Igår jobbade jag till idag. Världens bästa jobb.  Fast igår flyttade någon in i lägenheten bredvid och höll på och grejade hela dagen, hela kvällen och halva natten! Något jobbigt faktiskt!
 
Idag sken solen när jag kom hem. Tomas och jag tog en kopp kaffe innan vi gick ut. Sen var vi ute ända till kvällen. 
 
Först hjälpte jag My och Moa när de red i paddocken. Moa hoppade på Tindra. Det gick jättebra.Tur att hon inte blev rädd när hon ramlade av häromdagen. Det verkade vara glömt! My tränade på Birkir. Det går superfint i skritt, trav och galopp, men tölten är lite pysslig! Men det kommer nog snart. Hon måste hitta känslan själv. Att tölta är inte bara att "dra upp huvudet och driva på" som de lär ut på en del turridningar. Hästen ska vara lösgjord och bära sig själv och dansa fram!
 My och Birkir
  
Moa och Tindra
 
 
Jag mockade halva hagen. Marie hade redan mockat en del medans barnen borstade hästarna.
 
Sen klippte jag en del av  gräset och klippte ner alla löv som låg som ett tjockt täcke i trädgården. 
 
Tomas hjälpte mig att bära in agilityhindren på logen och sen grillade vi korv till lunch. Vi satt i växthuset och käkade.
 



Sen fixade Tomas baksidan på stallet. Skrapade bort lera och lade på grus. Det blev kanonbra! 


 
Igår släppte Tomas ut baggen till alla tackor. Men han verkar inte fatta vad han ska göra, än! Han går och bäar efter oss (mat) istället för att fria till flickorna!

När vi hade ätit så fick hundarna valla varsitt pass. Det gick bra för alla 3 idag! Det är bra att ha fåren nära och att hundarna är inne där dagligen gör att det blir "naturligare" med jobbet. Vallar man sällan så blir de så övertaggade. Även om vi inte gör alla moment varje dag så har de iallafall kontakt med fåren!

Innan vi gick in matade vi fåren. Hästarna fick beta hela eftermiddagen så dem ropade jag hem! Lättlurade djur. Skramla med en hink så springer de hem! Ja givetvis får de lite morötter eller havre, men ändå. Hagen till gräset stängs ju! Men de var nöjda, gick till skogen och vilade.


 
 
Ikväll åt vi lammbiffar och så såg vi en film på C-more (hyr en månad gratis) Små gula citroner, såg vi. Rolig och lite gullig!

Nu är det snart midnatt, men jag har duschat och håret är blött än. Tar och läser lite i min nya bok! Fredrik Backmans nya : Britt- marie var här, heter den. Lika bra som hans andra böcker!
 
Sov gott!




 
 
 
 
 

1 kommentarer

Stina

11 Nov 2014 18:39

Tölta låter så härligt, har aldrig provat =(

Kommentera

Publiceras ej