Igår hann jag inte skriva.

Jag jobbade i går kväll och natt och åkte tidigare för att uträtta lite ärenden.

Innan dess var det allt vanligt jobb härhemma. Karin motionerade alla hästarna.

Jag har ju fått övningar från sjukgymnasten som jag ska göra helst 3-4 gånger per dag. Jag är glad om jag hinner 2 gånger! Men vissa övningar kan jag ju göra lite nu och då. Och det blir ju skillnad!

Det som är läskigt är att det låter så mycket om mig. Det knakar  och knäpper som om någon bryter sönder saker. Lite obehagligt är det och det verkar öka. Kanske är det leder som börjar röra sig som varit för stilla?!

Annars känns det så mycket bättre så jag ska börja jobba mer. 75 % istället för 50% som jag gjort i en månad. 

Men skadan jag har lär jag få operera, den läker inte. Men min rörlighet är mycket bättre tack vare smärtlindring och gympa!  Nu har jag inte ont i viloläge och det är mycket värt!

Imorse handlade jag på hemvägen och kom hem till kaffet, som Karin fixat. Kom på att jag skulle väga mig,det är ju fredag!


Jag vägde 56,1 så det var -3 hg! Skönt! Framför allt tycker jag att det är skönt att jag kan ha mina jeans utan att det sitter åt och jag kan böja mig lätt och knyta skor!

Om man tänker på att vikten på ett knä är 3 ggr det man väger, när man sätter ner foten. Då är det bra att 5 kg är borta. Då har jag -15 kg belastning borta från knäna när jag går!  Bra motivation om man har problem med sina knän.

Nu ska jag vika tvätt och dammsuga. mindre kul......Posten kommer!
 
 
 
 

Onsdag och ortopedbesök

Idag skulle jag träffa en ny läkare. Sjukgymnasten ju ringde och bytte åt mig.
 
Den här killen var väldigt trevlig och helt vanlig! Det var lätt att prata med honom och han lyssnade!

Han visade mig röntgenbilderna och förklarade vad vi såg. Jag berättade om mitt kiropraktorbesök som gick "fel". Det vill säga det small till exakt där jag har ont i ljumsken. Som ett pistolskott. Det var inte där han behandlade mig utan han sa att jag måste ha legat för långt ut på kanten på britsen. Men när jag skrek till så såg han faktiskt lite orolig ut!

Innan jag gick hem frågade han om det gjorde ont, men det gjorde det ju inte, då.

Jag avbokade nästa tid och sen har jag ju blivit sämre och sämre, antagligen för att jag blev mer inaktiv.

Min förra läkare sa ju att det inte syntes något på röntgen. Men det sa den här att det gör! Den mjukdelen som sitter utanpå höftkulan är brusten (!) Det är som en liten flik på den. Kanske inte konstigt det skaver och smärtar.....

Förklaringen kan ligga i mitt kiropraktorbesök, men hur ska man veta det? Och isåfall, var den redan svag eller trasig innan? Ingen aning. Det jag vet är att när jag ridit förut har höften hakat upp sig, lite som kramp. Så har Karin med, fast på motsatt sida!

Efter besöket åkte jag och handlade ny medicin och lite annat på Maxi.

På eftermiddagen gjorde Karin och jag lite gympa.

Karin och Smilla


Jim "hjälper" mig med snoddövningen.


Sen var vi ute och jobbade. Idag var det mycket kallare ute. Igår var ju rena vårvädret, men idag hade jag overall igen.

Vi mockade en hel del skit och packade som vanligt foder. Karin hann inte rida, för hon skulle iväg och visa film på Junis.

Jag var både trött och frusen så jag slumrade i soffan tills Tomas kom hem. Vi gick ut och gjorde klart. Sen lagade vi lammfärsbiffar och åt framför tv:n. Sen pratade jag med Robert i telefonen och han sa att  de kommer hit om knappt 2 veckor. Härligt! 

Karin, Arnoldoch Bruno


FoderpackningPaus i mockningen
 
 
 
Lunch!
 

En kopp kaffe

Tar en kopp efter maten. Sen måste jag dammsuga. Det är som ett grustag på golvet efter hundarna.

Ja sen har jag lovat Jim att träna lite till. Han ligger bredvid och väntar.

Han fick gå med en kaffekopp till Tomas. (En tom alltså!)

Jag ska ju gå terapihundsutbildning med Mio snart. Egentligen är Jim mer lättränad. Han fattar så snabbt. Men jag tror att han kan bli lite "för mycket".När han vill gosa har man hela honom i ansiktet och han kan nocka till en.

Mio är lugnare och mjukare, men något mer lättstressad. Kan lägga av om han tycker att det är svårt!

Nog om det!

Idag har jag varit tillbaka hos underbara Lena. Fick lite nya övningar att göra. Jag har blivit bra mycket bättre på bara några veckor.

Imorgon ska jag till en ny läkare på ortopeden. Det blir intressant!

