Musjakt och städning!

Idag hade jag planerat att ta det väldigt lugnt. Hade inget bokat in, på flit.

Sov till 7.30 då 2 vovvar kom och myste en stund.  Sen var vi ute i 1,5 timme och fodrade och fixade.
 
Frukost i lugn och ro. Satte på lite tvätt och plockade lite.  Sen skulle jag sätta på kaffe och fick en chock! En mus hade flyttat in i skafferiet!
 
Jag rev ut hylla efter hylla, men upptäckte att den bara varit på en hylla. Där var det mycket spår (kiss o bajs!) men jag städade och rensade hela iallafall. 
 
Hittade ett pyttelitet hål som den gnagt upp, som något större än en 25-öring. Tejpade för men satte ändå upp en fälla faktiskt!

Sen gick vi ut och solen kom fram!
 
Hästarna har varit några dagar på ett uppväxt bete bakom grannhuset. Långt att gå hit när de ska dricka och äta lite. De har inte velat ha så mycket mat men några mål har de fått. Det är bra att de får traska mycket!

Hundarna och jag var och tittade till dem förut idag.
 
Em städade jag inne och började packa för imorgon. Då Mio och jag ska på Terapihundsutbildningen.
 
När Tomas kom hem så tömkörde han Disa. Vi packade foder. Kollade över min bil inför morgondagen.
 
Nu har vi ätit god mat och sett idol.
 
Några bilder  gick inte att ladda upp idag.
 
 
 
 
 
 
 
 

Underhållsarbete

Står det att det ska vara i natt på blogg.se. Får se om det funkar att skriva då!
 
Idag var det jobbdag. Så imorse tog Tomas  stallet och jag hundarna. När jag gick rakt ut i mörkret på en traktorsstig så ser jag ett skarpt  ljus framför mig, några sekunder. Jaha! Vad var det? En bil som stannat? Men ingenting hördes och hundarna verkade inget se eller höra. Jag vände iallafall! Men vad jag undrar!
 
En annan sak som jag undrar är: Varje morgon möter jag en karl med bil och hästtransport på samma ställe. Nu har vi börjat nicka till varandra för det är smal väg och man krypkör. Men vad har han i transporten, varje morgon??

Jobbade till klockan 17. Handlade, såg Emilfilm (!) och satte upp en ljusstake, promenerade 2 gånger. 

Efter jobbet var det hundträff med en bekant vovve. Han har varit på kurs hos mig och nu behövde de lite träningsråd. Blev kvar ett par timmar och sen handlade jag.

Köpte räkor så det blev ägg och räkmacka när jag kom hem.

Nyss var vi ute och släppte ut Disa och Birkir som stått inne efter lektionsridning. 

Nu ska jag skriva några fakturor och mejla iväg.

My och Birkir
 

Idag blev det kallare

Jag jobbade inatt och kom hem vid  9 tiden.  Sen kom Mios och min brukare inom terapihundsutbildningen med 2 assistenter och tränade lite.
Det gick bra. Körde igenom de saker som han ska klara. Han är lite för ivrig vid apporteringen men det är bara att träna på.

Sen kom Karin och vi käkade lite lunch innan vi gick ut. Sen red vi. Jag på Tindra och hon på Birkir. Tindra är mycket svårare för mig att rida. Hon är både bred och sen är hon ganska lång. Mer att hålla ihop! Men jag är nöjd, det gick bättre än väntat!
 
Karin ska rida Birkir några gånger innan Mysan ska tävla honom den 6/12. Han är lite stark och Karin har fått bra tips av Anna hur hon ska träna. Imorgon ska My och Karin åka dit och rida lektion. På Disa och Birkir som de ska vara med i lagtävlingen med.


När vi hade ridit så gick jag in Jag frös som en galning!! Jag tog en kopp te och sen åkte jag och hämtade lammskinn som var klara. Det här var väl roligt tecknat!? 
Fast kvalitén var nog något sämre eftersom vi hade slaktat vid fel tidpunkt.  Det är sommarull i botten och det stod spindelull (!) på fakturan. 

