Valborg

 
 
Jobbat dygnspass tills imorse. Igår på jobbet var en fönsterputsare  hos oss och putsade alla fönster. Det var en "gammal" hund- kund till mig som startat eget, så jag pasade på att boka in putsning till mig själv. Här är inte putsat på 2 år. Jo köket, för det är ju det man ser mest!
 
Sen vid lunch åkte vi hem till mig och var här hela em. Synd att det var så kallt och lite småregnigt, så vi var inte ute hela tiden. Annars är det ju mysigt att kunna vara i trädgården.
 
Imorse när jag slutade så åkte jag direkt till tandläkaren. Det gick bra. Inget att klaga på! Men jag bestämde att dra ut en tand som är bara själva roten kvar av. Den har gått sönder bit för bit. Men det fick jag en ny tid till.

Sen åkte jag och handlade lite som jag kom på att vi behövde (hade ingen lapp!) och mötte upp Karin för att ta med mig pudlarna hit när hon jobbade.

Sen var det jag och hundarna hela dagen. Lite tvätt och lite städ, med betoning på lite! Fy fan vad det behöver städas! Det är det värsta med att ljuset kommer tillbaka! Man ser ju skiten!


 
 
När klockan var runt 16 så åkte jag iväg för att lämna pudlarna. Jag skulle ändå åka tillbaka med ett caféset som jag köpt, där färgen var avskavd på en av stolarna. På  vägen dit handlade jag på tomatboden och på gårdsbutiken. Skulle ha lite kött till kvällen, men de hade bara fryst så jag köpte en hel del annat istället!
 
I stan lämnade jag tillbaka möblerna, de hade inga fler. Lämnade pudlarna till Stoffe och sen handlade jag igen! På östenssons för att få lite kött. Konstigt att det blev 2 kassar till! 2 kassar på fm och så en på gårdsbutiken!
 
Idag är det nog handlingsrekord!

När jag kom hem var Tomas ute i regnet och fodrade. jag bytte om och gick ut och hjälpte till. Klipparen har inte kommit ännu.....men det går ju ingen nöd på fåren. De har hela hästarnas vindskydd. Baggen är nog inte så nöjd, han står inne!

Ikväll har vi glott ( med ett öga) på humorgalan och ätit god mat. Snart fodringsdax igen
 
 

Jobbdag och kurs

Underbar morgonpromenad med fågelkvitter och sol. Klockan var strax efter 6.
 
 
 
Jobbade 8-17 och sen full fart hemåt för att ha kurs i vardagslydnad.
 
Idag var de bara 3 ! Det blev riktigt lyxigt!

Fodring av alla djur, sen promenad med hundarna innan vi fick gå in och äta och värma oss!
 
Förresten fick jag ett mess ifrån fårklipparen som lovade att komma "snart". Det får vi hoppas! Han har klippt här förut och alltid kommit den tiden vi har bestämt!
 

Mysig dag

Fm promenad med Marianne och hennes 2 bc tjejer. Den ena är helsyster med Jim. Jättekul att se henne. Och vad lika de är!
 
Sen tog vi en kopp kaffe i växthuset och alla hundar lekte i trädgården. Mysigt!

Karin kom vid lunch. Vi red 2 hästar var. Jag red Birkir på banan. Han var inte på humör att jobba. Men jag var envis! Det lönade sig!  Sista minuterna svävade vi fram!
 
Sen red jag Tindra ut. Mio fick följa med oss. Tindra tyckte det var onödigt att anstränga sig och skulle bara springa ifrån. Mina armar var lama efteråt......


 
 
 
 
 
Avslutade kvällen med att träffa en jättefin hund som ska omplaceras genom Hittehund. Ing-Marie var med mig och hjälpte till när jag filmade.
 
Idag måste jag isäng före midnatt!!
 
 

Helgen är slut

Och fårstackarna har inte blivit klippta!
 
Klipparen fick problem med bilen igår, frågade om han fick komma idag, jag sa jättebra. Nu är det söndagkväll kl 22,30 och han har ej dykt upp. Jag har messat och ringt och han svarar inte. 

Det tråkiga är att vi har inte fått allt gjort som vi hade tänkt eftersom vi har varit beredda att börja assistera vid klippningen. Baggen står inne och alla tackorna i vindskyddet........

