Arbetsdag och funderingar.

För det första så sov vi läääänge. Till över 9!
 
Efter morgonpromenix och frukost så lastade vi släpan full med gammalt virke. Nu har vi kört 3 lass med skräpvirke.

Så skönt att bli av med det.

Sen hämtade jag min fina saab som fått AC:n påfylld. Jag ska byta framruta nästa vecka eftersom det är en spricka i den. Det går på försäkringen, så självrisken kostar det. Så fixa en liten rostfläck på en framskärm. Sen tror jag att jag ska lämna in dem för att stripa upp den med mitt företagsnamn. Det skulle vara kul!

På eftermiddagen klippte jag gräset. Sen har jag mockat och allt det vanliga. Tomas har klippt träden och grejat med sitt. Dagarna går!

Idag pratade vi om hur olika hundarna är när det gäller "intelligens" eller vad man nu ska kalla det på hundar. En del hundar kan ju lära sig mycket, många olika saker. Det kan alla 3. Fast de lär sig på olika sätt. Mio är lättstörd. Hankan vara  svår att belöna med godis, men desto lättare med leksak eller gammal handske. Han kan lägga av om han blir störd av något som han anser vara mer kul.  Han är superduktig på spår, agility och sådana fysiska saker. Men om han inte förstår eller om han känner att man blir irriterad eller stressad, då lägger han av. Han är bra, för det ställer krav på mig att jag är skärpt!

Jim är lättare på ett sätt! Han är tåligare med att man själv gör fel, eller inte är riktigt med. Han räknar ut själv, snabbt. Och gör han fel och märker det, då provar han fler sätt. Han har ett annat driv, liksom. Han är också med på vad vi säger som till exempel när vi sitter och fikar eller så. Då hör man svansen slå, om han hör att vi pratar om något som han känner igen! Han tar ofta egna initiativ, som att plocka upp saker som ligger på golvet.

Av våra hundar är det definitivt han som har störst ordförståelse. 
Vi kallar honom pajasen! Här ligger han och vill ha uppmärksamhet! Ålar runt med en leksak!

 
 
Allie, den lilla stumpan. Hon är så otroligt barnslig och rolig. Hon är som en valp, fast hon är 7 år! Hon älskar att träna och lära sig nya saker, fast hon har ofta för bråttom. Sen tror hon att allt hon gör ska göras sittande! När hon lär sig nya saker blir hon så glad, om man skulle översätta hennes känsla till en mänsklig, så verkar hon nästan förvånad! Hon lägger inte av! Så vart Mio fått det ifrån vet jag inte! Allie är ju hans mamma och Jim är pappa. Allie är en klippa på att valla får!  Här är hon och Mio.

 


Allie leker med saker lite för hårt. Fattar inte hur galen hon kan bli! Mycket grejer har gåt sönder. men hon får oss att skratta varje dag! Igår låg hon på rygg ute med en handske mellan frambenen som hon bet i! Som en katt! Många handskar går åt här.......Tomas lägger dem framme, så han får skylla sig själv!


 
Men jag lär mig massor själv på att de är så olika. Det är bra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Natt-tv!

Vi tittar på Allsång på Skansen på play. Det är bra med play!

Igår åkte Tomas, Karin, Victor och jag till Sharpman. Flugmasken var ju jättebra, men typiskt nog var de slut i "vår" storlek. Tomas köpte däremot jättefina vinterkängor för halva priset. Karin hittade skor.

Lotta Träff var här och gav Tindra och Nökkvi massage och akupunktur. De var uppskattat! Båda stod lite dimmiga på ögonen och halvsov.

På hemväg från Sharpman handlade vi på gårdsbutiken. Dels mat till grillkväll och så köpte vi en låda jordgubbar som vi frös in.
 
 
På kvällen satte vi upp nytt staket till fåren. Hundarna fick "jobba".

 
 
Victor, Karin och Tomas.


Idag åkte Victor hem. Innan dess grejade vi lite i trädgården och jag var och lämnade in min bil för att fylla på AC:n. Det kom några regndroppar men väldigt lite.

Jag skjutsade Victor till Mjölby och på hemvägen handlade jag i Skänninge.

När jag kom hem gick jag och plockade hallon. Jag skrev en lapp imorse om vad jag skulle göra idag! Har gjort 3 saker av dem. Klippt hundarnas klor, bundit upp björnbären och plockat hallon.  

Har ni sett gula (vita) hallon? Det hade inte jag. Men igår såg jag en buske när vi satte staket!


 


 
 
 
 
 

Mitt i natten med en kopp kaffe!

Victor är här. Vi har grillat ikväll och nu har vi varit ute med vovvarna en sväng. Pudlarna är här också, för Karin jobbar.
På fm blev det lite städ och plock som vanligt. Sen lastade vi släpan full med gammalt virke som ska till tippen imorgon. Pust, i värmen! 

När vi hade ätit lunch så åkte jag till Hogstad och Sharpman för att kolla efter fler flugmasker till hästarna. De tappar dem ju hela tiden i skogen. Vi får gå och leta både nu och då! Nackdelen med skog är också att de kliar sig mot träden och tar sönder en del masker.

Jösses vilka fynd jag gjorde. Vinterkängor till mig för 400:- och fina ullstrumpor med 70% rabatt! Sen lade jag undan ett par kängor till Tomas. De hade även en massa fina jackor som jag ska kolla när vi åker och kollar på kängorna till Tomas.


 
 
Jag köpte en flugmask också i lite konstig modell. Ska testa imorgon. Det är bra med Sharpman att man får byta fast det är rea! Om den passar ska jag köpa fler. De var också 50% på!

Efter Sharpman åkte jag och hämtade Victor vid tåget. Vi åkte och handlade lite och sen for vi hem, båda sugna på en  kopp kaffe. Vi satt ute i trädgården en bra stund med fika och lite hundträning samtidigt!

Sök i vatten!Igår åkte Robert och familjen hem efter frukosten. Kasper är en frukostätare. "Mer flingor, mer yogurt" sa han , som ett mantra!
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår em/kväll kom det efterlängtade regnet! Jösses vad det åskade och vräkte ner! Många blev översvämmade har jag läst. Tråkigt! Men regn behövs. Betena är knastertorra.

Efter några timmars regn gick vi ut en stund. Då var det skönt!
 
 
 
 
 
 
 

Oj nu är klockan 01.30. Gäsp och godnatt!

 
RSS 2.0