På eftermiddagen idag var jag på föreläsning om artros på sjukgymnastiken i Motala.  Det var jag och ett gäng till, de flesta var ganska dåliga och gick med kryckor och hade rejält ont. Man kan ju inte påstå att de blev muntrare av informationen! Så negativt!!! Fy farao!

Så jag kunde givetvis inte knipa igen utan berättade att jag blivit sååå mycket bättre av träningen (hos en privat sjukgymnast) jag frågade om de skulle prata om kost osv. Tror han blev rätt trött på mig.....

När jag kom hem höll Karin på att rida. Hon hann med 3 stycken. Jag packade foder.


Det var ljust till klockan var 18. Så himla härligt!!
 

Somnade i soffan

Igår var en härlig dag!

Det kändes som första vårdagen. Snön är nästan borta och det har torkat upp.

Hundarna och jag var ute nästan hela dagen. Jag åt lunch i växthuset! De fick märgben att ligga och gnaga på.

Förutom stalljobbet så krattade jag lite på gräset för att få bort grus som blivit upp-plogat där.

Det var så härligt!

Men på kvällen var jag helt slut, så jag orkade inte åka till agilityn. Jag är ju inte själv delaktig, men Karin kör med Mio. Men igår fick han vara hemma. Jag låg i soffan.

Nu ska jag till min favorit-sjukgymnast Lena. Och i eftermiddagska jag till sjukgymnastiken i Motala och se om jag kan få hjälp där fortsättningsvis.Men jag måste ju gå en artros-skola först. Den börjar idag.

Lite spännande, eftersom jag inte har artros enligt röntgen........men men. Fortsättning följer.

My med två vovvar
 

Solen visade sig lite grann idag. Med betoning på lite.....

Men det var iallafall uppehåll! Blåst har det gjort. Snön är nästan borta.

På fm gjorde jag musli igen. Gott! Brukar ha olika sorters frön, nötter och torkad frukt, så det blir inte samma smak. 

Två små flickor kom för att rida, för första gången. Karin tog hand om dem och gick ut i skogen med Birkir och Berserkur som duktiga läromästare. Birkir är nyss inriden, men han är en riktig bra barnhäst! Så snäll och foglig!

Han har ju varit en mycket lätt häst ända sen han föddes! Hanterad mycket eftersom han hade kolik hur ofta som helst som yngre. Som tur är verkar det växt bort.


Birkir från Ängdalen
 


Medans Karin tog hand om barnen så packade jag nästan alla fodersäckar.

Efter lunch mockade Karin och jag i hagen igen. Det börjar torka upp. Då är det nästan roligt att mocka! Det blir så fint!

Karin skulle på årsmöte på em.
 
Jag och hundarna gick ut i trädgården. Jag ville plocka bort granriset från rabatterna för att se om några knoppar kommit upp! Inte en enda! Bara ogräs:-(

Tomas har hållt på hela dagen i vårt blivande sovrum. Nu är nästan allt spån ute som låg som isolering.

Robert har ju åkt Öppet spår idag. Vi har följt honom på nätet och kunde se målgången på webb-tv! Vad trött han var stackarn! Han hade ju bara åkt 4 mil (snöbrist) och dessutom varit sjuk 2 gånger senaste månaden. Tur att han har bra grundkondition, han tränar ju mycket annat.


Snart är det vår igen!!
Berserkur med söta Moa
 
 
Att man inte kan lära sig....

Jag är dålig på att göra lagom mycket. Lovade mig själv att lyssna på kroppen och vila när jag behöver. Hur gick det då.....?


Idag blev det för mycket. 

På fm var det ganska lugnt. Bytte lakan och grejade lite inne. Karin red med en tjej som skulle kommit igår. Idag var det bättre väder.

När de ridit så gick vi en sväng med hundarna ner till skogen. Sen packade vi alla fodersäckar.

In och åt lunch. Sen red Tomas och Karin ut och tog med sig Jim. Jag mockade i hagen. Flera kärror med blöt, tung skit. Det är ju så mycket som kommit fram under snön så det är svårt att sluta.

Men sista kärran orkade jag inte tömma ens. 

Jag tog med mig Allie och Mio och gick en sväng ner på vallen så de fick busa och leta lite godis och efter mina handskar som jag "tappade".

När jag gick hem kände jag hur jäkla trött jag var. Det blev lagom att sätta på kaffe och göra lite fruktsallad när Tomas och Karin kom in.

De gick ut igen och red 2 hästar till. Jag dammsög övervåningen.

Sen somnade jag i soffan och sov till 21.30! Då lagade vi mat! 

Imorgon ska min äldsta son köra Vasaloppet. Jag hoppas att det kommer att vara bra väder och att de får en bra dag! Lilla dottern som bara är 2,5 år hade tränat in: Lycka till pappa, du är bäst! Det sa hon i telefonen när han ringde hem! Den lilla gullungen!

Vi håller tummar, tår och alla tassar!Heja Robert, du är bäst!
 

Fredagkväll

Var ute strax efter 6 imorse och försökte ta kisseprov på Allie. Det gick ju inte idag heller. Nej hon satte sig inte ens. Och regnet bara vräkte ner.....