Tomas kom hem och var ridsugen! Han har ju varit på Island och fått blodad tand! Belysning har vi ju med!


 
 
 
När Tomas var på Island hittade han en spritsort som heter Birkir! Vi dricker ju inte speciellt mycket och helst inte sprit!!
 
Men det var ju lite fränt!


 
 
Nu är det dags att gå ut och rasta och fodra, imorgon är det jobbdag igen!


Underbara sol!

Idag var det ljuvligt ute. Hundarna och jag har varit ute i flera timmar. Stalljobbat, fotat lite och tvättat köksfönstret från utsidan. Tänkte nu hinna insidan innan jag ska till jobbet. Börjar 17.
 

Jim
 
Mio
 
Förvirrade hästar som glömt vägen till Werns lycka! (Namnet på hagen!)
 
 
Bruno är riktigt lat så här års och tjock.......
 
Allie
 
 
Nu hittade mina hästar till betet och här är grannhästarna!
 
 
Undrar hur mycket lamm vi kommer få nästa år. Baggen är bara intresserad av den här damen, Mira (flasklammet)  De verkar lika "knasiga" båda två!
 
 
 

Toppendag trots mycket regn!

Inatt kom Tomas hem från Island. Han är eld och lågor över sin "gubbkurs" som han varit på. Jag hade precis somnat och imorse var vi lika trötta.... Men ikväll har han berättat om den.
 
Imorse gick jag upp tidigt och ut i duggregn och mörker. Efter frukost åkte jag och klippte mig och handlade mat.
 
Kom hem lagom till fm kaffet och Karin kom samtidigt!

Medans äggen och kaffet kokade klickertränade vi hundarna. Jim är ju alldeles underbar. Vi shejpade dem och Jim är så kreativ. Idag hittade han på ett nytt trick, buga! De andra gör oftast trick som de redan kan.
 
Det spöregnade ute så jag föreslog att vi skulle klicka några hästar! Vi tog in Freyja och Birkir och de fick belöning när de slutade att försöka  ta godis från handen själva. Det tog bara 3-4 klick! Provade att belöna på olika sidor (Belöningsplacering) då böjer de huvudet åt det hållet de senast blivit belönade på. Så roligt!

Helt plötsligt kom solen fram och det blev uppehåll. Så då red vi Disa och Birkir på ridbanan. Idag gick det mycket bra! Fick några riktigt bra stunder! 

Sen packade vi foder och allt det andra. Karin tömkörde Freyja.

När Tomas kom hem skulle jag visa att Jim lärt sig ett nytt trick. Jösses vad jag skrattade! Han spelade riktig pajas! Buga hade han glömt, men han hämtade matskålar, en handduk , försökte ta min klicker och till sist drog han i dragkedjan på min tröja. Allt med glimten i ögat och svansen viftandes! Precis som han sa: "Jag kan sååå mycket saker"!


 
 
 
 
 

Idag var en bra dag!

Igår jävlades allt! Men idag flöt det på!

Blev väckt av kelsjuka vovvar 7.30, det var lagom tid!

Först fodrade vi och sen gick jag en runda på en gång när vi ändå var ute. Det tar lite tid att torka 20 tassar och pudlarna har täcken på sig. Vilma som snart är 12 år är lite frusen.

Sen åt vi frukost och efter det fick småhundarna vara inne medans jag jobbade ute och släppte hästarna på nytt bete. Jösses vad glada de blev. De brallade och for, skulle haft kameran med mig!

Pudlarna fick komma ut en sväng, sen fikade vi eller jag åt lite lättlunch till kaffet.

Klockan 14 var det dop för lille Charlie. Mamma Camilla som förövrigt bakat allt på bilderna är kusin till mina barn. 
 
Det var en trevlig tillställning med mycket folk. Jag stannade ett par timmar innan jag åkte hem och jobbade klart ute.
 
Charlie och prästen!

 
 
 
 
 
 
Duktiga Camilla!
 
