Äter jordgubbar, hallon och en klick glass. Klockan är 00.05 och ikväll har vi premiärgrillat! Lite sent kanske, men oftast när vi ska äta kvällsmat är det sent och vi orkar inte......och så är det bara vi två, så det känns onödigt jobbigt att tända grillen!

Men idag blev det av! För jag var i gårdsbutiken och handlade en massa gott! Bland annat lamm-ölkorv som vi åt medans vi grillade, till en öl. Sen karréskivor som var extremt stora! En skiva vägde 5 hg, den andra 4 hg!
 
Jag åt sallad till. Tomas tog pommes. 
 
Jag köpte hallon och jordgubbar med. Kimchi och surkål och torra bönor som jag ska koka imorgon. Grönsaker och getbrie-ost köpte jag med. Jordgubbssaft och så en underbart god rapsolja med citronsmak. Ja just det, älg-isterband! Kanske något mer! Jo just det ostkaka! Den var frusen så den stoppade jag in till en annan dag.

Idag fick Tomas tillbaka sin plånbok och lyckades hitta 2 nya remmar till traktorn. Han hade också turen att få 2 stenskott lagade gratis, det gick tydligen på bilförsäkringen.

Vallen blev slagen och det torkar finfint!
 
En vän ringde och var lite desperat! Hon hade skickat efter 4 st 500 grams fryst färskfoder för att testa om hennes hundar gillade. Hon fick hem en pall, med lastbil. 4 kartonger!!  Det hade blivit lite fel! Som tur var så hade vi tomt i en frysbox så nu ligger det där. Vi fick vara med att dela sa hon :-)


På morgonen var en av småtjejerna här och red i värmen. Puh! Det var asvarmt redan klockan 8.
 
Karin har varit jättesnäll och byggt ihop min byrå från Ikea. Det tar ju några timmar. Jag tittade mest på. Karin är händig till skillnad mot mig!
 
Hovslagaren var här och slog på en tappsko. Toppen, så kan Nökkvi också vara med på ridlägret nästa vecka!
 


Så gick den dagen med!
 
 
 
 
 

2 kommentarer

marianne

10 Jul 2014 09:58

Jag tycker carré är bäst när vi grillar, det blir så saftigt och gott, Janne gör så god marinad också :)

Du vet att du kan smaksätta oljan själv? Lägg i de örter/smaker du vill ha och låt det stå några dagar.

Hur mycket hundmat är det på en pall? Tänk så fel det kan bli ibland...haha

Sv: Barnbarnet är med i teatern :)
Men vad läskigt med ögat, nu fick jag mer att noja över..

Stina

10 Jul 2014 21:19

God mat, sitter och blir hungrig här ju !!

Haha, då har hon hundmat så hon klarar sig ett tag då !

Kommentera

Publiceras ej