Efter min korta promenad till brevlådan var min overall dyblöt och hundarna med.  Tomas var och fodrade djuren.

Fredagar kommer tidningen Land. Då har Jim lite mer jobb än vanligt! Annars bär han in morgontidningen till Tomas (från hallen) men på fredagar är det 2 tidningar och dessutom 2 bilagor i Land. Ofta ett reklamblad också, så då får man många godbitar! Han springer i skyttetrafik mellan hall och kök! Kan bli 5 bitar om man har tur!

På fm städade jag toan, vek tvätt och klippte klor och borstade hundarna. De fäller något nu. Så dammsugaren står liksom framme hela tiden och vi äter hår.....


Karin kom strax innan lunch. Vi gick ut och halmade upp både hos fåren och hästarna. Jag hatar verkligen när det regnar på vintern! Det är inte kul att se dem stå som dränkta katter i hagen. Visserligen har både får och hästar tjocka pälsar, men idag regnade det i princip hela dagen :-(

Vi hade 2 inbokade ridturer idag som vi ställde in. Det är varken kul för ryttare eller häst när det är så kallt och blött. Dessutom är de som kommer hit sällan klädda för att vara ute! Ofta har de fina kläder, inte praktiska. Tur att vi har lite regnkläder och även tjocka kläder och skor att låna ut. Fast en del fryser hellre och ser snygg ut......

Vi var ute och fixade klart allt efter lunch. Packade alla fodersäckar och tog in Freyja som fick sin hinkmat.

Sen åkte Karin hem och jag åkte till affären. Bästa lilla Icabutiken som ligger här ute på vischan! De har allt man behöver. Skulle aldrig åka 1,5 mil för att handla och trängas med resten av Motala på Maxi.  Priserna är samma och i en stor affär handlar man bara en massa som man inte behöver!


På kvällen har vi tränat lite i köket med vovvarna. Lagat en god Wok till kvällsmat och sen såg vi på Babbens program på play. Det är bra att ha. Vi kommer sällan till tv:n så tidigt som 20.00

Efter maten blev det kaffe med några chokladrutor. Firade att jag står på samma vikt sen förra veckan! 56,4 kg!Längtar till våren och så längtar jag efter mitt lilla barnbarn Hilma! De har lovat att komma hem hit i mars!
 

Torsdag

Idag var det sämre när jag vaknade. Skavde och gnagde i benet. Jag la mej på köksbordet (!) och bad Tomas försöka knycka tillrätta. Det var ju inte så lätt. När Lena gör är det ju inga problem!

Men jag fixade till det sen med hjälp av pilatesbollen. Vet inte riktigt hur, men bättre blev det.

Idag har jag ägnat stor del av dagen till att försöka ta ett nytt urinprov på Allie. Nähä, nu var hon misstänksam så det gick inte! Glodde på burken och vägrade kissa. Har varit ute och gått och gått.....

Gav upp framåt eftermiddagen. Annars har det varit som vanligt. Ute har vi varit mycket. Så skönt att det är ljust både morgon och sen eftermiddag.

Tyvärr har det kommit en massa blötsnö. Jäkligt onödigt! Man ser inte att mocka i hagen hos hästarna och i fårhagen är sörjigt och blött. Fy sjutton.


Helgen verkar inte bli bättre tyvärr. Vi som ska ha sportlovsryttare både fredag, lördag och söndag. Önskar mig sol!Törstig lammunge!
 
 
 
Mio leker med lammet Mira mirakel
 
Förra året i februari hade vi en lammunge inne. Vilket jobb!
 
 

I princip en Värkfri dag!

Ja idag borde jag fira! Man ska inte ropa hej.....jag är ju inte "lagad eller botad" än, men idag är en dag då det känns himla bra!

Jag har inte haltat mycket och inte haft ont. (men jag äter ju värktabletter förstås)

Igår var jag hos Lena, sjukgymnasten med de magiska händerna! Jag fick först lite behandling, massage av några punkter i ländrygg, mitt på ryggen  och nacken. Sen laser på höft och ljumske. Efter det gick vi igenom 3 övningar som jag ska göra varje dag helst 3-4 gånger. Det är jättesmå knipövningar kan man säga. Eftersom det nu är tydligt att höftkulan flyttar sig.

Hon visade också hur Tomas kan hjälpa mig om den flyttar sig. I söndags sa jag ju åt honom att dra i benet, men det hjälpte ju inte! Men jag var desperat när jag hade så ont! 

Om jag ligger på mage och man höjer benet (hela) så kan man lirka lite så knäpper det till. Det gjorde Lena igår och sen dess har jag nästan gått normalt! 

Gjorde knipövningarna igår, så imorse hade jag till och med lite träningsvärk när jag vaknade!

Nu förstår jag plötsligt varför jag blivit sämre sedan jag slutade rida!! Det är ju de musklerna man använder som nu är borta! Då finns inget som håller den glappa  höftkulan på plats. Jag har alltid varit överrörlig i lederna, det är ju inte så bra.

