Ledig från jobbet alltså!

Jag var uppe som vanligt vid 6 tiden. Kan iallafall inte sova längre just nu. Slumrar hellre lite på dagen om det behövs. 

Efter hundrastning och tidningshämtning åt vi frukost och sen åkte Tomas till jobbet.

Jag städade av toan och körde några maskiner tvätt. Sen ringde jag ortopeden och sa att jag inte klarar att jobba heltid längre eftersom jag knappt kan gå. Jag kan göra allt inomhus, men promenader är ju en plåga.
 
Givetvis var läkaren ledig hela veckan, men hon skulle lägga en lapp åt honom. Jag jobbar inte så mycket denna vecka så det kanske funkar ändå. Vi får se.

Sen halvsov jag en timme innan det var fodringsdags. Mockade en kärra och fyllde på vatten också. Det går bra att göra lite av varje. Men packa ensilage är slitigt för ryggen. Får göra några säckar åt gången.

När jag kom in lagade jag lins-soppa. Gjorde lite citronmarinerade broccolibuketter med. Gott!




På eftermiddagen var jag och hälsade på en familj som vill adoptera en hund från Hittehund. Det var jättetrevligt! Hoppas vi kommer att ses igen!

Bilen började bråka på ditvägen, men jag klarade mig dit och hem iallafall. Undrar vad det kan vara.

Tomas hade just kommit hem när jag kom. Det var bara att byta om och ut och fixa tillalla djur. Sen hade jag lovat att släppa in grannens hästar eftersom hon är bortrest i 2 dagar. Då var de inte i hagen! De hade rivit ner staketet och rymt!

Som tur var så gick det att spåra dem i snön, så efter mycket pulsande så hittade Tomas  dem!  De följde snällt med hem. Men jösses vad trött jag blev. Och jösses vad höga de hästarna är!! Imorgon får vi ta en annan hage.

Tomas fick ta och ploga en sväng och jag lagade mat igen.

Jag lagade en rätt som vann pris en gång för billig och god skolmat. Pasta med färsbiffar och 2 såser. En varm och god tomatsås och en kall gurkraita (som tsasiki fast större bitar gurka) I färsen tar man spiskummin, blir jättegott! (Fast jag åt grönsaker istället för pasta.)

Nu är det dags att gå ut igen, på och av med overall, många gånger om dagen. 
 

3 kommentarer

Nilla

29 Jan 2014 01:03

Vilken otur med hästarna ni passar, men skönt att ni fick fatt på dem. Vad god linssoppan såg ut. Jag tycker det är riktigt gott med soppa, helst nu när det är blåsigt och kallt ute :)

marianne

29 Jan 2014 08:48

Mums...vad gott det ser ut :) Jag gör ofta linssoppa, men sambon kallar det gryta, min är tjockare hihi...och så brukar jag lägga i någon stark korv, enda gången jag äter korv.

Men vad typiskt att hästarna rymde när ägarna åkte bort, dom kanske ville följa med? hihi
Att pulsa i snö är väl knappast det din höft behöver nu :(

Sv: Vi har ET här med jämna mellanrum, hon har kommit i flera år...hon är utbildad, delvis i tyskland och jättduktig. Ava är fin i kroppen men är lite spänd i h bog emellanåt,vilket jag kopplar ihop med träningsvärk i svaga muskler, jag brukar massera och ibland masserar jag in liniment efter jag ridit. När jag tömkör har hon lättare innan hon blir trött/uttråkad. När jag köpte henne hade hon ingen utbildning utan hade bara gått på jakt och valt vänster själv...tror inte ens regelbundet, hon var helt omusklad och sned, om jag stod rakt framifrån eller bakifrån såg det ut som om man satt ihop två olika hästar...höger fram var ingenting och vänster bak fanns knappt. Jag har kämpat hårt och varje gång ET är här får jag beröm för utvecklingen...eftersom det varit så svårt har jag krånglat till det för mycket, Petra t.ex har inte alls lika svårt, då byter Ava bara när hon blir trött. Så problemet är att nog hos mej till stor del.

Stina

29 Jan 2014 17:34

Hoppas du får snabbt kontakt med läkaren så fort hen återkommer så det löser sig för dig !

Kommentera

Publiceras ej