På fm for Tomas iväg och vände höet. Imorgon är det dags att ta in den andra vallen. Sen ska hästarna få gå på den, för den ska plöjas upp och sås om till nästa år. Det blir en rejäl hage för dem.

Jag städade och grejade som vanligt.....sen var det kaffedags!
 
Efter det rensade jag ogräs, höll mig i skuggan!
 
Hundarna fick duscha idag, ute. Perfekt att ta ut slangen från badrummet för att få varmvatten. 
 
 
 


Jag kokade 2 sorters bönor på fm. Kidneybönorna blev perfekta, men den andra sorten Aduki tror jag de heter, blev mosiga som tusan. Så jag gjorde biffar på dem. Blev jättegott! Kryddade med sambal olek och spiskummin.
 
 
 
När jag höll på med maten kom Allie in på 3 ben! Jösses, innan vi hittade en geting-gadd i en trampdyna. Hon var så ynklig! Konstigt, annars har hon ju gått med värre skador utan att vi märkt det!  Tog på bedövningssalva och en tossa. Hon blev så låg så jag började undra om hon var överkänslig! Men när vi tog bort tossan efter maten och gick ut, så var hon som vanligt igen.
 
 
 
Tomas har hållt på hela dagen med att flytta fjolårshö och plocka fram maskiner tills imorgon. När han skulle hämta balpressen så var det ett getingbo i den! Så han blev också stucken. Fast det blev knappt något efter, han som brukar bli jättesvullen.
 
Jim har väntat på husse och kanske hoppats på att få valla en stund. Men det har varit för varmt och vi har haft fullt upp med annat hela dagen. Skulle ha skördat gurkor, men det hanns inte med. 
 
Kvällsmat åt som vanligt efter 21. Tomas tog pizza som var kvar från häromdagen och jag stekte mig en stor flundra och åt sallad till. Brukar hålla mig till sallad som tillbehör till det ena målet. Det funkar jättebra. 
 
 
Äntligen kom min husse!
 
 
 
Skulle fota mina blommor, då kom Jimpan och gled in i bild.......Han är en linslus! När jag sätter upp kameran för att filma träning, så går han fram och kollar rätt in i kameran!
 
 
 
Nu är det midnatt. Såg att det var fullmåne, men jag lär nog somna.
 
 
 
 

1 kommentarer

marianne

11 Jul 2014 09:44

Klart hon blev lite nere av att ha en socka på sej ;) Lilla fina Allie :)

Vad gör ni med fjolårshöt? En sensommar när jag köpte hö av en bonde fick jag det gamla, det var ju ingen häst som åt av det, jag blev lite sur på honom faktiskt, men han köpte tillbaka det. Han är bra, men tänkte väl att en stadsbo inte skulle fatta sånt haha.

Adzukibönor brukar jag göra en jättegod gratäng av, jag tror jag lagt ut recept nå´n gång?! Men nu ska jag göra biffar, som du :) Har du ägg i också?


sv: de två barnen bor i Linköping, med sin mamma, styvpappa och nya syskon.

Kommentera

Publiceras ej