Musjakt och städning!

Idag hade jag planerat att ta det väldigt lugnt. Hade inget bokat in, på flit.

Sov till 7.30 då 2 vovvar kom och myste en stund.  Sen var vi ute i 1,5 timme och fodrade och fixade.
 
Frukost i lugn och ro. Satte på lite tvätt och plockade lite.  Sen skulle jag sätta på kaffe och fick en chock! En mus hade flyttat in i skafferiet!
 
Jag rev ut hylla efter hylla, men upptäckte att den bara varit på en hylla. Där var det mycket spår (kiss o bajs!) men jag städade och rensade hela iallafall. 
 
Hittade ett pyttelitet hål som den gnagt upp, som något större än en 25-öring. Tejpade för men satte ändå upp en fälla faktiskt!

Sen gick vi ut och solen kom fram!
 
Hästarna har varit några dagar på ett uppväxt bete bakom grannhuset. Långt att gå hit när de ska dricka och äta lite. De har inte velat ha så mycket mat men några mål har de fått. Det är bra att de får traska mycket!

Hundarna och jag var och tittade till dem förut idag.
 
Em städade jag inne och började packa för imorgon. Då Mio och jag ska på Terapihundsutbildningen.
 
När Tomas kom hem så tömkörde han Disa. Vi packade foder. Kollade över min bil inför morgondagen.
 
Nu har vi ätit god mat och sett idol.
 
Några bilder  gick inte att ladda upp idag.
 
 
 
 
 
 
 
 

Underhållsarbete

Står det att det ska vara i natt på blogg.se. Får se om det funkar att skriva då!
 
Idag var det jobbdag. Så imorse tog Tomas  stallet och jag hundarna. När jag gick rakt ut i mörkret på en traktorsstig så ser jag ett skarpt  ljus framför mig, några sekunder. Jaha! Vad var det? En bil som stannat? Men ingenting hördes och hundarna verkade inget se eller höra. Jag vände iallafall! Men vad jag undrar!
 
En annan sak som jag undrar är: Varje morgon möter jag en karl med bil och hästtransport på samma ställe. Nu har vi börjat nicka till varandra för det är smal väg och man krypkör. Men vad har han i transporten, varje morgon??

Jobbade till klockan 17. Handlade, såg Emilfilm (!) och satte upp en ljusstake, promenerade 2 gånger. 

Efter jobbet var det hundträff med en bekant vovve. Han har varit på kurs hos mig och nu behövde de lite träningsråd. Blev kvar ett par timmar och sen handlade jag.

Köpte räkor så det blev ägg och räkmacka när jag kom hem.

Nyss var vi ute och släppte ut Disa och Birkir som stått inne efter lektionsridning. 

Nu ska jag skriva några fakturor och mejla iväg.

My och Birkir
 

Idag blev det kallare

Jag jobbade inatt och kom hem vid  9 tiden.  Sen kom Mios och min brukare inom terapihundsutbildningen med 2 assistenter och tränade lite.
Det gick bra. Körde igenom de saker som han ska klara. Han är lite för ivrig vid apporteringen men det är bara att träna på.

Sen kom Karin och vi käkade lite lunch innan vi gick ut. Sen red vi. Jag på Tindra och hon på Birkir. Tindra är mycket svårare för mig att rida. Hon är både bred och sen är hon ganska lång. Mer att hålla ihop! Men jag är nöjd, det gick bättre än väntat!
 
Karin ska rida Birkir några gånger innan Mysan ska tävla honom den 6/12. Han är lite stark och Karin har fått bra tips av Anna hur hon ska träna. Imorgon ska My och Karin åka dit och rida lektion. På Disa och Birkir som de ska vara med i lagtävlingen med.


När vi hade ridit så gick jag in Jag frös som en galning!! Jag tog en kopp te och sen åkte jag och hämtade lammskinn som var klara. Det här var väl roligt tecknat!? 
Fast kvalitén var nog något sämre eftersom vi hade slaktat vid fel tidpunkt.  Det är sommarull i botten och det stod spindelull (!) på fakturan. 

Tomas kom hem och var ridsugen! Han har ju varit på Island och fått blodad tand! Belysning har vi ju med!


 
 
 
När Tomas var på Island hittade han en spritsort som heter Birkir! Vi dricker ju inte speciellt mycket och helst inte sprit!!
 
Men det var ju lite fränt!


 
 
Nu är det dags att gå ut och rasta och fodra, imorgon är det jobbdag igen!

RSS 2.0