Igår hade jag valpkurs  på fm och red Birkir och Tindra på em. Kl 17 började jag jobba. Hade tagit ledigt från 10.

På valpkursen var det helt otroligt roligt och harmoniskt!  Inte ett ljud hördes, alla bara jobbade på koncentrerat med sina hundar. Vissa kurser är helt enkelt roligare än andra! Beroende på deltagande hundar och människor!
 
Jag är så glad att Karin är med och hjälper till också. Det är ju en stor grupp, 10 stycken!

Hästarna red jag på banan och jag var nöjd med båda! 

Idag kom jag hem efter handling (!) vid 11. Vi drack kaffe och sen körde jag igång tvättmaskinen. Karin hade lektion för systrarna som fick rida Freyja och Tindra.

Sen red Karin och jag ut på Birkir och Disa. Mio fick följa med. Det gick sådär. Birkir är inte lika lydig ute.


När vi kom hem åt vi lunch och sen red Karin med Tea. Tea fick rida på Beris och de red ut. Tea fick galoppera i galoppbacken! Det bästa hon vet!

 
 
 
 
 
Karin och jag hann och gå en promenad med hundarna innan hon åkte hem för att jobba. Hon jobbar sista veckan på ett vik nu. 

Jag krattade i trädgården, har haft en sträng av hö från stallet till fårhagen. Alltså rätt igenom hela trädgården! Men nu är det mesta borta. Resten klipper jag sen med gräsklipparen!
 
Klockan 20 gav vi upp väntandet och gick in och lagade mat. Gjorde köttgryta och ris. Det var evigheter sedan.
 
Nu har vi glott på deckaren på 4.an. Usch! Bloggade samtidigt så man kan låta bli att titta! Sen somnade jag visst en stund med!
 
Nu är det godnatt!
 
 

Igår jobbdag

 
Fast inte förrän kl 17. Så innan dess hann vi hägna in en del av trädgården med kompostgaller och rida.
 
Allie och Mio har dille på att smita in till grannen när han är i sin stuga. Han säger att det inget gör, men jag vill inte att han eller hans besökare ska kasta pinnar eller bollar med mina hundar. Gosa med dem får de gärna. men inte kasta saker. Det är  det folk alltid gör med hundar, precis som man inget annat kan göra!
 
Helt automatiskt när folk kommer hit så kastar de iväg pinnar eller bollar som råkar ligga där. Det gör mig upprörd! Mio blir helt manisk och Allie med. Dessutom blir hon halt lätt eftersom det blir såna ryck när de springer så.

Vi har staket runt den delen mot vägen, men nu är det även försatt mot grannen!


Karin och jag red ut en sväng. Birkir var olydig och inte alls medgörlig! Jim var med oss ut. Tur det inte var Mio eller Allie, de tål ju inte alls att man höjer rösten! Jim fattar att det inte är till honom när jag ibland säjer till hästen!
 

Karin och Birkir vid ett annat ridpass!
 
Idag slutade jag 8. Skyndade mig hem. Gav hundarna mat, drack kaffe och fixade några telefonsamtal och mejl! Sen for jag iväg till stan, för det var 200 årsjubileum för torrdockan i Motala verkstad. De släpper ut båtarna som stått där på vintern och blivit servade. Tog med hundarna för lite träning!
 
 
 
 
 
 
 
När vi kom hem åt vi lunch och jag fixade lite fakturor och grejer. 
 
Sen gick vi en timmes promenad och jag bröt mot en princip jag haft länge!  Jag tycker inte om beteendet att gå med lurar i öronen på promenad med hund! Men nu har jag brutit den! Jag lyssnade på musik! Men upptäckte att man hör ju iallafall och kan kommunicera med hundarna. Om man spelar lagom högt!

Men ibland ser jag folk med hunden på släp, de bara går, inget samspel alls! Men det har nog inte enbart med lurarna att göra!

På em "byggde " jag en rasthage till hästarna.  Satte upp hinderstöd med en tråd bara. För de skulle få beta. Disa såg att gräset var grönare i trädgården, så hon hoppade in över häcken! Alla andra hängde med.....

Ikväll har vi flyttat fåren till stallet. För imorgon ska de äntligen bli klippta!
 
