Sitter och dricker glögg och kaffe. En pepparkaka, ett par rutor choklad och en mandarin till det. Mums!
 
Har varit ute och mockat tung snöblandad skit i hagen, två kärror och packat ca 15 säckar foder. Igår avmaskade vi hästarna så jag ville få bort så mycket som möjligt. Snön är tung och blaskig så jag är helt slut i min rygg.
 
Men det är klart i stallet för idag. Ska bara nattfodra sen och ta in lilla Astrid katt i sadelkammaren. Idag skulle hon minsann inte vara kvar därinne och äta frukost. Det har hon gjort förut, men idag protesterade hon högljutt. Så idag har hon varit ute hela dagen med de andra katterna. Bruno är snäll. Hon stryker sig emot honom och spinner. Arnold är inte lika road. Han fräser lite och stirrar när hon kommer för nära.
 
Bruno
 
Astrid
 
Arnold
 
Igår var jag ganska huslig. Gjorde musli och kokade 3 sorters bönor, så nu finns det massor! Städade klart inne det jag inte hann/orkade i fredags. Så det blev tacos och en film när klockan var över 21. Så blogga blev det inte tid till.
 
Tomas höll på och plöjde på vallen där vi tar hö. Idag gjorde han klart det sista där. Nyss innan vi gick in, så halmade vi upp hos fåren och fodrade. Rätt som det var sa han: Ajdå jag satte kniven i låret! Han hade en kviv i fickan (!) och sen när han böjde sig så stack den in......Men han ryckte loss den. Huuuu.. jag ryser!
 
Idag har jag slagit in nästan alla julklappar. Det mesta är till barnbarnen Hilma och Kasper. Sen några till paketleken. Men det är i princip klart så någon stress känner jag inte. Julpyntar mer gör jag nog inte heller. Har julgardiner i köket och adventsljustakar. Det är viktigast!

Nu ska jag läsa lite, det sista jag har kvar på terapihundsutbildningen och träna hundarna en stund.
 
 
 
 

2 kommentarer

marianne

15 Dec 2014 09:04

Innan jag scrollade ner misstänkte jag att Arnold var svart, min personlig åsikt är att svarta katter är lite surare än andra...

Vi har slarvat med mockning i hagen på sista tiden, jag skäms men jag orkar inte allt :( Ava hade ju 0 epg sista gångerna jag skickade in, jag vill inte förstöra det och får försöka ta mej i kragen.
Jag önskade jag kunde få plöjt de delar som inte är berg under....

Sv: Jag orkar knappt bry mej i schemat längre.....jag har lust att säga upp mej....varför dela ut ett schema och samtidigt säga att det inte är fast, att det blir ändringar var 13:e vecka? Inte sjutton gör det att man mår bättre :( Jag fattar inte....

Nilla

15 Dec 2014 13:42

Aj för kniven i benet!

Här står det still med mockning av hage, jag har extra ont just nu. Och ingen annan verkar vilja ta tag i det :(

Kommentera

Publiceras ej