Nu ska jag träna på så jag snart kan rida igen!! Osteopaten sa att jag inte skulle rida ännu. Men målet är iallafall att jag ska rida igen! Ett tag trodde jag att jag aldrig mer skulle kunna.......

Igår och idag har Karins kusiner varit här. Igår var Johanna, My och Moa här. Idag var det bara småflickorna, för Johanna skulle jobba.

Det var inget vidare väder. Igår regn och idag snöblandat. Men de har ridit och grejat ändå.

Mellis, fruktsallad med grädde och nötterEn hund bryr sig om matte iallafall!Hejdå!Vädret spelar ingen roll! Varmt och gott om rumpan.My på Nökkvi och Karin och Moa på Berserkur
Puss på dig!My gillar NökkviDagens lunch: Fisk, rotfrukter och coleslaw
 
Fin dag

Jobbade igårkväll och natt.
 
På hemvägen handlade jag mat, var och köpte 2 hemstickade mössor (av en väns mamma) och så mötte jag upp Karin och tog med mig pudlarna för hon skulle jobba i Vadstena hela dygnet.

När vi kom hem drack jag kaffe och gav hundarna mat. 

Sen kom solen. Tänk vad glad man blir. På med kläder och ut! Kort promenad med vovvarna klarade jag av och sen mockade jag flera kärror skit i hagen. Det ser vidrigt ut, trots att vi mockar varje dag!

Hundarna fick ligga bundna i solen, iallafall 3 av dem.Jag var ju mest på baksidan och jag väntade besök från en hund som var omplacerad genom Hittehund. De var på väg från Stockholm till andra sidan Vättern. Hon ville köpa en sele till sin hund. Snacka om långväga kunder!

När hunden och matte åkt iväg igen fick mina vara lösa och leka och greja bäst de ville. Det blev nästan snöfritt idag!

Efter lunchen åkte alla dogs och jag till Vadstena och köpte hundmat och lite annat gott till dem. 

Bland annat såna här klövar!! Vilma pudel var nog mest förtjust i dem.

 När jag körde hem därifrån kände jag hur trött jag var. Det bara sved i ögonen. Men när jag kom hem satte jag på te och tog lite mellis. Tomas skulle snart komma så vi kunde gå ut och fixa stallet.

När vi varit ute skulle han byta bromsar på bilen så jag la mig i soffan och somnade bums. Sov till 22 och kom på att vi inte hade ätit! Började steka korv och gav de stackars hundarna mat! Då kom Tomas lagom in. men vi gick med hundarna först och åt sen, så vi har nyss ätit kvällsmat kl 23.45......

Ska hoppa i duschen. Imorrn  bitti ska jag till bästa sjukgymnasten Lena igen. Vaknade med helvetetsvärk

Avskyr att vakna och det känns som om benet ligger bredvid. Då går det liksom knappt att gå. Det känns så jäkla vidrigt att inte ens kunna gå en liten sväng  med hundarna. Stannar och vilar var 10:e steg. Jag som gick i timmar förut.....
 
Blir så ledsen såna här dagar. 

Tomas åkte till Biltema och köpte bildelar på fm och jag pratade med ena sonen i telefonen. Han ska åka vasaloppet nästa helg och jag undrade om han mådde bra. Förra året blev han sjuk och fick ställa in. Hoppas verkligen att han får vara frisk denna gång.

När vi hade fikat så gick vi ut och packade alla fodersäckar. Ca 20 stycken. Sen haltade jag in igen. Grannen mockade idag och fyllde på vatten, eftersom jag hjälpte henne i veckan. Tomas gick med hundarna.

Efter middagen var jag tvungen att vila. Somnade en stund.    

Nu ska jag åka och jobba. Känns lite bättre efter vilan. 


 

Just tränat lite hund

Vi har nyss fikat. klockan är 18.30. Vi är lite sena i den här familjen. Lunch åt vi kl 16 och fm fikat var vid 12!

Imorse när klockan ringde ca 7.30 hörde jag tass, tass i trappen, så kom hundarna och skulle gosa. På vardagar sover de som grisar när vi kommer ner vid 6 snåret. Men på helgen vet de att vi ligger kvar och tar oss tid och mysa! Både Jim och Allie låg på mig, så nära som möjligt. Mio är lite känsligare, han vill inte trängas!

Karin och Tomas har ridit idag och jag har städat, tvättat och lagat mat. Satt i fotbad med, det var skönt!
 
Efter lunchen följde jag med ut och packade foder. Vilma och Smilla har en gammal barnkärra som de ligger i när vi grejar i stallet. Det är mycket praktiskt och de älskar sin vagn. Idag var inte bromsen på och när Jim hoppade upp i vagnen med frambenen och nosade i vagnen så åkte den iväg och han gick efter! Så vi tänkte träna honom i att skjutsa på riktigt! Det var jättekul! Tomas både filmade och tog kort men det var för mörkt, så vi får ta det en annan dag.