 
Karin kom och hämtade sina hundar och hjälpte till med det sista i stallet. Sen gick jag in och hon åkte hem.
 
Mio och jag myser i soffan och väntar på Tomas som varit på Island sedan i onsdags. Han har varit på gubbkurs och blivit drillad på lektioner.
 
Ska ta mig lite mer te!

Ingen munter dag!

Slutade jobbet och handlade på hemvägen. På Lidl som har de finaste grönsakerna. Handlade i princip bara frukt och grönsaker. Kylen är proppfull.
 
Kom hem och skyndade mig (inte bra) och kasta in varor och i med en banan i magen. Ut en promenad med hundarna och sen red jag en sväng på ridbanan. Marie och barnen var här också och red.
 
Det gick så där.....Stressad innan och även när jag red för jag skulle hinna allt......Men han skötte sig bra med de förutsättningarna.

Hann precis sadla av så kom Ida och vallade en liten stund. Hon ska göra vallprov snart och behövde träna på nya får. (Nya för hunden!)
 
In och värmde soppa och gav hundarna mat och hittade hundspyor... Såg då jag torkade att golvet var otroligt sandigt (blev ännu mer stressad.)

Ut igen fodrade baggarna, hästarna och alla de andra fåren. Mina hundar hjälpte till. Tur det annars hade jag tjutit för de buffas så jäkla dant på mig, men jag lät hundarna gå på dem lite. Förb....får.
 
 
 
 


Det blev kolsvart ute men jag ville mocka i hagen, annars blir det dubbelt jobb imorgon. 2 kärror fick jag ihop i pannlampans sken.

Bar in allt packat foder (Ida hjälpte mig att packa några säckar) in i stallet. Sopade och fyllde på vatten. Gick med hundarna igen.

In och tog en kopp te. Fick tvinga mig att resa mig och dammsuga av det värsta. Då hittade jag en bajshög från en liten hund, på en sladd dessutom! Förb...hundar.

Ringde sonen Victor samtidigt som jag badade ett gäng djur. Ja plastdjur alltså, som jag köpt på fb köp och sälj! 
 
Strax innan 20 var jag klar för att laga mig lite mat. Gjorde en hamburgare av fin nötfärs och fräste en massa grönsaker. Lade upp fint på tallrik och skulle spruta på lite mangoraja dressing, tar då flytande margarin........som tur var kom det mest på kanten så jag kunde torka av. 

Nu har jag suttit och svurit över datorn i en timme, för jag kunde inte komma in på banken utan att installera en massa nya grejer. Sen det äntligen gick så stämmer inte kontonumret som jag ska betala till. 
 
Nä nu har jag tröstätit 2 rutor choklad (efter 2 fick jag hjärtklappning så jag tyckte att det räckte) och druckit chai-te. Går och lägger mig.
 
Tomas är på Island, tur att han kommer hem imorgon.
 
z
 
 


 
 

Torsdag med lite av varje

Ledig idag. Sov till nästan 8. Vilket inte är svårt när det är så mörkt. Jimpan kom upp och frågade  om jag hade tänkt att vakna!
 
På fm var jag och köpte mig ett par graningekängor som jag hittade på en köp och säljsida på facebook. Rena fyndet, 150:-!
 
 
 
Hade ont i huvudet hela fm, så jag visste inte om jag skulle orka ha ett studiebesök av en elev och en lärare kl 13. Men när jag ätit så släppte det.
Jag visade och pratade lite hund inne först och sen gick vi ut så de fick se hundarna valla lite på fåren.
 
När de hade åkt så drog jag iväg till Linköping och hämtade en sele till en kund. När jag och hundarna kom hem så var My och Karin inne och vi tog lite te och rostad bröd. De hade ridit ut på Birkir och Disa och det gick jättebra. Igår var de och red lektion hos Anna. De tränar för fullt nu inför tävlingen den 6 december.

My var snäll och hjälpte till att träna med Mio. Lite mysa och hakan i hand. Ska försöka utnyttja andra lite mer  till att träna med honom.
 
