Vet inte om det är fel på mig. Ibland förstår jag inte det sociala spelet.
 
Jag har ibland svårt att förstå när folk skojar ironiskt. Det känns ju ofta som de menar det egentligen.
 
Sen har jag svårt för utstuderat elaka människor. Såna som pratar om andra så det låter som de hatar dem, sen ser man att de umgås. Jag fattar inget. Så opålitliga......
 
Jag gillar inte heller alla och pratar till och med skit om folk ibland. Men det gör jag om såna jag inte gillar som jag har svårt för. Dem umgås jag inte med sen och skriver gulliga statusar till på fb........

Jag vet att jag har sidor som inte är så populära. Bland annat så säger jag som jag tycker. På gott och ont. Jag har blivit osams med folk för det. 


Sen har jag tränat mig under åren, för ibland kan jag ha förutfattade meningar om folk eller rättare sagt, få fel första intryck. Det tycker jag inte om hos mig själv. Jag försöker tänka på det. Men det är jag ju medveten om nu och tänker att ibland har såna människor faktiskt blivit goda vänner till mig.

Besviken blir jag på folk som spelar spel, låtsas hålla med, som tycker helt annat egentligen.
 
 
Ja det är många tankar........
 
 
 

3 kommentarer

Nina

02 Mar 2015 12:26

Oj vilka svåra tankar du har i dag! Hur är det med dig?

Visst är det sociala spelet mellan människor jättesvårt! Man blir tyvärr aldrig riktigt klok på varken hur man själv eller hur andra fungerar.

Jag uppskattar när folk är uppriktiga. Är man inte uppriktig på ett otrevligt sätt, så är ju ofta uppriktigheten välmenad och då kan den ju faktiskt vara en hjälp. Men så kan det ju vara så att man har olika åsikter också och då kanske "uppriktigheten" inte blir lika välkommen. Det är ju viktigt att kunna föra en dialog, att inte bli arg på den som ger negativ kritik (för det är ju oftast den sortens uppriktighet man har svårt för) utan se det som en synvinkel och bemöta den med ens egen åsikt. Men tyvärr blandar man ju in en massa känslor och då är det inte så lätt att föra en saklig diskussion.

Det där med när människor låtsas hålla med, men sedan tycker något helt annat, har jag funderat på. Jag vet nämligen inte om jag har blivit en sån människa...Förr sa jag vad jag tyckte i mycket högre grad än vad jag gör nu. Numera orkar jag inte alltid med de diskussioner som ofta uppstår när man tycker olika, så ibland nöjer jag mig med att säga "ja" och "mmm" och såna uttryck som man säger för att bekräfta att jag lyssnar. Nu har det faktiskt hänt några gånger att jag fått till mig att jag "höll med" om saker som berättats, fast jag vet att jag inte alls har gjort det och då misstänker jag att det är för att jag inte har sagt emot, som det tolkats att jag har haft samma åsikt.
Jag vill ju absolut inte betraktas som en sån person som vänder kappan efter vinden, så jag får väl försöka vara lite mer rak, även vid såna tillfällen som jag egentligen inte orkar "ta strid".

Sköt om dig! Kram!

marianne

03 Mar 2015 09:46

Jag är ofta ironisk och förutsätter att folk förstår det....vilket dom inte alltid gör :(

Du har väl hört talesättet, "de som pratar skit MED dej, pratar också skit OM dej"?
Men visst pratar jag om andra, de jag inte gillar och helst inte umgås med...aldrig att jag skulle föreställa mej och låtsas att jag gillar sällskapet, jag gillar inte denna falskhet som man ser på FB, jag blir mest irriterad men en sak som är bra, är att man lär känna vissa ännu bättre...deras falskhet alltså.

När jag var nyinflyttad här, ville alla bli kompis, alla pratade skit om alla och jag sa inte så mycket, sen såg jag att de umgicks och var "bästisar" med varandra ändå...så jag umgås knappt med någon här, de visade ju redan från början att dom inte var värda min uppmärksamhet och energi.
Jag säger också vad jag tycker, på gott och ont, jag har svårt för att vara ödmjuk och kan vara lite FÖR rakt på sak och stöta mej med folk, men de flesta gillar raka och ärliga människor så vi vinner i längden...det har hänt mer än en gång att folk blivit förbannade och sura till att börja med, men sen kommit tillbaka och blivit riktiga vänner....de vet var dom har mej och behöver inte fundera på vem jag är....sånt uppskattas :)

Det med förutfattade meningar....jag träffade min brors kompis och blev helt tagen av honom...han var på begravningen och vi pratade en del, senare pratade jag med min syster och sa så där skämtsamt som jag brukar "åhhh jag blev helt kär i honom" då sa min syster "usch det skulle jag aldrig kunna bli" det chockade mej faktiskt, hon är psykolog och har aldrig varit så trångsynt förr....

♀ THE REVOLT ♀

06 Mar 2015 17:18

Jag är inte riktigt så som dig :o Jag säger också vad jag tycker - på gott och ont. Det är nog likheten mellan oss. Annars brukar jag undvika att prata skit om folk eller att fjäska för folk jag inte tkr om :)

Kommentera

Publiceras ej