.00.
 
Tomas fixade en ny dörr till vindskyddet, som Disa haft sönder. Hon sparkade bort den en gång, då den satt löst. Sen har hon sparkat sönder den 2 ggr eftersom hon lyckades första gången . Det är det som kallas operant betingning inom inlärning! En tillräcklig förstärkning så upprepas beteendet.

Jäklar, nu har det kommit in flygmyror, på något sätt. Det är ju igenbommat! Bäst att jaga dem!


 
 

1 kommentarer

marianne

05 Aug 2014 16:02

Haha...bilar är karlgöra...jag har försökt någon gång också, men jag har ju inget tålamod och då blir det slarvigt gjort, sen slipper jag haha.

Vad duktig du är att variera er lunch...:)

Kommentera

Publiceras ej