 
 
 
 

När vi hade fikat så gick vi ut och fodrade, packade foder och gjorde klart i stallet och hos fåren.
 
Nu har jag strukit, ätit och kollar nu lite på tv. Ska sätta på en kopp te till Vikings!
 
 
 
 

Missförstådda hundar

Ibland ringer det folk som vill ha hjälp med sin hund. De är mer eller mindre desperata. En del har knappt något liv för de har försökt att anpassa sig efter en hund som inte mår bra. Ni anar inte vad folk offrar sig.
 
Sen finns det ju de som bara har små problem. Man kanske träffas en gång bara och tipsar, sen ordnar det sig!

De som är svårast att träffa är de hundar som har blivit totalt missuppfattade. De är fruktansvärt osäkra, men uppfattas som aggressiva. De morrar, kanske gör utfall och en del bits också.
 
 


Ofta har de ägarna fått råden att ta i mera. Det är jättevanligt! En granne som haft rasen har sagt att det är så. Eller en jobbarkompis eller en gubbe på gatan.......

Jag ringde till en uppfödare, ordförande i rasföreningen. Undrade om jag kunde få lite info om rasen eftersom jag skulle träffa en hund och hade bara läst på nätet och i böcker. Inte träffat någon.

Enligt den personen var de omöjliga att träna på ett positivt sätt. De förstår bara ett språk (Det hårda) och det enda koppel som funkar är strypkoppel. Nej är det ordet man behöver lära dem.......Godis funkar inte, då tar de över. De var inte tillräckligt smarta för att tränas positivt (!!)

Jag höll god min och tackade för infon.
 
Jag blir så ledsen när jag träffar en hund som har blivit hårt behandlad, som lärt sig att det är bästa sättet är att förekomma. De nafsar, skräms och bär sig åt.

Jag önskar så himla mycket att tv skulle ta in några nya hundtränare. Tv har stor genomslagskraft! De som är på tv just nu har inte samma tankar som jag har om hundträning.

Alla djur går att träna med positiv förstärkning. Jag har ju provat på hönor! Leta på youtube, det finns till och med guldfiskar som är tränade med klicker! Delfiner har de flesta sett. 

 
 
Nej men hundar ska tydligen veta en massa saker från början: Ordet Nej till exempel, som används friskt. De ska också veta att man inte ska vara i möblerna och sängarna, Gå i koppel ska de kunna. Säger man Nej så ska hunden fatta själv vad den ska göra.....

Det är inga små krav vi har på hundar!!

När jag kommer till en familj som har problem med sin hund så brukar jag vara noga med att inte ge dem skuldkänslor för att de har varit för hårda mot hunden. Jag brukar berätta att jag själv gjort likadant! Jag har också skrikit Neeej, ofta. Jag har tryckt ner min hund och fått råden att ta i mer........

Jag berättar att jag en dag undrade vad jag höll på med och började söka allternativa utbildningar. Det var 2005.
 
Sen dess har jag hunnit utbilda mig mycket, men vet att jag har massor kvar att lära. 

För att återgå till "mina" problemhundar, så finns det ju några man inte lyckas med. Hunden mår så dåligt så den avlivas för familjen orkar inte mer. Det är sorgligt, men jag förstår dem. Jag har följ några som verkligen har försökt, de har lagt ner tid, pengar, träning, men det händer ingenting. Till slut ser de bara en utväg. Vissa hundar går ju inte heller att omplacera, annars brukar jag försöka hjälpa till med det.

Igår träffade jag en som jag nog aldrig glömmer. Jag blev inte väl mottagen (av hunden)  Den var hård i blicken, stötte hårt på mig och cirklade runt runt. Men efter en timme satt den under bordet och slickade försiktigt på mina händer. Blicken var mjuk. Jag tror att den förstod varför jag var där. Men jag kunde inte somna sen, såg den milda blicken framför mig och jag önskar så mycket att jag får komma tillbaka om ett tag och se en positiv förändring.
 