När vi hade druckit kaffe nu på kvällen fortsatte vi att träna alla hundar i att ligga på golvet och dra en filt över sig! Alla var jätteduktiga och vi kom en bit på väg! Får fota det med nästa gång.

Nu har Karin åkt hem och Tomas lagar bilen. Om en timme börjar melodifestivalen. Den ska jag se. Innan dess ska jag läsa lite i min bok Barnbruden.


Välanvänd vagn till 2 barn och numera hundvagn! Här Mio som valp för 3 år sedan.
 
 
 
 
 
Pappa Jim och Mio. De har själva satt sig så!
 

Em- mellis

En kopp te och mellis nu när det börjar mörkna. 2 pannkakor som fanns kvar med en klick creme fraiche och massor av mangotärningar. Mums! Kan inte påstå att jag går hungrig, ändå går jag ner, trots att jag knappt rör mig.

Men det är ju kolhydraterna som gör det. Jag äter ju mer mat nu, fast annat! 

Jag har gått ner typ 10-12 kg en annan gång, men då med motion. Då såg ju kroppen annorlunda ut. Liksom lite tajtare!

Vid lunch var hundarna  och jag ute en timme. Solen sken, det var så skönt! Satt en stund i öppningen till växthuset. Där var det riktigt varmt! De fick leta småbitar av frolic i hela trädgården och hade att göra en bra stund.

Sen sov jag en stund i soffan innan fåren skulle ha mat. Då gick vi ut en timme till,så idag har jag inte dåligt samvete för vovvarna. De har fått springa och leka både ute och inne.

Snart kommer Tomas hem. Han skulle handla på vägen hem. Lite stalljobb är kvar. Får se om jag går ut snart eller väntar på honom. Fick ta några extra piller, kanske de verkar snart! 

Ha en härlig fredagkväll!


 

Fredag och fika

Sitter och dricker kaffe med ostkaka och hallon. Det var gott!

Klockan är bara 10, trodde den var mer. Har dammsugit en del (stoooora dammråttor, hundarna fäller) och tvättat några maskiner tvätt. Lekt lite med hundarna. De har fått spela sina spel och sen städa upp efter sig. 

De är ju så olika. Allie tror att, ju fortare desto bättre, Jim är lugn och metodisk och Mio är lite mitt i mellan dem.  
Fast Mio måste låta hela tiden. Han har så mycket ljud för sig.

Viktinlägg till min grupp: 56,4 alltså -4 hg. 

Inatt hade jag en märklig dröm!  Alla som brukar kommentera på Ninas Liljedals blogg var bjudna hem till henne!  Vi satt runt ett jättestort köksbord, typ 10 pers. Ingen sa något. Nina själv var på övervåningen och städade med ett huckle på huvudet, en hink vatten och en trasa i handen. Jag ville hjälpa till, för att hon skulle bli klar. Men det fick jag inte!


Ha ha!! Vad får man allt ifrån!?


Nu ska jag hänga en tvätt och sen gå ut en sväng med hundarna. Idag har jag j---ligt ont i höften, så det blir kortrunda. 

Nu börjar jag känna och förstå vad som händer i höften. I tisdags efter besöket hos Lena har jag varit mycket rörligare och kunnat gå utan att halta så mycket. Jag till och med messade henne och sa hur glad jag var för det. Sen igårkväll började det "skava" igen.

Troligen glider den iväg efter ett tag igen. Vet inte om det har betydelse vad jag gör. Men inatt har jag vaknat många gånger. Imorse bad jag Tomas dra lite i mitt ben. Det känndes som hela höften glappade liksom och det hjälpte tyvärr inte. 

Men på tisdag ska jag tillbaka till Lena och den 26:e har jag fått tid hos en ny läkare. Hoppas det händer lite nu.Den här bilden har jag visat förut. men igår kväll tänkte jag att jag måste bläddra klart i förra veckans Land för idag kommer en ny!!  Då visade det sig att den här bilden var med och att jag skulle på en bok för veckans insändare!! Vad roligt!

 
 

Idag mår Allie bättre!

Igår var ju ingen rolig dag. Klockan 13 hade jag tid på Valla med Allie. Hon åt dåligt och hade 39.3 i temp.Ögonen var ledsna.

De ville först behålla henne, för hon var nästan apatisk därinne. Bara för att det är en bc så tror alla att de normalt är "mellan golv och tak" , men så är ju inte mina! Inne är de väldigt lugna, var vi än är. Så hon låg ihopkurad och såg halvdöd ut enligt veterinären.  Jag försökte förklara, men hon sa "Så här är ju inte en bc"  Hmmmm.......tänkte jag.

Jag tog hem henne iallafall, tror hon hellre ligger hemma och är trött än där inne! Hon hade urinvägsinfektion igen och blodbrist pga långvarig infektion! Frågan är om hon varit sjuk hela tiden sen sist. Nu har de skickat urinprovet på en ordentlig analys för att se exakt vilka bakterier som finns. Sist fick vi antibiotika som tar det mesta.

