Lite sovmorgon igen. Det har blivit en vana, nu på semestern.
 
På fm städade jag av lite medans Tomas skruvade ihop min bil. Gud vad han har grejat! Plockat bort, svetsat, rengjort och bytt grejer! Jag fattar inget av det. Men nu rullar bilen igen :-)

Tog en skogspromenad innan lunch. Sen åkte jag till brukshundsklubben för att fotograferas. Det var min uppfödare Lena som har kennelläger denna vecka som ordnat med en fotograf som tog bilder på den som ville med sin hund. Så Mio och jag blev fotade. Allie var också med oss och vi träffade flera av henes "barn" på lägret.

Tomas var hemma med Jim. De var nere hos fåren så Jim fick valla. Det är lite jobbigt med Jim nu igen. Han mår inget bra. Han har ju anaplasma och hans symtom är "bara" beteendeförändringar. Om man läser om sjukdomen så slår det antingen kroppsligt eller på humöret. Jim har det senare.

Omotiverad aggression står det och det stämmer tyvärr. Ibland flyger han bara på Mio som är måltavlan för det mesta. Häromdagen var det illa. Han släppte inte Mio fast Tomas tog tag i honom och lyfte upp honom. 
 
Det är så ledsamt.....och det har kommit smygande och blivit värre.Känner mig maktlös. Det här är ju inget träningsbart!

När vi kom hem från klubben så kom Tomas in samtidigt. Vi tände en brasa och tände ljus. Jag var helt genomfrusen av regnet. Vi drack lite kaffe innan han gick upp och jobbade i nya sovrummet och jag satte mig och skrev lite på min uppsats om hästunderstött terapiarbete.

Vid 20 gick vi ut med hundarna och hästarna fick lite hö. De var helt galna i hagen, lite frusna av regnet! 
 
Kissen Bruno var i stallet! Jag blev så glad! Han har vart borta igen, nästan hela veckan! Undrar vart han går?
När Bruno är borta så hålls Arnold här mer. Både i stallet och i trädgården. Annars är han mer i utkanten av gården eller hos en granne! De gillar inte varandra direkt!
 
 
Allie, min klippta lilla prinsessa!
 
 
 
 

1 kommentarer

marianne

28 Jul 2015 08:56

Men fy vad jobbigt med Jim, och vad synd om honom.. förresten är det ju synd om Mio också :(
Vilka äckliga kryp det finns som orsakar sånt här.

Vi har ju två katter som inte gillar varandra här, och nu kommer en ny granne så jag förmodar att den ena flyttar dit...om han inte blir ivägkörd

Kommentera

Publiceras ej