 
 
 

November-söndag

Idag har jag hunnit med en hel del. Såna dagar gillar jag.

Bytt lakan och städat sovrummet, trädgårdsjobbat i över 3 timmar med avbrott för en marsvinsbegravning. My och Marie kom tillbaka med ett dåligt litet marsvin efter att de hade varit här och ridit. My red Birkir i paddocken och sen longerade de 3 hästar. Jonna red ut på Tindra och hon var nöjd efter, så kul!
 
 Jag har lagt gödsel och ny jord på alla land och på några buskar.  Kommer nog vara mör imorgon!
 
Tomas har gjort iordning ridbanan. Lagt på en massa grus, så nu ser den riktigt bra ut. Han har hämtat ensilage också.

Nu ikväll satt jag i fotbad, vilket jag har tänkt göra länge. Nu känns det sååå bra!

Pudlarna är kvar här för Karin jobbar måndag och tisdag. Alla hundar sitter här och myser med mig när jag bloggar och tittar på reprisen av  Vikings som jag missade i torsdags.
 
 
 
 

Terapihundar

 
Tänkte att jag skulle skriva ett inlägg om bara terapihund. Jag går ju den utbildningen nu och mina kamrater i klassen (iallafall några) ska göra examen om 2 veckor. Jag kommer att vänta till våren eftersom jag missade flera träffar när jag var sjuk, så jag kommer att hoppa på en ny klass som nyss har börjat.

Vad är en terapihund?

En hund som kan göra skillnad för hur människor mår. 
Om man vill utbilda sin hund gör man en inprovning och ser om den är lämplig. 
Den viktigaste egenskapen är ju att den tycker om folk. Resten kan man träna!

Vad kan man jobba med?
 
Det finns många olika områden. Jag var i fredags på ett Forum för Terapihundar i Västerås. Så nu vet jag ännu fler än jag visste förut!
* Äldreomsorgen var nog först ut i Sverige tror jag. Många har haft sina hundar med sig och märkt positiva effekter. Men vi pratade mycket om i fredags att det är viktigt att man utbildar sina hudar, så det inte blir så att det händer olyckor och sen stängs dörren för hundar i vården.
*Kriminalvården har haft flera projekt. (vanligt i USA)
* Psykiskt sjuka människor. Finns både boende och daglig verksamhet. Lyssnade på en underbar människa från Norrland som har både hästar och hundar i sitt företag.
* Karolinska i Uppsala har en terapihund, vars matte är överläkare. Den hunden jobbar med väldigt sjuka barn på sjukhuset.
* Skolor har så kallade läshundar. Barn som har svårt i skolan, får sig får träffa en hund och läsa för den.

Vad kan hunden göra?
 

• Skapa motivation

• Öppna till samtal

• Öka koncentrationsförmåga

• Minska oro och ångest

• Förbättra långtids- och korttidsminne

• Öka självkänsla och självförtroende

• Skapa en känsla av sammanhang

• Öka kondition, muskelstyrka och finmotorik

• Öka vilja att interagera med andra

 

 

Mio letar godis som barnen gömt

 
 

Mio spelar basket med ett barn

 
 
Mio och jag har gjort praktik på en förskola i 10 timmar. Där har vi tränat på en massa olika saker med ett litet gäng 5-åringar.
Vi har lekt och spelat spel. Tränat motorik, turtagning, de har lärt sig en massa om hundar dessutom. Praktiken var ju för att vi ska se vad Mio behöver träna mer på. Han har fått träna på att lyssna på andra (än mig) att ligga still, fast barnen springer, ligga i knä och bli klappad och mycket annat!

Mio och jag har ett praktikställe till, hos en vuxen kille som behöver stöd. Där har vi varit ute och gått mycket och tränat på lite småsaker under promenad. Där har Mio tränat mest på att gå rakt fram utan att kissa och nosa!

Jag ska till Hundens hus om 2 veckor igen och fortsätta vår "resa" mot en färdig terapihund!
 