I väntrummet var jag tvungen att säga till en gubbe som var dum mot sin hund. Hundkraken råkade nosa lite i luften, det var förbjudet!!  Och när jag skulle betala fick jag inte direktreglera utan var tvungen att betala 2970 kronor. Hade inte ens pengar på kontot. 

Jösses vad energi allt det där tog! Satt helt tom i skallen på en stol när Tomas kom hem. Vi gick iallafall ut och fixade vårt stall och släppte in grannens hästar. Hon är bortrest i 2 dagar. Men där var allt klart att bara släppa in.

Sen sov vi i varsin soffa hela kvällen! Vaknade 22.30 när det var dags att ge grannens och våra kvälls/nattmål.

 


Idag blev en bättre dag!

Allie kom upp i sovrummet och verkade redan bättre. Tempen hade gått ner och hon fick ju medicin igår 2 gånger.

Vi gick och gav frukost till Camilla och Zorro hos grannen. Sen ringde jag till Agria och hade tur att få prata med en toppenbra människa. Jag ligger ju ute med 28 000 sedan Allies besök i januari och nu. Igår pratade jag med en annan som sa att jag nog inte skulle få något alls, men det stämde ju inte!

Det som var frågetecken på var att jag valde att kastrera henne. Och  eftersom det inte var livmoderinflammation som vi trodde utan juverinflammation, så täcks det inte av försäkringen. Men hon som jag pratade med idag hade tagit emot min överklagan och höll på att behandla den. Men jag är glad om jag bara får tillbaka en del också. Hellre det än inget.

Nu är det dags att gå ut igen och jobba klart i stallet och fixa hos grannen. Idag måste jag fixa allt där också. Men vi hjälper varandra, det är toppen! 

Allie är sjuk igen

Hur mycket otur har vi inte med denna lilla prinsessa?

Hon hade aldrig varit sjuk i hela sitt liv, sen flyttar hon hit och det är det ena efter det andra.....

Allie ville inte äta igår, då är hon dålig! Imorse hade hon 39.7 i temp och drack mycket vatten.
 
Klockan 13 har vi fått en tid. Ska ta med ett urinprov tills dess, det låter ju lite som det är urinvägsinfektion  igen.


 

Måndag och en bra dag!

Har jobbat inatt, så jag slutade klockan 8 som vanligt.

Hem och duschade och fixade till mig för jag skulle till bästa sjukgymnasten Lena.

Lena är den mest noggranna människan jag mött. Hon känner igenom, behandlar, mäter, tittar på mig hur jag rör mig och hittar varenda liten värkande punkt! Hon har varit elit-handbollspelare och hon har även jobbat inom ortopedi i 10 år, vältränad som få är hon!

Jag skrev på facebook förut att jag nog är kär i henne! Har aldrig varit med om att någon kämpar för mig som hon  gör! Idag ringde hon några samtal under behandlingen och bytte läkare åt mig!

Hon vill att jag ska få en diagnos och inte bara gissa vad det kan vara och sen prova att operera!
 
Och sjukgymnastiken i Motala tar inte emot mig, för först måste jag gå artros-skola (fast ortopeden säger att jag inte har någon artros....)

Lena säger att jag ska ha hjälp NU! Innan jag blir ännu sämre! Jag har bokat 2 tider till hos henne. Jag är bra mycket rörligare när jag varit där liksom jag blev efter besöket hos osteopaten. Lena hade samma teori som honom för övrigt. Att ledkulan inte ligger rätt, eller flyttar sig till olika lägen.


När jag varit hos Lena så åkte jag till Ö B och köpte en ihopfällbar motionscykel, rena fyndet, 397 kronor!  Sen till apoteket för att hämta nya värktabletter som jag tjatat till mig!

När jag kom hem fixade Karin och jag lite mat, sen gick vi ut. Hon har ridit 3 av de 6 hästarna och jag packade foder.

Nu har vi druckit te och jag ska se om det går att få ihop cykeln!


Arkivbild från 2010 när Victor tolkade bakom Karin och Berserkur!

 
 
 

Regnet det bara öser ner....

Man blir ju inte piggare direkt när det regnar och gården består av ett antal mindre pooler......Har svårt att gå i modden och blasket.

Igår när Karin var här så red hon och Tomas en sväng fast det regnade nästan hela dagen då med :-(

Men sen tog Tomas tag i sovrumsrenoveringen. Det händer då och då! Under golvet hittade han en tapetrulle och tidningar från -40 talet!Karin åkte och jobbade och jag lekte/tränade lite med hundarna.Längtar till våren så jag kan börja vara ute och greja!

Fast de gillar ju att träna vart vi än är. Igår tränade Allie på att lämna saker i min hand, lugnt och fint. Förut har hon bara lekt med sakerna och kastat runt på dem!

Jim är för go, han är alltid steget före. Lär sig beteendekedjor så fort! Tänker ibland på att han är den smartaste av dem och att skulle kunna gå hur långt som helst. Hans första hem måste haft noll koll på hundträning eftersom de inte såg vilken guldhund han är!! Mio som är son till dem är också duktig och lättlärd, men Jim känns som han kan räkna ut mera själv. 

