Fredagsmyyys!

Idag hade jag ingenting inplanerat, helt underbart. Jo förresten Jim skulle ju ha besök av tjejen Jessie.

Igår jobbade jag hela dagen och Jim var med mig på jobbet. På kvällen kom Jessie. Tiken från Stockholm som fick en kull med Jim förrförra vintern.  Tina som äger tiken är en gammal barndomsvän. Vi gick i klassen bredvid varandra  och växte upp i samma bostadsområde.

Jag började dagen med fodring av djuren som vanligt. Vaknade och tittade på klockan 7,57. Ups! Skuttade upp direkt. Men det var ju Tomas som inte ställt om klockradion sedan det blev vintertid. Klockan var bara 7 när jag kom ner till köket.


Förmiddagen ägnade jag till städning. Välbehövligt! Vattnet var inte genomskinligt efter golvtvätt, kan man säga!

Solen sken idag igen, så efter fikat gick vi ut och jobbade  i stallet och i trädgården. Har klippt ner en massa växter och gjort fint i landen. Jag brukar täcka dem med granris över vintern.

Sen kom ju Jessie till Jim då. Det gick bra både igår och idag. Igår kom de hit 21.45 och sen åkte de 22.15. Så  snabbt gick det! Idag gick det lika bra!  Efter det så gick vi in och fikade och pratade gamla minnen. Vi tittade på kort från skoltiden också.

När Tina hade åkt så funderade jag på att rida, men det var mörkt och jag hade en del jobb kvar i stallet. Det började också att småregna. Jag plockade fram hö, fodrade  och bytte vatten. Katterna och kaninerna fick mat och lille baggen med.

Så kom Tomas hem och hjälpte till med det sista. Och när vi kom in så hjälptes vi åt att städa det som var kvar.
När Tomas städar så gör han det ordentligt. Från golv till tak......Badrummet är numera kliniskt rent!

Till kvällsmat blev det Sveriges nationalrätt enligt Göran Bengtsson! Tacos alltså! Till det Idol med ett öga och datorn med det andra!

Imorgon ska jag jobba ett extrapass på jobbet. Det är ju så typiskt med vikarierna, de får ju fasta jobb så de försvinner! Men jag jobbar så gärna!


 Aktiv dag!

Började morgonen på gymmet, efter jobbet. Idag fick jag hjälp av en instruktör att sätta ihop ett nytt program.
 
Karin hade kaffe på gång när jag kom hem. Alltid trevligt och gott!
 
Solen sken så jag gick ut och mockade när Karin red.
 
Sen kom en hund på privatlektion med husse och matte. Det var en rolig hund på 3 ben. Hur go som helst!

Efter det kom Helen och lunchade med oss. Efter en promenad tog vi kaffe igen!
 
Karin red två hästar och tömkörde en. Hon hade lektion för Thea också. Sen kom Cilla med barn och red Disa. Jag red Birkir och då fick alla bli ridna idag!!

Det var ett tag sedan jag red honom, men det kändes jättebra! Han är superrolig att rida. Underbara gångarter!

Det blev mörkt innan jag red klart. Tur att vi har en lampa. I helgen satte Tomas upp 2 till, sen kommer vi se jättebra! De ska bara kopplas in!

När Tomas kom fixade vi klart hos alla djur. Beris fick psylliumfrön igen. Han har fått 2 ggr/dag i några dagar för jag tror han hade lite magont i måndags. Men nu verkar det okej. Fast han får några dagar ändå.

Nu har vi ätit stekt fisk med jordärtskockspuré. Egengjord remoladsås och mycket grönsaker  till det.

Vi har kollat på Bonde söker fru och legat på Bemermattan, både Tomas och jag.
Nu ska vi ta en kopp te! 
 


 
 

Värmen har kommit tillbaka!

Jösses vad varmt det är. Svårt att klä sig!

Har haft lång jobbhelg. Fredag till lördag först.
 
På lördagen kom mitt lilla barnbarn Hilma med mamma Mi och hälsade på en stund. De var i trakten för ett släktkalas! Sen kom våran Victor hem också. Det var kul!
 
På em fixade vi en del i trädgården. Klippte ner björnbären och täckte dem. Ett annat år frös de ju, så nu täcker vi över.

På kvällen var vi och firade Karin som fyllde år. Jättetrevligt med god mat, tårta och  bebismys med brorsans nya bebis Filip. Karin fick massor av lotter, glömde fråga om hon vann!

Igår söndag var det jobb igen, tills idag. Så jag hann inte träffa Victor så mycket.

I morse åkte jag till gymmet. Har bestämt att åka varje morgon som jag slutar 8. När jag ändå är i stan.

När jag kom hem var pudlarna här, för Karin jobbar. Ut med alla vovvar och sen lunch till oss. Ut igen och mocka, fodra och fylla på vatten.

Sen åkte Mio och jag till vår brukare på träning. Gick skapligt! Men Mio är lite svår på nya platser. Behöver träna mer på det. 

Handlade på hemvägen. Regn och mörker......redan strax efter 16!

Fixade kaffe, kom på att jag glömt det, hela dagen! Satt med det till Tomas kom hem, då vi gick ut och jobbade klart med djuren. 

Kom in och lagade pasta med köttfärssås, en plåt kycklingfileer (bra att ha att ta fram) och nu har jag gjort musli. Klockan är 23, dags att gå ut igen.
 
Gonatt!
 
En favoritbild! Moa och Mio
 
 
RSS 2.0