Mio, jag, Marie och Allie
 
Igår var Karin och My och tävlade. Inte nog med att det var skitväder och alla grenar blev försenade så stackars My fick värma upp en hel timme i snöblandat regn! Nej Karin blev diskad, det var ju jättetråkigt  och helst eftersom det var arrangörerna som strulat! Jag kopierade Karins text nedan:
 
 
 
Är arg, förbannad och besviken efter dagens tävling på Stenholmen. 
Inte på mig själv och inte på Disa, vi gjorde vårt bästa. Och jag är väldigt nöjd över att lillskruttan skötte sig så bra som hon gjorde. 
Nä jag är förbannad på tävlingsarrangörerna. De har skickat ut ett ryttarbrev och där beskrivit hur man ska rida grenarna. 
Min gren T1 skulle ridas ett varv kort tempo, ett varv med tempoväxlingar och ett varv i ökat tempo. Så jag red så, men blev diskad för att man skulle gjort ett varvbyte efter första varvet. I beskrivningen stod det ingenting om det, när jag läste den. Men det hade de ändrat igår kväll, så det borde jag ha kollat. 
Dessutom skulle jag tydligen veta det redan för att det är så man rider T1 enligt FIPO (regelverket för islandshästtävlingar). 
Så rent krasst menar stenholmen att jag ska kontrollera deras beskrivning mot FIPO för att veta hur jag ska rida. De var mänskliga och kunde också göra fel. 
Helt okej om de låtit mig rida om för att få en korrekt bedömning, men istället typ ignorerade de att jag lämnade in en protest och tyckte att alla andra var ju nöjda och red rätt.
Men de andra hade ju troligtvis redan tävlat T1 innan och kollade inte ens på Stenholmens beskrivning. 
Idag var det deltävling 2 av 3, jag är knappast taggad till att åka på nästa tävling när man får detta bemötandet. 
Såg det här som en rolig grej och bra träning för lillskruttan och mig. Men åker ju hellre iväg på riktiga tävlingar hädanefter, där arrangörerna vet hur man arrangerar en tävling och inte håller på och ändrar allt i sista stund.
 
 
Idag fick hon ett PM från en i tävlings-sektionen som fortsatte att upprepa att de bara är människor som kan göra fel. Då kan man ju börja med att be om ursäkt, tycker jag. Hon fick inget vidare trevligt bemötande kan jag lova.......

För My gick det bra trots den lååånga uppvärmningen i snöblandat regn! För några veckor sedan fick inte My någon tölt överhuvu
dtaget! Nu red de ett töltprogram och fick okej poäng. 4,0 4,3 och 4,3 är inte alls dåligt för att vara första tävlingen för My och lille Birkir!
 
 
 
 
 



Fick inga superbilder, men jag tyckte dessa var charmiga iallafall!


Jag hann inte ta så många på Karin, men ett par suddiga har jag!


 
 
 
 
 
När vi skulle hem så hade det börjat snöa ännu mer och blåsa. Så Tomas kom med sin bil, 4 hjulsdriven, för att ta hem hästarna. Det var vidrigt, han fick sladd flera gånger fast han inte bromsade, utan körde väldigt sakta bara rakt fram. Fy, tur inte jag körde, hade dött tror jag!


Här hemma laddade jag upp med pannkakor tills de andra var klara med hästarna ute i stallet. Marie och My hängde med in också. My var så glad för sin skull, men ledsen för Karins skull......


Kvällen gick i stormens tecken. Vi hade ström som tur var, men det var synd om djuren som blev stirriga och frusna. Vi var ute 01 inatt och gav extra mat. Ändå var de frusna imorse. Ett par träd hade vippat i skogen. Men vi hade det nog ganska lindrigt.
 
Vi matade på och sen blev det ju en dräglig dag, vädermässigt. Jonna kom hit, så Karin och hon red ut på Tindra och Nökkvi. Sen har vi plogat, skottat, halmat i vindskyddet hos fåren och allt det vanliga.

Ikväll "tvingade" jag Tomas att vi skulle rensa lite mer i pappershögarna! Så nu blev det en full papperspåse till. Underbart! Kanske tar tippen på väg till jobbet imorgon.
 

1 kommentarer

marianne

12 Jan 2015 08:56

Vad trist :( men varför fortsätta upprepa att de "bara är människor"? Är det för att intala sej själva något och svära sej fria?
Nä det där är skandal enligt mej, visst, som tävlande har man ansvar själv, men har arrangören skickat ut ett brev om hur det ska vara så får de faktiskt ta det ansvaret, enligt mej...hur i h-e ska man veta att man måste dubbelkolla kvällen innan och att man ska bortse från deras beskrivning? Jag förstår att hon är arg och besviken...finns det ingen högre instans att lämna protest hos?
Hela arrangemanget verkar vara dåligt med den långa väntetiden också.

Vad läskigt att köra hästar i ovädret...jag skulle nog inte ens vågat åka med i bilen...haha
Tur Tomas kunde hjälpa er.

Kommentera

Publiceras ej