Igår var det jobbdag. Min brukare och jag åkte tåg till Mjölby där vi festade på taibuffé. Slog till med  efterrätt också! En trevlig dag och melodifestivalen på kvällen! 
 
Idag har vi utejobbat i snöblandat regn. Fy vad skitigt det är!
 
Jag gjorde avbrott mitt i och åkte på kalas hos brorsdotter Moa, min lilla duktiga hund-och hästhjälp. Hon fyller 9 år imorgon, men hade lite kalas idag. Moa hade klickertränat en av deras katter! Vilken duktig tjej va?!
 
 
 
 
 
Den här helgen har annars rört sig om hundar som behöver omplaceras akut. En av dem löste det sig för jättebra! En tjej som går på samma utbildning som mig tog den som jourhem. Den lille valpen på 6 månader hade redan haft 4 hem. Han är stressad och bits, men Ida har redan gjort framsteg, på 1 dag.
 
Tänk vad fel det kan bli för en del hundar i fel händer. Den skulle avlivats om inte vi ( i Hittehund) tog den. Och jag kan förstå uppfödaren, hur frustrerande måste det inte vara? Den ena efter den andre provar och tror sig klara av valpen. En valp som är jobbig och bits blir ofta behandlad med lite "hårda nypor" eftersom man uppfattar den som dominant.
 
Eller så försöker man trötta ut den med mycket fysisk rörelse för den är så jobbig. Precis tvärtom vad man borde. En sån vovve måste träna passivitet och så hjärngympa istället.

Nu vet jag en till som är i stort behov av omplacering. Som behöver lugn och ro och någon som är hundkunnig.

Får se hur det går.....
 
 
 
 Söta små "monster"
 
 

1 kommentarer

Nina

02 Mar 2015 11:31

Jag minns Moa och hennes syster från när de (och Minou) red lektion hos Emma. Men jag minns inte om Moa var den äldre eller yngre systern? Och vad hette den andra systern?

Vilken tur att ni i hittehund finns! Usch vad hemskt att redan som sexmånaders valp, redan ha haft så många hem!! Hoppas ni kan hitta ett bra permanent hem åt honom så småningom.

Åh vilka gulliga valpar på bilden! Så söta så man vill "äta upp dem". Vad är det för ras?

Kommentera

Publiceras ej