Mildväder

Lite skillnad på temperaturen! Häromkvällen var det -18 och nu töar det!
 
Det vore skönt med några minusgrader och ingen blåst om man får önska!

Imorse blev vi väckta av myshundarna igen, vid 8. På fm var vi inne och grejade efter morgonsysslorna ute.
 
Tvättade, dammsög och Tomas gnodde diskbänken skinande ren! När han gör något så görs det ordentligt!

Efter kaffet var vi ute en stund. Jag mockade några kärror, vilket var betydligt lättare nu i mildvädret. Jag hade för mycket kläder på mig och blev genomsvett! Packade några fodersäckar med. Hästarna får 8 säckar med 6 kg i varje/dag. Tackorna 6 säckar med 7-8 kg och så baggarna ett par säckar. Så det är lite pyssel.

Tomas höll på med plogbladet som han har köpt. 


Till lunch gjorde jag 2 kålsallader. En grönkål som jag fräste i olja, sen strödde över torrostade solrsokärnor och parmesanost och balsamvinäger och en rödkålsallad med apelsin och russin. Det var så gott så jag orkade knappt några pannkakor som vi stekte och åt med keso och egengjord sylt!
 
Efter maten gick vi en långpromenad med hundarna. Härligt!
 
När vi kom tillbaka och skulle göra klart i stallet så började Tomas med kattluckan mellan stallet och logen. Det blir ju toppen!
 
Ikväll har vi rensat bland en massa papper och det blev massor av plats uppe i hallen där vi har "kontor"!

Nu ser vi på Robin Hood (med ett öga!)

 
 

Natt igen!

Här sitter jag och ugglar!
 
Idag har jag jobbat. På hemvägen blev jag uppringd av Ewa som körde bakom mig! Så jag hängde med henne hem och hälsade på hennes valp, som Jim är pappa till. Det var en go kille, med vassa tänder!
 
I lördags föddes Jessies valpar som Jimpan är pappa till. Det blev 6 stycken! Roligt och några kronor till Jim i parningsavgift, nu när han är vår på riktigt!
 
Jag ska köpa honom ett back on track täcke, tror att han har ont i kroppen igen. Kan det vara ett skov från Anaplasman? Något är det som inte är bra. Han äter och är okej i magen. Men det känns som om han har något problem i kroppen. Och han reagerar på vår nya micro! På ljudet! 
 
När vi har varit ute så vill han inte gå in. Så igår skojade jag och sa: Undrar om vi har besök inne som vi inte ser! Men ingen av de andra två reagerar på något. Ja jag vet inte.......

När jag kom hem idag så väntade Tomas med kaffe. Jag tog keso och frukt till. Men nyss åt jag glass, så lite onyttig är jag ibland!

När vi hade fikat så var det stalljobb. Kissen Astrid blir modigare och modigare. Hon retas med hundarna, helst med Allie. Allie älskar alla katter, lite för mycket! Hon pussar och pussar så de blir helt blöta! 

Ikväll har jag tränat hundarna lite i köket. Det har varit lite dåligt med det några dagar när vi har haft julfirande.
 
Sen har vi ätit gröt och skinkmacka och tittat på tv. Vi är så slöa!
 
Karin jobbar idag. Det här kortet tog jag i lördags när hon var här.
 
Mio knähund!
 
 
 
 
 
 

Natt i Långskogen!

Oj klockan är 01.30 
 
Vilka vanor vi har fått! Men bra för hästarna som fick mat nyss! Det är svinkallt, nästan -20 grader!

Idag åkte Victor hem till Uppsala igen, för att jobba. Roberts familj har varit runt på fikabesök så Tomas och jag passade på att åka och shoppa lite.
 
Vi behövde en ny micro. Jag köpte min första smartphone, har haft en jättegammal, men bra mobil. Sen köpte vi en massagedyna, så himla gött! Vi var inne en snabbis på Ikea också och köpte nya kuddar och ett bäddmadrassöverdrag. Lite tyg och annat smått.

Hann gulla lite med de små innan maten och sen åkte de också hem till Uppsala. 
 
Karin och Stoffe var kvar på kvällen. Vi har tittat på sällskapsresan och halvsovit i soffan!


 
 
 
RSS 2.0