 
 
 

Underbara april

Nu  är det gött att leva! Strålande sol och ändå inte så mycket insekter. (där har du svaret Marianne!) Vi bor ju dessutom på slätten, det blåser en del så insekterna blåser väl iväg.

Igårkväll var det vindstilla och då var det en del mygg, men det är ganska lugnt ännu. På nätterna är det svinkallt! 
 
Jag jobbade igår till 14, sen var Elsa här och träffade Mio. Vi fick hennes gamla avlagda barnvagn. Så nu har pudlarna varsin!
 
 
 
När Tomas kom hem så red vi ut. Karin, Tomas och jag. Det var en underbar kväll!
 
Allie, Birkir och jag.
 
 
Idag har Karin och jag ridit också. Jag red Tindra på banan. Karin hann rida både  Freyja och Disa.
 
Idag gick det inte lika bra för mig som sist, men man kan ju inte begära bara framsteg! De är ju levande, liksom! Inga maskiner!
 
Karin har också hjälpt mig med hemsidan, bytt lite bilder och lagt till nya kurser.Sen har jag hunnit tvätta hela tvättkorgen (4 maskiner) tvättat vojlockar, städat hallen och nu ikväll hade jag vardagslydnadskurs!
 
Vi hade toppenväder för första gången! Annars har det varit kallt och lite regnigt!
Idag tränade vi hundmöten, som flera har svårt för. Det var mycket givande och vi såg flera exempel på hur viktigt det är hur man beter sig som ägare och även hur viktigt det är med avståndet för en del hundar!
 
Ibland vet jag inte om jag som riktig nörd är mest nöjd efter kurserna, hi hi! Jag blir alldeles till mig när det går bra för dem, men en del människor bara förutsätter att det ska gå!
 
 
Tomas jobbade kväll, så efter kursen fodrade jag fåren och fyllde på vatten. Hundarna hjälpte till .......och katten!

 
 

Vilken härlig helg!

Har inte hunnit skriva förrän nu!

Igår hade jag valpkurs på fm. Underbart väder och gosiga, duktiga hundar!
 
 
 
 
 
 
På em red jag både Birkir och Tindra. Det kändes jättebra med både två. Efter ett ridpass  på banan red jag en sväng i skogen på båda, så hundarna fick springa  med! Mio och Allie ena gången och Jim andra gången.

Sen fick jag ett ryck och bakade morotsmuffins. Nyttiga förstås! De blev väldigt goda. Ännu godare idag!

Det blev mat sent. Sen däckade jag i soffan. 

Idag hade jag en ridning inbokad kl 11. En duktig tjej som heter Julia kom. Hon har ridit här förut flera gånger. Hon rider på ridskola en gång i veckan. Jösses vad duktig hon hade blivit. Disa gick superfint!
 
 
Sen red jag Tindra lite senare. Det är så kul när man känner små framsteg i varje ridpass!
 
Tomas hängde med på en hundpromenad, lite längre. Gick och njöt och tänkte att nu är den bästa tiden på året! Alldeles lagom varmt, inga insekter och alla fåglar som underhåller med vacker sång!
 
Sen middag som vanligt. Gjorde även efterrätt. Mycket god körsbärstriffle! Ganska nyttig med.......:-)
 
 
 

Lets dance....

Väntar just nu på röstningen och dricker kaffe. Jag röstar på Jonas!
 
Igår jobbade jag hela dagen. Karin var här och hon red 5 av 6 hästar under dagen.
 
Så när jag kom hem efter 17 så ägnade jag ett par timmar åt trädgården. Älskar att plantera! Jag satte dessutom en massa lökar som jag köpte billigt! Får se om de hinner komma upp i år!
 
Idag hade jag tid på Olmed. Ortopedtektiska. Jag hade hört att man kan få bidrag till att bygga upp skor underifrån istället för att ha ilägg i skorna, vilket är svårt i vissa skor. Det stämde ju, två par skor/år kan man få uppbyggda. Så jag köpte både skor och kängor. Dyrt! Det blev över 3000 för dem. Men då är det bra märkesskor som kommer hålla för det jag vill!
 
Sen for jag iväg till stan för att köpa jeans. Hade bara väldigt utslitna gamla jeans. Så nu köpte jag 2 par, mjuka och sköna!
 
