Men hästarna blev ridna av Moa och Mysan som var här. Och Karin med.
 
Systrarna kom på fm. Jag höll på och tvättade och dammsög. Men när de kom så gick jag ut. Då kom Karin med, så vi tog en promenad med alla hundar och Moa fick rida på Berserkur. Hon gillar inte att gå. Karin fotade men jag har inte sett att hon lagt ut några kort så här är Moa och Tindra  på ett favoritfoto:
 
 
När vi hade promenerat  så red Karin och My på Birkir och Disa. De ska tävla igen på lördag så de tränar nu! Och det gick jättebra idag. My hade töltat på lång tygel och var så nöjd! På lördag är det nämligen tölttävling!
 
För My gäller det att hitta känslan i tölten. Det är svårt, inget man kan lära ut! På turridning får man "lära sig" att tölta genom att dra upp huvudet och driva på. För det är ju omöjligt att lära människor som inte kan rida att hitta rätt känsla! De vet ju oftast inget om ridning, alls.
 
Att rida islandshäst säger många att de har gjort. Men de har åkt häst, att rida tar tid att lära sig. Vi tar inte emot helt nybörjare. Jo vi har några barn. Men vuxna måste ha vana om de ska få rida. Det är så synd om många turhästar som får gå i fel form hela sitt liv. Bara för att de är snälla och tåliga och står ut!
 
Moa red Tindra idag också, men det gick inte lika bra! Tindra var så sur och kickade bakut hela tiden och ville bara sluta. Det blev en kort ridtur :-)
 
Idag har Tomas kört ut gödselstacken. Det tog flera timmar! Men så skönt att få bort den!
 
Jag var ute hela eftermiddagen och grejade. Sen gick jag in och lagade mat. Stekt torskrygg med rotfrukter i ugn och remoladsås. Sen gjorde jag en chokladmousse på avocado.
 På receptet står det: Moussen som är nyttigare att äta än att låta bli! Avocado, kakao, honung, vatten och dadlar mixades. Sen gjorde jag fruktsallad till. Mums! 
 
Idag har Jim haltat lite. Inte bra......jag hoppas det går över snart.
 
Nu är det jobb för mig tisdag och onsdag. Så det blir nog inget skrivet här. Ha det bra!
 

2 kommentarer

Nilla

06 Jan 2015 02:38

Oj vad spännande! Har du recept på chokladmoussen?

marianne

07 Jan 2015 08:45

Vad spännande med tävlingen, Jag önskar dom lycka till :)

Ja, det är synd om många hästar, jag blir alltid så illa berörd när jag är i ridskolans stall... tänk vad tålmodiga dom är som låter oss sitta på dom, dra i munnen och sparka dom i sidorna...
Jag brukar säga så också, att åka häst är ingen konst.
Sen att det finns de som anklagar oss som rider för att vi tränar både oss själva och hästarna...de som tror att dom rider bra bara för att dom kan ta sej upp i sadeln...grrr
Mitt ex, som jag fick Brigade av, han sa ofta "du äger ingen häst, du kan inte rida" Att jag hade minst ett par tusen fler timmar i sadeln än han, ville han inte veta...han hade ju tagit intensivlektioner 2 år så han var bäst...när jag tränade och berömde B, stod han bredvid och frågade spydigt varför jag berömde honom..usch
..nu halkade jag visst av banan...;)

Kommentera

Publiceras ej