Kanske därför han upplevdes som jobbig och stökig!  Kan vara svårt i vallningen, men sådana hundar vill jag ha!!

Jim till vänster och Mio till höger!

Kvällen tillbringades i soffhörnet. Lite tv och så läser jag en historisk roman som heter Barnbruden, som är jättebra! Tänk om man fått lära sig i skolan genom romaner istället. Vad roligt och lätt det skulle varit!

Idag har Karin varit här en liten sväng. Hon jobbade natt och började sen kl 14 (hos en annan brukare, min!) Sen ska jag åka och byta med henne kl 17, eftersom jag är halvt sjukskriven.

Imorgon ska jag till "min" bästa sjukgymnast. Lena Rydkvist som har Fyskliniken. Hon lägger ner själ och hjärta i sina patienter till skillnad mot de jag har haft oturen att möta på lassarettet. Jag har försökt att få komma på remiss, men går det inte så betalar jag och går dit. Hon är värld varenda krona!!

Ha en bra måndag!
 

Lördag

Nu när jag kan sova skapligt och ligga på sidan igen så är det skönt med lördag och söndag när vi kan dra oss lite! Allie kom också och myste. Lite jobbigt att hon måste slåss med tassarna bara......

När jag hade som ondast och bara kunde ligga på rygg med en kudde under benet, så ville jag bara upp. Det molvärkte ju i hela kroppen. Inte bra för ryggen att bara ligga likadant en hel natt!

Efter fodring och frukost så drog jag runt med dammsugaren lite. Innan dess borstade jag hundarna och klippte klor.
 
Oj vad grabbarna fäller. Inte konstigt att vi har hur mycket hår som helst i kläder och mat! Ska försöka borsta dem oftare. Allie fäller inget, men hon har ju nyss fått rejäl päls efter sin malätna valp-period! Hon såg ju förskräcklig ut i höstas!

Sen lagade jag kalops som fick stå och puttra medans vi var ute en sväng i stallet. 

Jonna var här och hjälpte till. Den tjejen har varit här i 6 år. Hon var bara 12 år när hon började rida här. Nu är hon i Motala varannan helg, men kommer oftast hit då. 

Sen hade vi besök av en ny liten häst-tokig tjej. Får se om hon kanske kommer fler gånger.

Jag var bara ute en timme, sen gick jag in och styrde med middagen.


När vi hade ätit tog Tomas och Karin en ridtur och jag en tupplur!

Nu har vi druckit kaffe och ska snart ta fram köttkvarnen för att mala kalvkött. Ska göra några biffar till kvällen med kantarellsås.
 
Vintern -10    Mycket snö var det!
 
 
 
 
 
 
 

Freeeedag!

Fasen vad fort veckorna går!
 
I onsdagsmorse var jag hos en osteopat i Linköping. Har väntat ett halvår på att få komma dit.
Det var en märklig upplevelse!

Jag är så rädd att de ska "ta i för hårt" sedan jag var hos kiropraktorn och blev ändå sämre i kroppen. Men det var ingen fara! Visst var det lite obehagligt när det knastrade och knakade i mig, men han gör bara mjuka rörelser.  

Det var verkligen annorlunda. Han tryckte på magen samtidigt som han roterade mina ben!

När jag gick därifrån känndes det som om benet satt löst istället för fastspikat på kroppen! Jag fick stor rörelse i det. Fast det gör ju fortfarande ont förstås. Det är ju inget trolleri! Dels har jag inga muskler runtomkring  höften och sen får man lite träningsvärk efter behandlingen. Han undrade vad jag gjort eftersom höftkulan satt helt fel! Ja inte vet jag! Kan det bli så av att man haltar?

Jag ska till Lena på tisdag. Hon har fyskliniken i Linköping. Proffsigare människa har jag aldrig träffat! Hon är sjukgymnast, men så mycket mer än de andra jag har träffat. Men det kanske blir så när man har eget företag!

Hon har hjälpt mig förut, i somras och höstas. Men eftersom jag får betala henne privat så tyckte hon att jag skulle gå till lassarettet i Motala istället. Där får jag inte komma förrän jag har gått artrosskola och det har jag inte kunnat pga att jag varit sjuk. Men i mars har jag fått ny tid. Får se vad det ger.

I onsdagskväll jobbade jag och kom hem igår morse. Karin kom med sina pudlar. Vi hann och fika och hon gick en sväng med hundarna innan hon skulle till jobbet.

Jag tvättade och städade lite. Vilade mellan varven. Och det vanliga utejobbet!

Snart kommer Karin igen, hon har jobbat ett dygn hos en brukare i Vadstena.

I eftermiddag ska jag till en hund som behöver hjälp. Hundägarna tror ofta att de behöver hjälp, men jag tänker att hunden behöver hjälp att få sin ägare att förstå sig på den! Det är sällan hundars fel att relationen inte funkar.

