Igår hann jag inte skriva.

Jag jobbade i går kväll och natt och åkte tidigare för att uträtta lite ärenden.

Innan dess var det allt vanligt jobb härhemma. Karin motionerade alla hästarna.

Jag har ju fått övningar från sjukgymnasten som jag ska göra helst 3-4 gånger per dag. Jag är glad om jag hinner 2 gånger! Men vissa övningar kan jag ju göra lite nu och då. Och det blir ju skillnad!

Det som är läskigt är att det låter så mycket om mig. Det knakar  och knäpper som om någon bryter sönder saker. Lite obehagligt är det och det verkar öka. Kanske är det leder som börjar röra sig som varit för stilla?!

Annars känns det så mycket bättre så jag ska börja jobba mer. 75 % istället för 50% som jag gjort i en månad. 

Men skadan jag har lär jag få operera, den läker inte. Men min rörlighet är mycket bättre tack vare smärtlindring och gympa!  Nu har jag inte ont i viloläge och det är mycket värt!

Imorse handlade jag på hemvägen och kom hem till kaffet, som Karin fixat. Kom på att jag skulle väga mig,det är ju fredag!


Jag vägde 56,1 så det var -3 hg! Skönt! Framför allt tycker jag att det är skönt att jag kan ha mina jeans utan att det sitter åt och jag kan böja mig lätt och knyta skor!

Om man tänker på att vikten på ett knä är 3 ggr det man väger, när man sätter ner foten. Då är det bra att 5 kg är borta. Då har jag -15 kg belastning borta från knäna när jag går!  Bra motivation om man har problem med sina knän.

Nu ska jag vika tvätt och dammsuga. mindre kul......Posten kommer!
 
 
 
 

Onsdag och ortopedbesök

Idag skulle jag träffa en ny läkare. Sjukgymnasten ju ringde och bytte åt mig.
 
Den här killen var väldigt trevlig och helt vanlig! Det var lätt att prata med honom och han lyssnade!

Han visade mig röntgenbilderna och förklarade vad vi såg. Jag berättade om mitt kiropraktorbesök som gick "fel". Det vill säga det small till exakt där jag har ont i ljumsken. Som ett pistolskott. Det var inte där han behandlade mig utan han sa att jag måste ha legat för långt ut på kanten på britsen. Men när jag skrek till så såg han faktiskt lite orolig ut!

Innan jag gick hem frågade han om det gjorde ont, men det gjorde det ju inte, då.

Jag avbokade nästa tid och sen har jag ju blivit sämre och sämre, antagligen för att jag blev mer inaktiv.

Min förra läkare sa ju att det inte syntes något på röntgen. Men det sa den här att det gör! Den mjukdelen som sitter utanpå höftkulan är brusten (!) Det är som en liten flik på den. Kanske inte konstigt det skaver och smärtar.....

Förklaringen kan ligga i mitt kiropraktorbesök, men hur ska man veta det? Och isåfall, var den redan svag eller trasig innan? Ingen aning. Det jag vet är att när jag ridit förut har höften hakat upp sig, lite som kramp. Så har Karin med, fast på motsatt sida!

Efter besöket åkte jag och handlade ny medicin och lite annat på Maxi.

På eftermiddagen gjorde Karin och jag lite gympa.

Karin och Smilla


Jim "hjälper" mig med snoddövningen.


Sen var vi ute och jobbade. Idag var det mycket kallare ute. Igår var ju rena vårvädret, men idag hade jag overall igen.

Vi mockade en hel del skit och packade som vanligt foder. Karin hann inte rida, för hon skulle iväg och visa film på Junis.

Jag var både trött och frusen så jag slumrade i soffan tills Tomas kom hem. Vi gick ut och gjorde klart. Sen lagade vi lammfärsbiffar och åt framför tv:n. Sen pratade jag med Robert i telefonen och han sa att  de kommer hit om knappt 2 veckor. Härligt! 

Karin, Arnoldoch Bruno


FoderpackningPaus i mockningen
 
 
 
Lunch!
 

En kopp kaffe

Tar en kopp efter maten. Sen måste jag dammsuga. Det är som ett grustag på golvet efter hundarna.

Ja sen har jag lovat Jim att träna lite till. Han ligger bredvid och väntar.

Han fick gå med en kaffekopp till Tomas. (En tom alltså!)

Jag ska ju gå terapihundsutbildning med Mio snart. Egentligen är Jim mer lättränad. Han fattar så snabbt. Men jag tror att han kan bli lite "för mycket".När han vill gosa har man hela honom i ansiktet och han kan nocka till en.

Mio är lugnare och mjukare, men något mer lättstressad. Kan lägga av om han tycker att det är svårt!

Nog om det!

Idag har jag varit tillbaka hos underbara Lena. Fick lite nya övningar att göra. Jag har blivit bra mycket bättre på bara några veckor.

Imorgon ska jag till en ny läkare på ortopeden. Det blir intressant!

På eftermiddagen idag var jag på föreläsning om artros på sjukgymnastiken i Motala.  Det var jag och ett gäng till, de flesta var ganska dåliga och gick med kryckor och hade rejält ont. Man kan ju inte påstå att de blev muntrare av informationen! Så negativt!!! Fy farao!

Så jag kunde givetvis inte knipa igen utan berättade att jag blivit sååå mycket bättre av träningen (hos en privat sjukgymnast) jag frågade om de skulle prata om kost osv. Tror han blev rätt trött på mig.....

När jag kom hem höll Karin på att rida. Hon hann med 3 stycken. Jag packade foder.


Det var ljust till klockan var 18. Så himla härligt!!
 
RSS 2.0