På hemvägen hämtade jag pudlarna. Det har varit lite jobbigt idag. Vilma har löpt. Det har gått bra med Jim. Han har mest slafsat på hennes kissfläckar. Men idag pep han och fjantade sig och hon fräste som en galning!
 
Smilla hjälpte till!
 
 
Så härligt när det växer upp efter vintern!
 
 
Godissök. Katten hjälper till!
 
Pudlarna blev hämtade vid 17,30. Då stod jag och gjorde mina goda chokladbollar, rullade i pistagenötter. Med kaffesmak idag!
Tomas kom strax efter, så då gick vi ut och jobbade klart.
Idag har jag inte ridit. Hundarna var själva idag mellan 10-14 så då vill jag inte lämna dem igen. Dessutom bökigt när Vilma löper. Men jag ska försöka rida både lördag och söndag.
 
Imorgon har jag valpkurs. När vi har varit ute sen, efter lets dance, ska jag skriva fakturor till den.
 
Blir sent ikväll, eller inatt!

Inget trädgårdsarbete (onsdag 15/4)

Nehej, nu var det slut på det fina vädret. 
 
Igår småregnade det lite till och från hela dagen. Gjorde det vanliga i stallet och promenader med hundarna. På kvällen hade jag vardagslydnadskurs med 4 hundar. Några var sjuka. 
 
Inte så kul väder, men vi höll oss i skogen och körde lite aktivering. De var jätteduktiga.
 
Kl 21 åkte jag till jobbet. Tog med pudlarna så Karin kunde möta upp och hämta dem.Det blev ett kort pass eftersom jag slutade imorse igen!


Idag när jag kom hem tog vi en lång promenad på 1,5 timme, hundarna och jag. Sen var det kaffedags och lite datorkoll!
 
Städade köket. Tvättade mattan, dammsög och torkade golvet. Städade kyl och frys och frostade av. 
 
Sen kom Karin. Vi åt lunch och sen gick vi ut och jobbade, i regnet. Promenerade en sväng i skogen med.
 
Sen blev det ett snabbt mellis innan vi åkte till Linköping på möte. Innan dess handlade vi på citygross också.
 
Kom hem vid 21, det vräkte ner regn. Och ute ligger Tomas och byter däck på min bil.......

När vi packat in varorna och gett hundarna mat så  åt vi kvällsmat och tittade på Sveriges yngsta mästerkock.De är ju för goá!
 

Nu är jag frisk!

Jag har dessutom jobbat söndag-måndag, så jag hann inte skriva.
 
I lördags hade jag valpkurs på fm. Det var helt otroligt kul! Förra veckan var första gången. Och då det var flera valpar som var mer unghundar egentligen så var det lite "mycket" stundtals. Det är ju så mycket lättare att ha valpar som inte har lärt sig några ovanor!
 
Denna vecka tog jag dessutom in 3 till! Har svårt att säga nej, då jag tycker valpkurs är viktigt! Men Karin hjälper mig så det går jättebra! 
 
Det var en hund som var "värst" sist! En stor, stark, blandras som skällde, var uppstressad och drog omkull matte som hällde en hel kopp kaffe över sig! Men vad hon var duktig denna gång! Hon hade tränat massor, bytt från halsband till sele= mycket lugnare hund! Då blev resten av gruppen mycket lugnare också! De hade också tränat förstås, de som var med sist.
 
Jag älskar när man får se såna framsteg på en vecka. Jag sa till Karin, vi skulle ha filmat första tillfället!

På em red jag både Birkir och Tindra och riktigt tränade! Inte bara red ut en sväng eller red lite på måfå på ridbanan. Nu tränade jag på det jag gjorde hos  Malin. Det var härligt! Båda två gick jättebra!
 
Tindra behöver stärka sin långa rygg. Men jag tycker hon ser skaplig ut iallafall. Jag tog ett kort efter ridningen, fast hon hann rulla sig!
 
 
 
Idag kom jag hem efter jobbet och efter att ha hämtat pudlarna. Vi tog en lugn morgon med kaffe, morgontv och mys.
 
Sen gick vi en längre promenad. Vilma höglöper! Men hon har sin bodyguard Smilla. Så fort någon av mina pojkar nosar på Vilma så rusar Smilla fram och skäller!
 