Lördag med lite småregn

På fm var det städning för hela slanten. Det var stort behov. När det är så där skitigt så blir jag stressad och irriterad. Jag mår nästan lite dåligt när jag inte hinner med att hålla det värsta borta! Drivor med hundhår och sandigt överallt. Ändå torkar vi ju tassarna jämt när vi varit ute och duschar när det behövs.

Efter fm kaffet gick vi ut i duggregnet (13.30!)  Jag mockade hagen och tog ner hö.  Sen red Tomas på Disa och jag på Birkir. Vi red ut en sväng och Jim var med och var överlycklig över att få hänga med! Disa var på bråkhumör så Tomas hade fullt sjå! Birkir skötte sig fint!

När vi kom hem släppte vi dem på betet. De är för roliga att titta på. Rusar dit och brallar och bockar som ett gäng unghästar!

Sen gick vi in och lagade lunch/ middag och tog en kopp kaffe efter det. 

Tomas gick ut och fortsatte med att greja med belysningen till ridbanan. Jag gjorde musli och bakade en kaka.

Nu har vi glott på en dålig film (!) jag sov mest!

Hundarna ska få mat sen ska vi ut en sväng och ropa tillbaka hästarna. Klockan är 23.30. Jag  tar mig nog en tallrik fil.....har ju bara ätit en gång idag!
 
 
Pudlarna är här idag!
 
 
 
Allie
 
 
 

Härlig och lärorik dag

Igår åkte jag och tränade efter jobbet. Det var skönt! 
 
Det regnade hela dagen, så det blev en lång (blöt) promenad med hundarna och sen utejobb när vi kom hem.

På kvällen var jag och 5 tjejer först hos Cattis och åt sushi och sen var vi i Linköping och såg Ägd av Henrik Schyffert och Fredrik Lindström. Den var väldigt tänkvärd och bra!
 
Kom hem sent och förberedde lite inför dagens äventyr!

Jag och några i min terapihundsklass var  på ett Forum för terapihundar i Västerås. Det var helt underbart härligt att träffa så många som har samma inrikting!

Det jobbiga är bara att köra sjäv dit och hem i mörker och regn. Men nu är jag hemma och vi har ätit och sett idol. Hundmys med förstås!

 

Snart natti natti!

Igår var en hektiskt dag!
 
På fm kom Mios och min brukare från terapihundsträningen hit och hälsade på. Sen kom hovslagaren. Bästa Roger! Han var lite sliten och stressad, det är mycket nu!
 
Jag stekte pannkakor med sylt och grädde till kaffet, så jag tror han blev ganska nöjd!

När alla hästar var klara och stallet och hagen var städat och färdigt så behandlade vi Birkirs öga. Han måste fått sig en smäll igen (oturspållen) för han var röd och svullen i ögat  och stod och halvblundade.
 
Efter lite tips så sprayade jag silvervatten i ögat och sen hämtade jag Bemern och körde ett program på 20 minuter.

Sen åkte Karin och jag till Linköping på ett möte.

Kom hem sent och bad Tomas följa med och kolla på ögat. Han såg inte vilket öga det var!! Det var redan bra!
 
Så jäkla märkligt! Ännu märkligare var det att när jag sprayade hans öga så sprayade jag mig själv i min jätteonda hals. Imorse kände jag inte ett jäkla dugg! Helt borta.......Sidan på fb  med kolodialt silver har ju blivit beskylld för att vara en sekt. Nu känner jag mig nästan frälst!!  Ha ha ha!!!!

Idag har jag jobbat hela dagen. Gick upp 6 och promenerade med hundarna. Det var jätteskönt ute, men kolsvart! Snabbdusch och sen iväg till jobbet. Åt frukosten där. 

På hemvägen handlade jag och när jag kom hem fixade vi tacos. Fredagsmys på en tisdag!

Tillbringat kvällen i soffan med tv och lite dator. Mysan har varit och ridit lektion på Birkir hos Anna så de kom hem med honom vid 20.30. Då fick han stå inne med täcke och äta hö. Var nyss ute och släppte ut honom och sprayade ögat en gång till, fast det ser bra ut nu!

