Jag har visst blivit en nattuggla!
 
Imorse sov jag till nästan halv 9! Ups!  På med kläder och ut till djuren. Jag har sagt till Tomas att jag klarar mig själv nu på morgonen. Det är ju inget tungt. Det är bra att han kommer iväg tidigt istället på morgonen. Han har ju ca 40 minuters resväg.

Karin skulle åka till Anna och rida lektion på Freyja idag. Mysan ville också följa med så hon fick rida en av Annas hästar. Karin får bara köra en häst i transporten på sitt körkort. 

Jag passade på att sitta ute i solen med alla hundar. Satt i hamocken och gjorde korsord, så skönt, för det blåste lite lagom svalt!

My åkte hem efter lektionen. Jag lagade pannkakor till Karin och mig.

Sen tränade jag lukt-diskriminering med Jim och Allie. De ska markera olika dofter i burkar. Man har till exempel kanelstång i en burk och sen har man likadana tomburkar bredvid. Så lär man dem att sätta sig vid doften.  Sittmarkeringen tränar man separat. Sen kan man träna in ligg vid te och stå vid en tredje doft! 

Mio fick följa med Karin ut på en cykel/ridtur. Lilla granntjejen var här igen och red så Karin cyklade bredvid och ledde henne. Det är jättebra med nybörjare, att man kan cykla med dem i grimskaft så man slipper springa i trav!

Nu har Karin 3 små elever som kommer regelbundet! Sen har en granne till frågat om sin dotter. Så kommer My och Moa utöver  dem. Roligt! Jag sa att hon kunde ordna ett läger åt dem!

Ikväll har det körts in hö här. Ja, inte jag då. Men Karin,Tomas och så fick vi hjälp av Mia och Stoffe, som tur var!


Det blev inkört löst i torken, för pressen gick sönder, igen. Förbannade skit! Vi hade just köpt en ny reservdel för 3000:- och den höll inte :-(

Ja ja, inte mycket att göra. Det kom ju inget mer regn iallafall, som tur var.

Jag lagade pizza, så någon nytta gjorde jag iallafall!






Kantareller kan man använda i doftdiskriminerings-burkarna







Så här kan de se ut  (Bild från Nordiska hund)

 




 
 
 

2 kommentarer

marianne

19 Jun 2014 10:12

Så irriterande med saker som går sönder gång på gång...men nu har ni fått in ert hö i alla fall.

Min jobbarkompis har en shiba, han är så himla intelligent att jag inte har sett maken....jag ska tipsa henne om den sortens träning. Hon var så besviken för hon hade anmält sej till någon slags kurs, men det var för få anmälda, så det blev inget.

Jag glömde svara på hur man lär kycklingar äta och dricka...dom är så nyfikna, man pickar med ett finger i maten eller vattnet, dom kommer direkt och tittar vad som händer....så småningom kommer dom och pickar på fingret och då har det fastnat lite smulor som dom får i sej...lika med vattnet. Det kan ta olika lång tid, de här gick relativt fort....några minuter, men ibland får man försöka flera gånger, dom klarar sej 1-2 dagar på gulesäcken, men det är ju skönt om dom kommer igång och äter själva så jag slipper vara orolig ;)
Först är det ströbröd som gäller, men man ge gröt eller hackad äggula, det finns färdigt startfoder som är mycket proteiner i så det ger jag om några dagar. Så det är lite pyssel...jag tittar till dom var och varannan timme, dels att värmen inte pajar och dels se till att ingen fått kycklingförlamning, då vill jag ta bort den direkt i så fall.

Jag hade skrivit en kommentar till det förra inlägget, men den har tydligen försvunnit....

Stina

19 Jun 2014 17:57

Ah, så ni har börjat med höet =) Här har ingen börjat än, jag har roat mig med att jaga fjolårshö som en tok ett par dagar och det märks att det varit mer eller mindre brist på det - svårt att få tag i, men jag lyckades tillslut =)

Kommentera

Publiceras ej