Det tråkiga är att Allie stackarn tar åt sig, inte Jim eller Mio! De är ju roliga, pudlarna! 

Idag har jag mest jobbat i trädgården. Rensat mina 4 land och lagt på mer jord. Härligt!
 
Hoppas det blir fint väder så jag kan fortsätta imorgon!
 

Fy jag är sjuk

Igår morse kände jag mig lite seg när jag fodrade.
 
När jag skulle äta frukost mådde jag illa, men åt ändå för jag trodde jag var hungrig bara!
 
Sen dök jag ner i soffan och sov i 4 timmar. Vaknade och ringde några samtal, somnade igen och sov hela eftermiddagen. Åt en tallrik yogurt och somnade igen!
 
Sov hela kvällen, sov hela natten.
 
Vaknade 7,30 imorse och åt yogurt igen! Tomas hade fodrat och åkte till jobbet. Jag somnade.......

Vaknade vid 11 och satte på kaffe. Men det var ju inte gott! 
 
Konstig influensa det här. Feber, ont i magen och mår lite halvilla. Inget förkyld som alla andra är!
 
Vid lunch tog jag mig ut och fodrade hästarna, gick en liten sväng med hundarna. Det var så skönt ute så det fick vara öppet så de kunde vara ute i trädgården. Jag brukar sällan ha det, då vi inte har staket och det kan hända att ärkefienden går förbi.
 
Givetvis kom han! Men jag var snabb, såg att Mio började spana och precis när de skulle dra så härjade jag till så de tvärnitade!
 
Jag var i köket och rensade skafferiet och lite annat småplock så jag kunde ha koll på dem.
 
När Tomas kom hem följde jag med ut en stund, men jag blev så trött så jag gick in ganska snart.
 
Så knackade det på och Hemdeli kom med sin buss. De säljer fisk och kött. Jag köpte havskatt, lax, röding, revben, burgare och grillsida. Mums!
 
Fast just nu har jag ont i magen så jag har gjort mig lite chiapudding till kvällen. Kokosmjölk, chiafrön occh sen ska jag toppa med blåbär och nötter.
 
 
 
 

Helgen är slut!

Igår, annandag påsk var vi på andra kursdagen hos Malin.
 
Då red vi en och en.

Karin red först, på Freyja. Det gick bra. Alla 3 hästarna hade svårt att koncentrera sig när de var själva och gnäggade efter de andra lite då och då. Pinsamt!
 
 
 
  
 
Efter henne red jag på Birkir. Han var jätteduktig! Jag är supernöjd! Denna lektion fick jag tölta nästan hela tiden. Har lite film, men har ju inte koll (än) på hur man lägger in! 
Marie, My och Moa kom och tittade på oss. De tog också bilder och filmade, så jag kanske får något därifrån.
 
 
 
 
Efter fikarasten var det Disa och Karins tur.

Disa var helt galen innan de kom in och fick börja. Småstegrade och skrek. Usch!
 
 
 
 
 
 
 
Förutom att de var lite pinsamma så gick det bra iallafall! Jag ska be Karin hjälpa mig med film!
 
Åkte hem vid 15 tiden och packade ur hästar och grejer.
 
Sen jobbade jag så kl 17,30 åkte jag dit.
 
Kom hem imorse. Karin och jag har ridit nästan alla hästar, 5 av 6! Varit ute hela dagen och njutit av fin-väder. 
 
Ikväll var det vardagslydnadskurs igen, jättekul gäng!
 
 
 
 

Rolig helg!

Igår hade jag ju start på en valpkurs. Det var nog den mest annorlunda valpkurs jag har haft! Många olika, ovanliga raser och jättestor spridning i ålder. Den äldsta är nästan ett år! Men jag låter dem gå där de passar bäst in. 
 
Vardagslydnaden hade inte passat den, eftersom den hunden är rädd och kan nästan inget. Då blir det bra att vara bland oförargliga valpar och sen kan man liksom börja lite från början!

Efter kursen åkte vi till soptippen och tömde hästtransporten (som vi skulle ha idag!) 

Sen red jag både Birkir och Tindra och fuderade på vem som skulle med på kursen!

