Igår var det lite rörigt!

Jag klev upp tidigt och satte fart med att byta lakan och storstädade hallen. Kännde mig så nöjd!
 
Tvättmaskinen gick typ hela dagen. Tvättade allt möjligt som jag hittade!
 
Vid 11 tiden kom Jonna så då red hon och jag på ridbanan. Hon på Tindra och jag på Birkir. Jag körde som sist, gjorde det som funkade. Han skötte sig jättebra och jobbade på. Tränade mycket grunder. Halter, flyttade på honom hit och dit.

Sen åkte jag och handlade i Fornåsa medans Jonna var kvar.
 
När jag kom hem så hade My och Moa kommit hit och skulle rida. Så jag hann inte äta lunch utan slängde in varorna och gick ut till dem.
 
När de höll på att göra i ordning Birkir och Disa så såg vi att en tacka höll på och krystade. Jonna trodde att hon skulle lamma, men så är ju inte fallet.
 
Jag funderade på om de ätit dåligt foder och skyndade bort för att dra om staketet så de inte kom åt ensilagebalen. Gav dem en bal hö istället.

Tillbaka till flickorna och hjälpte dem!
 
 
 Moa på Birkir
 
När de hade ridit färdigt så hjälpte de mig att sätta upp ett ordentligt staket runt fåren. Vi tog fårgrindarna och satte för dem. Tyckte fler får såg hängiga ut. Fy vad oroligt!
 
Äntligen gick vi in så jag fick äta! Då var kl 16 och jag var hungrig! Jag ringde Tomas och bad honom komma hem tidigare.
 
På kvällen var det avslutning på agilityn. De är så himla duktiga redan efter 5 tillfällen körde de en bana på 11 hinder!
 
Efter kursen var klockan 21 och vi skulle flytta fåren till ett bete ( med transporten) och även gå ner till gannhästarna och ge medicin och mocka.
 
Hästen verkar må mycket bättre, för han for omkring därinne när jag skulle mocka. Tomas var med, jag tror inte jag ska utsätta mig för att trängas med honom därinne i uteboxen själv. Tror sjutton att han är trött på att stå i box!
 
Ingen vet varför han blev sjuk. Symtomen är ju fång men orsakerna  kan ju vara flera. En av våra hästar blev ju dålig på samma bete så det var jag som sa att det kanske var någon växt. 
 
Motgift vet jag inte om man kan ge, det fanns ju flera giftiga växter där, ingen vet ju om det var det eller något annat. 
 
Klockan var 22.30 när vi kom in och då hade jag ju inte hunnit städa sovrummet som jag tänkt. Jag hade ju tagit bort lakanen. Vi bäddade bara rent sen tog vi fil och flingor till kvällsmat.
 
Jag googlade på orsaker till tackans beteende och kom fram till att det är slidframfall (lindrigt) pga överfodring.
Vi trodde ju att de skulle lamma så vi har ju fodrat dem med kraftfoder hela vintern och nu har de fått nyskördat ensilage.
 
Vi får hålla koll, det kan gå över. Bara de kan kissa och bajsa. Och det kunde hon.
 
 
 
 
 
 

1 kommentarer

marianne

18 Jun 2015 08:27

Men oj....hoppas hon fick det lindrigt så hon blir bra fort....och de andra? Har de inte visat något?
Fasen vad allt ska vara så oroligt med djuren :(
Hur har det gått med såret på hästen? (kommer inte ihåg namnet, fast jag borde) Det är väl läkt nu? Men klarade sej juvret?

Förr hade jag inga tveksamheter alls när det gällde, men nu är jag feg....men tycker det är så kul så jag kan inte låta bli.
Önskar vi hade en ren hoppgrupp på ridskolan, har lagt fram det, men tiden och instruktör ska ju finnas också.
Jag har ju bestämt att sluta hoppa många gånger,men sen kommer suget...haha
I skogen är det annat, där pirrar det härligt i magen av glädje.

Kommentera

Publiceras ej