Så skönt! Det är så ledsamt när de skadar sig. Men de leker ju jämt!

Min fina lilla guling!
 


 
 
 
 

Sköna söndag!

Igår jobbade jag till idag. Världens bästa jobb.  Fast igår flyttade någon in i lägenheten bredvid och höll på och grejade hela dagen, hela kvällen och halva natten! Något jobbigt faktiskt!
 
Idag sken solen när jag kom hem. Tomas och jag tog en kopp kaffe innan vi gick ut. Sen var vi ute ända till kvällen. 
 
Först hjälpte jag My och Moa när de red i paddocken. Moa hoppade på Tindra. Det gick jättebra.Tur att hon inte blev rädd när hon ramlade av häromdagen. Det verkade vara glömt! My tränade på Birkir. Det går superfint i skritt, trav och galopp, men tölten är lite pysslig! Men det kommer nog snart. Hon måste hitta känslan själv. Att tölta är inte bara att "dra upp huvudet och driva på" som de lär ut på en del turridningar. Hästen ska vara lösgjord och bära sig själv och dansa fram!
 My och Birkir
  
Moa och Tindra
 
 
Jag mockade halva hagen. Marie hade redan mockat en del medans barnen borstade hästarna.
 
Sen klippte jag en del av  gräset och klippte ner alla löv som låg som ett tjockt täcke i trädgården. 
 
Tomas hjälpte mig att bära in agilityhindren på logen och sen grillade vi korv till lunch. Vi satt i växthuset och käkade.
 Sen fixade Tomas baksidan på stallet. Skrapade bort lera och lade på grus. Det blev kanonbra! 


 
Igår släppte Tomas ut baggen till alla tackor. Men han verkar inte fatta vad han ska göra, än! Han går och bäar efter oss (mat) istället för att fria till flickorna!

När vi hade ätit så fick hundarna valla varsitt pass. Det gick bra för alla 3 idag! Det är bra att ha fåren nära och att hundarna är inne där dagligen gör att det blir "naturligare" med jobbet. Vallar man sällan så blir de så övertaggade. Även om vi inte gör alla moment varje dag så har de iallafall kontakt med fåren!

Innan vi gick in matade vi fåren. Hästarna fick beta hela eftermiddagen så dem ropade jag hem! Lättlurade djur. Skramla med en hink så springer de hem! Ja givetvis får de lite morötter eller havre, men ändå. Hagen till gräset stängs ju! Men de var nöjda, gick till skogen och vilade.


 
 
Ikväll åt vi lammbiffar och så såg vi en film på C-more (hyr en månad gratis) Små gula citroner, såg vi. Rolig och lite gullig!

Nu är det snart midnatt, men jag har duschat och håret är blött än. Tar och läser lite i min nya bok! Fredrik Backmans nya : Britt- marie var här, heter den. Lika bra som hans andra böcker!
 
Sov gott!
 
 
 
 
 

Fy tusan! Jag skrev ett långt inlägg som jag råkade slarva bort!

Nu blir det en kortversion!

Skitväder hela veckan och ingen ridning. Bara stalljobb, hundjobb och vanligt jobb!

Imorse slutade jag jobbet och åkte bara hem en snabbis. Sen till förskolan för mitt sista besök där. Fick ett jättefint omdömme av min handledare.
 
Sen åkte jag till Skänninge och tog en långlunch med Ewa. Väldigt trevligt och gott! Finaste grönsaksbuffén, där jag höll till. Sen fanns det soppa och 2 varmrätter + kaffe och kaka om man ville ha. Jag höll mig till nyttigheterna. För ikväll gjorde vi pizza. Mums!
 
På em var kusinerna My och Moa här och red ut med Karin. Lilla Moa flög av Beris, men det gick bra som tur var!

Jag mockade och tog fram hö som vanligt. Idag åkte vinterkläderna fram. Burr vad kallt det var. Någon + grad bara!