Jag  bestämmde mig för Tindra men sen sa Karin att det var bättre att ta Birkir eftersom han och Freyja skulle dela box! Hon hade nämligen bokat 2 boxar så vi kunde lämna hästarna kvar över natten.
 
Vi höll på ute länge igår så det blev mat först 21.30! Sen somnade vi visst i soffan.....vaknade 01.30 och började tvätta och smörja träns och sadelgjord!

Idag gick jag upp strax efter 7 och fodrade. Klockan 9 hade vi packat in allt och skulle åka.
 
 
När vi kom fram så hann vi ta en kopp kaffe och packa ur innan vi skulle rida.
 
 
Första lektionen fick jag bara rida grunder. Birkir lyssnade inte på mig först, men efter en stund så gick det superbra!
 
Vi fick rida i Malins ridhus. Det var ju toppen!
 
 
Den andra lektionen var så rolig! Birkir var jätteduktig och lyssnade bra på mig så nu fick vi lägga till lite mer!
 
Vi dansade fram! Han var så lösgjord och lyhörd! Så himla roligt!

Imorgon kommer My och Marie och tittar så jag hoppas att de kan fota och filma! Idag red ju Karin och jag ihop och det fanns ingen annan jag kunde be.

När vi kom hem var jag sugen på att rida Tindra. Men sen ängrade jag mig, hade ju allt stalljobb kvar! Jag satte fart med det och klockan blev ca 20 innan vi var klara. Tomas har byggt på fårhuset idag.
 
 
Nu ska jag duscha och hoppa i säng!
 
 
 
 

En härlig långfredag!

Efter frukosten hann jag springa ett varv med dammsugaren. Alla hundar fäller mängder nu!
 
Kl 10 kom två tjejer som hade bokat en ridtur. Både Karin och jag red med så de fick bra hjälp. Det gick jättebra! Vi hade en jättetrevlig tur. Toppenväder dessutom gör ju upplevelsen ännu bättre!
 
Jag red på Tindra. Hon gick bra, jag är ganska nöjd, förutom att jag själv är så dåligt musklad och har dålig kondis! Hon kräver lite mer än vad jag orkar. 
 
När vi hade fikat så red Karin och jag Birkir och Nökkvi. Birkir och Tindra är totalt olika att rida. Jag vet inte vem av dem jag ska ta med på kursen  på söndag/måndag.

När vi kom tillbaka efter ridningen så åkte Karin till jobbet. Vi åt lite sen åkte jag till affären och storhandlade.
 
Hade allt stalljobb kvar när jag kom hem. Men vi tog lite kaffe innan vi satte fart!
 
Tomas och jag hjälptes åt, men vi var inte klara förrän 21. Så det blev sen middag!
 
Sen såg vi lite på tv och jag har även förberett min valpkurs som börjar imorgon!
 
 

Härlig dag!

Imorse slutade jag jobba 8 efter dygnsjobbet. Jag skyndade mig hem och gick en sväng med hundarna. Sen en snabbkopp kaffe innan jag drog iväg och åt påsklunch med min vän Catis. Det var mycket trevligt och gott!
 
Hennes lille pojke Sixten 3 år var också med. En liten mysig kille!

Sen åkte jag hem för att Tina skulle komma. Hon som  har två valpkullar efter Jim. Den sista kullen behöll hon en valp ifrån. Den hade hon med sig. En hane som heter Vargen! Hon har lite roliga namn på sina!

Vi gick en promenad först och mina var så snälla och duktiga med honom. Pudlarna däremot kunde inte sköta sig så de fick inte följa med.
 
Sen gick vi in och fikade och satt och pratade i flera timmar.
 
När hon hade åkt så mockade jag och packade alla nät med hö. Sen gick vi en promenad igen och hundarna fick leta lite godis i skogen.

Så kom Karin och hämtade pudlarna efter sitt jobb. Marie och barnen kom och hämtade hö till sina kaniner.
Mysan stackaren har brutit ett finger och hade fått byta gipset mot en skena nu. Moa var febrig och hostig men de kom ut och fick lite luft iallafall.

Tomas kom och vi fixade hos fåren. Nu har vi ätit och slöat framför tv:n. dags att gå ut igen och ge hästarna och rasta hundarna.
 
Imorgon kommer några tjejer och ska rida. Hoppas på bra väder!
 
 

RSS 2.0