Det var full rulle hela dagen.
 
Kokade sylt, gjorde musli, plockade björnbär, krattade upp häck-klipp och hade en ridtur med 3 vana ryttare! Det var kul! Det var 2 yngre tjejer som har egna hästar och en mamma i in ålder. Den ena tjejen tävlar på hög nivå i hoppning. De var mycket förvånade över att det var sån energi i våra hästar!

Mamman hade ridit förr och var lite ringrostig först. Men sen blev det full fart! Vi höll ganska högt tempo där det gick, sen blev det långa skrittsträckor där det är stenigt. Vi var nog ute i närmare 1,5 timme. Hon som var mamma blev kär i Berserkur och ville köpa honom. Vår 20-åriga klippa! Han töltade så fint med henne och hon satt bara och log!

På kvällen var det staketflyttning igen av fårhagen.

Idag gick jag upp tidigt och tog en lång promenad innan frukost. Sen kom Karin lagom till kaffet.

Jag åkte till veterinären med Jim som inte mår riktigt bra. Jag har svårt att sätta fingret på vad det är, men han morrar när man tar i honom så det är ju ett väldigt tydligt tecken. Men han haltar inte och veterinären röntgade rygg, bogar och höfter utan att hitta något. Hon tog 2 rör med blod för att kolla ev fästingsjukdommar. Det har varit så här ett tag, lite difusa grejer som kommit och gått. Men nu kändes det verkligen dags att åka.
 
Det känns lite som han är öm i skinnet/huden......helst när man tar försiktigt.
 
På hemvägen stannade jag och handlade, det var tomt i kylen hemma!

På kvällen kom Cissi och köpte hö. Sen hann jag rida Birkir innan mörkret föll! Vi gick sen in och fixade mat. Jag gick ut och plockade tomater med pannlampa på!
 

Fina Jim! Bli frisk!
 

3 kommentarer

Nina

02 Sep 2014 07:56

Men usch så tråkigt att han inte mår bra, lille Jim. Jag håller tummarna att ni hittar vad som felas honom så han kan få den hjälp han behöver.

marianne

02 Sep 2014 10:48

Lilla gubben :( När skulle ni få svar på proverna?
Jag har inte haft tid/energi att "känna" av honom tyvärr...men hoppas nu ni hittar felet så han får behandling och blir frisk igen.

Sak du sälja Berserkur? Nä...det ska du inte va?

sv: Jag tror man lättare får lunginflammation när man blir äldre....och kanske om man haft det en gång att det lättare kommer tillbaka?!

Jag blir hemma en månad till, men sen så...
Jag tror jag är påverkad av andra som nästan hånat mej..."du måste träna mer annars får du bara en häst att rida i skogen" precis som om det skulle vara något fel att rida i skogen? Men sånt där fastnar i min skalle, tyvärr

marianne

04 Sep 2014 09:15

Men Jim då, vad ledsen jag blir :(
Jag hoppas Ewa kan hjälpa honom och att det inte är artros..lilla gubben, man inbillar sej att dom ska hålla i evighet och så plötsligt blir man påmind om att så är det inte...åtminstone är det så för mej.

Du kan väl börja visa dina smoothies så jag får inspiration där, det är ju mer mättande som mellis eller lunch.
Igår gjorde jag en gryta som jag fått recept ifrån på fb, zuccini, lök och röda linser...gott :)

Kommentera

Publiceras ej