Mysig dag!

Idag kom jag hem från jobbet efter att ha handlat (som vanligt!)
Satte på kaffe och packade in varorna. 
 
Sen kom Elsa 5 år med sin pappa. Elsa ska vara min elev till Mio. Vi ska göra mer praktik nu i vår, för att få två titlar på Mio!
 
Terapihund, då gör man praktik inom omsorgen och kompishund, läshund då är praktiken med barn. Vi ska försöka ta båda.För nu blir det examen i höst och då borde vi hinna med allt!
 

Elsa och Mio
 
 
Efter träningen ville Elsa hälsa på alla andra  djur. Det tog en stund. Sen skrev pappa på fb att Elsa hade skrivit en önskelista på alla djur hon önskade sig :-)

Karin och My dök upp vid lunch. My var ledig från skolan idag. 
 
Idag var det kallt och soligt! Helt underbart. Solen är efterlängtad!

Tjejerna tog en ridtur på Disa och Birkir och jag gick med hundarna.

 
Jim leker med Mio efter långt uppehåll. Det gör mig glad!
 
Pudeltjejerna!
 
Jim hittade en pinne att åla runt med. Han fick vara lös i skogen för en gång skull! Jag hade full koll!
 
Lite träning runt träd och annat!
 
Karin backar genom hörnet!
 
My tyckte det var svårt med balansen. Bra träning!
 
Sen gick vi in och åt lunch och värmde oss. Det var kallt om tårna! Men hellre det här vädret!

Efter lunchen red My Tindra och vi tog hundarna på promenad. Sen packade vi en massa fodersäckar. Jag klippte klor på kaninerna och städade kattlådan på logen.  Karin provade bots på Nökkvi och Beris. Såna som man rider i, vad de nu heter. Vi ska nog köpa såna till dem. De går oskodda nu och de rids ju minst så det skulle nog funka.
 
Nökkvi har ofta tappskor och borde gå oskodd en längre tid för att hovarna ska bli bättre. Beris har jättebra hovar och skulle nog klara att bara ha framskor. Men det här verkar vara ett bra alternativ.
 

Promenad
 
 
 
 
Så var dags att gå in och värma sig igen! Te och sen åt vi en sån bulle/matmuffins som jag bakade häromdagen. Med ost och skinka i.

Tomas kom hem och vi gick ut och fixade klart i stallet. Tjejerna åkte hemåt.
 
När vi kom in och började med maten så tränade jag hundarna lite till. Idag försvårade jag lite till, det vi började på igår. De är så duktiga!
 
 
 
Nu har det varit tv kväll. På spåret är lite kul att se. Sen har jag skrivit lite rapporter från Mios möten. Ett igår och ett idag.
 
Nu är det midnatt och dags att gå ut och fodra. Imorgon är det jobb igen. Börjar 10 och slutar 10 på söndag.
 
 
 

Slask och blask

Idag hade vi massagedag för 4 av hästarna. Lotta kom och kollade igenom dem och masserade.
 
Birkir och Tindra var lite stela och hade muskelspänningar som hon släppte på. Disa har haft en "knöl" (svullnad) på ryggen, den var liten nu men hård. Disa fick lite elterapi. Sen ska jag köra med min Bemer på den.
 
De leker ju så mycket nu och halkigt är det, så det är förståligt att de har lite krämpor. Men som jag sa till Lotta, de rör sig ju iallafall ordentligt och har kul!

Lotta var kvar och fikade så det blev eftermiddag innan jag åt lunch. Karin åkte hem för hon mår inte bra än.

Jag har tränat en del med hundarna och grejat både ute och inne. Vi tränade på att hämta rätt sak. I det här fallet grodan.
 
 
Mio
 
 
Jim
 
 
 
Men vädret är ju för tråkigt. Det har småregnat och snön har rasat från taket och lagt sig som en stenhård vall framför ytterdörren.
 
Nu har jag kollat på tv med ett öga och läst lite i böckerna som jag lånat på bibblan. Jag ska skriva om hästar och hur man kan använda dem vid vård och behandling inom psykvården.
 
 
 
 

Hallå igen!

Jag har haft några härliga dagar!

Åkte tidigt i lördagsmorse till Stockholm för fortsättning på terapihundsutbildningen.

Givetvis körde jag fel i Stockholm, som vanligt. Jag har inget lokalsinne alls! Inget minne heller!

Det var toppen både lördag och söndag.
 
Tränade på bra grejer och det var lagom mycket teori varvatt med praktik. Jenny och jag sov över i lokalen. Hennes hund Selma och Mio gillar varandra jättemycket. Mio gillar förresten de flesta. Bara en labbekille som inte riktigt passar honom. Här är lite foton från helgen:
 
Jenny med Mio och Selma
 
Karin tränar trix med Mio
 
Mio träffar en "handikappad tant"
 
Soffmys med "tanten"
 
Redovisning
 
Stella


Mio vilar. Det är han expert på!
 
Helgen gick ut på att vi skulle träna med andra, dvs vi fick träna varandras hundar. De måste ju kunna det sen, som terapihundar. Alla skötte sig så himla bra!


På söndageftermiddagen  åkte jag hem till min son Robert med familj och sov över där. Å vad roligt det var att träffa de små gullungarna igen! De var sjuka, både mamma Mi och barnen. Men bara förkylning, så det var inte så farligt.
 
Vi har läst böcker, pusslat och lekt. Kasper är ju bara 2 år och 2 månader, men han pratar nästan lika bra som Hilma som är drygt 3. De resonerar och är helt otroligt verbala! Först trodde jag att Kasper mest härmade men det var inte så. Han frågar och vill veta allt! 

Här kommer lite foton på älsklingarna:

Mio lägger klossar i en burk
 

Mysa  är mysigt 
 
Barnen tog varsitt tuggben och gnagde på.......Mio undrar.
 
Victor kom också och hälsade på. Kasper gosar med Mio
 
 
Kasper är i en period då han bara vill ha klänning. När jag kom hade han en traktorklänning (efter Hilma) och benvärmare. När han skulle sova vägrade han att ta av den, så han sov i den. På morgonen var han tvungen att byta.
"Då vill jag ha min uggleklänning" sa han. Men den var inte torr så det blev en med blommor! Sen snurrade han runt som en prinsessa! 

Vi hade så mysigt. Victor var också ledig och kom och hälsade på. Robert lagade mat till oss. Mi vilade en del, hon var inte så pigg, stackarn. 
 
Vid 15,30 packade jag in allt och åkte hemåt. Då hade det börjat snöa.Vägen hem var inte kul. Det tog mig över 4 timmar. Fick stanna 4 gånger. Torkarna satte igen sig, jag drack kaffe, köpte spolarvätska och en gång var jag så trött i ögonen och kroppen! Fy vilken pärs. Och en del borde inte vara på vägarna. Hade hjärtat i halsgropen flera gånger.

Idag har vi varit hemma som vanligt med alla sysslor.  Var bara iväg och besiktade bilen.
 
På fm råkade jag glömma en hund ute.....Allie ville gå ut, då ringde telefonen. Efter en timme kom jag på det!
 
Usch vilken glömsk matte!
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0