Mors dag

Det har vi inte firat idag. Vi brukar inte fira såna jippon! Men vi hade lite sent kalas, för Tomas som fyllde förra helgen.
Vi hade besök av mamma, pappa, Tomas mamma, Karin och Stoffe och en liten stund kom Monica, Tomas syster.


På fm bakade jag paj och muffins och mina favoritbollar!
 
 
 
 
 
Igår var det regn mest hela dagen. Vi sov faktiskt till 8.30! Sen var det inne och utejobb hela dagen.
 
Jag lade bland annat täckbark runt träden och Tomas slaktade äntligen baggen som vi inte skulle spara.
 
Freyjas sår ser inte så kul ut. Vi tvättar, tempar och tar spruta. Hon är så himla snäll att hålla på med. Vi försöker hålla det öppet så varet ska rinna ut och så hoppas vi att inte spenarna är skadade.
 
Hundarna har varit så duktiga och lugna hela eftermiddagen innanför kompostgaller. Tomas mammas hund har diskbråck och han ska ta det lugnt och mina är inte överförtjust i Basse. Men när de hade åkt hem var vi ute en stund och sen har vi tränat inne lite medans vi lagade mat. Hundarna fick gå mellan oss och lämna saker.
 
Imorgon är det jobbdag, fast jag börjar kl 14 så det blir en lugn fm innan dess. Nu ska jag ut med hundarna!

Fredagnatt!

 
 
Har sovit framför tv.n en stund och nu piggnat till!
 
Igår fm kom jag hem vid 10 efter att ha handlat mat och även varit på apoteket. Ska testa allergitabletter några dagar. Jag har varit " småförkyld" i flera månader. Lite hes, lock för öronen och lite täppt , kanske det är allergi egentligen!?
 
Hundarna och jag njöt i trädgården mest hela dagen. Rensade ogräs, fikade i växthuset och gick promenad.
Lyssnade klart på en ljudbok till. Klara Zimmergrens Längtan bor i mina steg. Den var bra.
 
Hade planer på att rida, men regnet kom, förstås igen! Så det blev lite hundträning inne.
 
På kvällen var det hundkurs, specialsök. Vad duktiga de var!! Vi gömde kaneldoft-burkar på 3 olika platser. I stallet, i mitt lilla fikarum och ute i trädgården, i regnet.
 
 
Idag har det varit fullt upp. Hovslagaren Roger med son, Rogers fru som masserar hästar, med en praktikant som assistent, var här.
 
När Freyja skulle skos ville hon inte stå så snällt som hon brukar utan höll på och vippa. Jag sa till Lotta att vi får kolla henne med. Fast vi egentligen skulle ta 4 andra hästar för massage.
 
Men jösses, stackarn hade skurit sig under magen. Eller rättare sagt i ljumsken, vid juvret. Ett djupt långt jack.
 
Då förstod jag att det var hon som fastnat i eltråden i onsdagsmorse. Nu var det äckligt och varigt.
 
Eftersom det inte har varit så varmt och inga insekter så har vi missat det. Vi har inte behövt smörja dem. Och det syntes inget på henne om man inte stack under huvudet och kollade! Inte har hon gått konstigt heller.
 
Men när Lotta började känna på henne på ryggen så kastade hon med huvudet mot magen och både Lotta och jag sa: Vad menar du!?
 
Sen såg vi.......Som tur var kunde vår veterinär Bitte komma direkt, hon måste ha varit i närheten. Hon hjälpte oss att tvätta rent sen fick vi penicillinspruta att ge i 5 dagar. Hoppas det läker fint.
 
 
 
 
Klockan var över 15 när alla hade åkt och jag kunde äta lite lunch.
 
Pudlarna är här också för Karin jobbar helg. Vi tog en promenad i skogen tillsammans med lillkissen!
 
 
 
Ikväll har vi satt ihop 6 tackor med vår stora bagge, som vi har sparat. De 6 som inte är släkt med honom. Så i år blir det väl höstlamm då! Den lilla söta tackan (som vi köpte som bagge!) får växa till sig till nästa år. Hon är så liten än.
 
 
 Allie jobbar, de andra ser på!
 
 
 
Baggen står längst bak.
 

Vaknade till regn.....

Sov faktiskt till 7.30 idag. Det småduggade när vi gick ut och fodrade.
 
Inne såg det ut som kriget efter helgjobb och annat jobb! Men efter frukosten slängde jag bara in en maskin tvätt och åkte sen och hämtade en sadel som jag ska prova på Birkir. En bättre begagnad Santa cruz. Tindra har en sån, en ljus. Det här är en chokladbrun, något smalare bom är Tindras. Och en annan modell, högre bakvalv.

Sadeln fanns hos Anna i Kulltorp. På hemvägen tänkte jag åka till vedugnsbageriet och köpa lite gott till Tomas som fyller idag. Men det var inte öppet tyvärr.

Jag stannade istället vid affären och köpte glass, som han gillar. 

När jag kom hem blev det fika. Kaffe, ägg och en knäcke. Sen kom solen fram, som tur var. Jag behövde klippa färdigt gräset som var halvklippt.
 
När Tomas kom hem fikade vi. Sen harvade han hela kvällen och jag red Birkir.
 
Sadeln var skön, men Birkir gick inget bra. Jag fattade inte vad det var. Han har tappat en sko men jag hade satt på Easyboot och det har ju funkat förut. Men efter ett par okontrollerade varv (!) där vi höll på att dra ner staketet, såg jag att bootsen, den hade släppt och hängde runt hoven i kardborrebandet!
 
Jag kom inte in förrän 21, då var det dags att börja med maten.  Stekt rödingfilé och färsk potatis, broccoli och kall sås. Det var jättegott!
 
Nu har jag 2 jobbdagar framför mig. Tisdag 8-17, sen agilitykurs på kvällen. Onsdag jobbar jag dygnspass.
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0