Jag vägde mig igår och trots att det är den veckan då man väger lite mer så ligger jag kvar på 52 kg! Blev förvånad!
Men jag kanske har hittat min grej. 

Imorgon ska jag jobba igen. Har så förbaskat ont i halsen och känner mig lite urken. Hoppas må lite bättre imorgonbitti!


Snart är det dags!

  

Måndag i november

Karin åkte iväg och red lektion hos Anna på fm. Jag grejade lite inne och ringde några samtal. Sen kom Kicki med liten dotter och köpte hö. Leija ville klappa alla djuren förstås.

Efter kaffet gick jag ut och klippte färdigt en buske som jag började på igår. Sen såg jag att det ska man göra i vår.....typiskt mig. Gör först och läser sen.....

 
När Karin kom så åt vi lunch. Sen hade hon lektion för en mamma med dotter. Tror det är 4-5 gånger mamman ridit bara. Det gick riktigt bra!


 Hundarna och jag var i trädgården och även  hos fåren och grejade. 
 
Julros!
 
 
 
Mira vill vara med oss istället för med polarna!
 
 
Rastaflätor!
 
 
Vår snyggaste tacka!
 
Vi hjälper matte!
 
 
Nybäddat hos fåren!Sen gick vi in och drack kaffe, Karin och jag. Sen åkte jag och handlade i Skänninge på ÖB och Coop.
 
Köpte en jättefin stekpanna på Coop, Jaimie Oliver- panna. Jättefin är den. Passade bra på väggen över vedspisen.
 
Igår köpte jag en ny vattenkokare och kaffebryggare, så man kan ju undra om jag vunnit pengar! På sätt och vis stämmer det ju eftersom jag skulle få pengar från Folksam!
 
Men vattenkokaren gick sönder och bryggaren var också på upphällningen!
 
 
 
 
 

Måndagskväll

Igår somnade jag i soffan efter en lång dag!

Jag jobbade ju till 10 på fm från lördagen. Tomas och jag drack kaffe när jag kom hem. Sen gick vi ut och var ute till kvällen, till ca 18.30.

Först plockade vi ner alla staket nere på vallen. Det var nog 12 stycken 50 meters nät. Tomas ska plöja upp vallen, för nu har vi haft den i några år. Dags att så nytt.

Sen kom Julia och Jonna och red ut med mig. Julia har inte varit här på ett tag. Hon hade blivit jätteduktig! Hon fick ta Tindra som passade henne jättebra! Hon gick så himla fint! Jonna tog Beris som hon känner väl. Han töltade på så fint!

Vi red lite vilse! Jag har så fruktansvärt dåligt lokalsinne! Jag litade på Jonna, men hon var lika snurrig som jag! Då bor vi alltså i Motala minsta skog! Mitt på slätta! Tur vi inte flyttade till Tjällmo........

När vi hade ridit och släppt ut hästarna så kom Jessie till Jim igen. Men igår tyckte hon att det räckte. Han har ju parat i 3 dagar, så Tina var nöjd och hunden med! Jim är så lyhörd och fin! Vill de inte så går han inte på dem, en riktig genleman!

Vi satte på kaffe ute i stallet och tog en kopp innan vi gjorde klart i stallet med alla djur. Tomas red Disa en stund på ridbanan också.

Jag hann även med att klippa ner lite växter, vilket jag fortsatte med idag efter jobbet. Idag jobbade jag 8-14.

På fm var vi och handlade och på em var vi på musikquis som några hade ordnat. Det var jättekul. Mitt lag kom på andra plats! Dagen gick jättefort!

I fredags  fick jag en sammanställning på mina försäkringar från Folksam. Såg att jag hade en sjukförsäkring. (snacka om att ha koll....!) Så idag ringde jag och frågade om den. Då visade det sig att jag kommer att få 1700
från den, nu när jag anmälde det! Bra va!

Nu har vi käkat, sent som vanligt. Ska snart gå ut en sista sväng.

Jim får ryggmassage efter "tjejträff"!
 

 

RSS 2.0