Viktinlägg idag! Jag står kvar på samma 56.8 kg. Det är helt okej! Hade ju tänkt att det skulle ta lite tid, men de första kg försvann fort!

Nu ska jag tvätta av ugnen, den står och bubblar med såpa i just nu!


 
 
 
 
 
 

Jobbardag

Började med p-möte imorse och sen jobbade jag till 17.
 
Handlade på hemvägen, i en affär som bygger om. Hur kul är det....? Hittade inte alls. Men köpte iallafall 3 stora bitar nötlever som var extrapris på. Hundgodis ska kokas, men en bit blev kvällsmat och matlådor till oss. Mums!

Efter maten har jag inte gjort ett dugg. 

Ska bara försöka fästa en sladdjäkel som jag igår tejpade fast. Det höll ju inte! Jag och inredning går inte ihop.

Ska försöka komma isäng skapligt för imorgon ska jag åka till Linköping till osteopaten som jag väntat på tid hos i månader. 8.15 ska jag vara där. 
 

Mio och jag myser på gräset. Snart är det vår igen!!
 
 
 
 
 
 
 

Ledig men trött

Imorse sov jag länge. Tomas tog alla djuren innan jobbet. Jag vet inte när jag sov så länge sist. Har inte kunnat för värken utan har känt att det varit bättre att få komma upp och röra på sig.

Helen kom på fm. Hon lagade omelette till frukost till oss. Sen blev det en kort prommis innan kaffet.
 
Jag gick med stavar och blev trött förstås. 
 
När vi skulle fika kom Karin. Hon hade varit på granngården och handlat en del foder och torvströ till boxarna.

När vi hade fikat tog Karin med sig hundarna ut och Helen åkte hem till sig. Jag blev tvungen att vila lite. Passade på att se 2 avsnitt av ponnyakuten. Kan inte riktigt bestämma vad jag tycker om det programmet. En sak var kanonbra och det var när Tobbe sa att en ponny var dåligt fostrad och dåligt innriden och det var inte hästens fel! YES!!!

Blir galen på alla gnälliga människor som skyller alla fel på sina djur! Både hundar och hästar. När de istället har för dålig kunskap eller för lite tid.....

På eftermiddagen var jag ute en stund och packade foder och njöt av solen! Och takdroppet!

Sen sov jag en stund i soffan igen tills Tomas kom hem. Vi tog en kopp te innan vi gick ut och gjorde klart stallet och rastade vovvarna. 

Lagade stekt fisk till kvällsmat, det var gott, med coleslaw. Tomas tog bröd till, jag tog bönor. Bönor och linser är mitt nya dagliga bröd!

Ikväll fick jag energi och satte upp nya gardiner och en lampa iköket. Igår som först tog jag ner adventsljustakarna och julgardinerna!

Nu är klockan 22 och det är dags för sista rundan ute hos djuren. Sov gott!

 

Söndag och känner mig hoppfull

Jag vet knappt om jag törs säga det, men jag känner mig lite bättre i min kropp. Bättre än på mycket länge. 
Jag vet inte vad det är som hänt riktigt.

Jag jobbade igår tills idag och tänkte att vi måste ju komma ut lite. Det går ju inte att bara för att jag har ont ska min brukare bli sittande inne. Så jag tog hans stavar och vi gick till affären och tillbaka. Så långt har jag inte gått på evigheter. Visserligen var jag trött, men bara i musklerna. Jag gick ju mycket bättre med stavar, upprätt liksom!
 
Annars har jag haltat framåtlutad! Inte vidare tjusigt.......

Jag har ju ätit smärtstillande var 6:e timme ett tag. Kanske det har bidragit. Igår började jag dessutom tänka på hur jag andas.....

En vän till mig ringde nämligen och hennes man som varit mycket sjuk har gått hos en kille och bland annat lärt sig andas rätt. Givetvis har behandlingen innehållit mer än det. Men han är på väg att bli frisk efter flera år.

Jag började direkt efter samtalet att andas in genom näsan (har ej gjort på evigheter eftersom jag varit täppt i näsan i en månad....) och ner i magen, höll kvar luften och pyste sakta ut genom munnen.  Först blir man yr, men jag sov bättre än någonsin inatt på jobbet och imorse när jag steg upp märkte jag att jag inte haltade. Sen blev jag trött och då haltar jag igen, men det känns att något har hänt och det åt det positiva hållet!

Idag har Karin haft 2 ridtjejer här. My, min brorsdotter och Maria. Alla hästar har blivit ridna! Toppen! Maria var snäll med och hjälpte till att mocka ut boxen i stallet där 2 baggar stått. Det var väl en halvmeter strö att vräka ut. Så skönt att det är klart!

När vi ätit lunch gick Tomas och jag en sväng. Jag gick med stavar och vände efter en stund, vill inte ta ut mig nu när det känns bättre!

När jag kom in plockade jag ner julgardinerna och adventsljustakarna!
 
Känner mig glad och hoppfull igen!

Tänk om jag kan rida till våren/sommaren........
 
RSS 2.0