Har sovit framför tv.n en stund och nu piggnat till!
 
Igår fm kom jag hem vid 10 efter att ha handlat mat och även varit på apoteket. Ska testa allergitabletter några dagar. Jag har varit " småförkyld" i flera månader. Lite hes, lock för öronen och lite täppt , kanske det är allergi egentligen!?
 
Hundarna och jag njöt i trädgården mest hela dagen. Rensade ogräs, fikade i växthuset och gick promenad.
Lyssnade klart på en ljudbok till. Klara Zimmergrens Längtan bor i mina steg. Den var bra.
 
Hade planer på att rida, men regnet kom, förstås igen! Så det blev lite hundträning inne.
 
På kvällen var det hundkurs, specialsök. Vad duktiga de var!! Vi gömde kaneldoft-burkar på 3 olika platser. I stallet, i mitt lilla fikarum och ute i trädgården, i regnet.
 
 
Idag har det varit fullt upp. Hovslagaren Roger med son, Rogers fru som masserar hästar, med en praktikant som assistent, var här.
 
När Freyja skulle skos ville hon inte stå så snällt som hon brukar utan höll på och vippa. Jag sa till Lotta att vi får kolla henne med. Fast vi egentligen skulle ta 4 andra hästar för massage.
 
Men jösses, stackarn hade skurit sig under magen. Eller rättare sagt i ljumsken, vid juvret. Ett djupt långt jack.
 
Då förstod jag att det var hon som fastnat i eltråden i onsdagsmorse. Nu var det äckligt och varigt.
 
Eftersom det inte har varit så varmt och inga insekter så har vi missat det. Vi har inte behövt smörja dem. Och det syntes inget på henne om man inte stack under huvudet och kollade! Inte har hon gått konstigt heller.
 
Men när Lotta började känna på henne på ryggen så kastade hon med huvudet mot magen och både Lotta och jag sa: Vad menar du!?
 
Sen såg vi.......Som tur var kunde vår veterinär Bitte komma direkt, hon måste ha varit i närheten. Hon hjälpte oss att tvätta rent sen fick vi penicillinspruta att ge i 5 dagar. Hoppas det läker fint.
 
 
 
 
Klockan var över 15 när alla hade åkt och jag kunde äta lite lunch.
 
Pudlarna är här också för Karin jobbar helg. Vi tog en promenad i skogen tillsammans med lillkissen!
 
 
 
Ikväll har vi satt ihop 6 tackor med vår stora bagge, som vi har sparat. De 6 som inte är släkt med honom. Så i år blir det väl höstlamm då! Den lilla söta tackan (som vi köpte som bagge!) får växa till sig till nästa år. Hon är så liten än.
 
 
 Allie jobbar, de andra ser på!
 
 
 
Baggen står längst bak.
 

2 kommentarer

marianne

30 May 2015 09:41

Men oj!!! Vilken tur att hon skulle skos nu..hoppas det läker fint och fort, innan det blir varmt.

Vad duktiga Jim och Mio är som ligger så fint och tittar, jag visade Janne och konstaterade att det finns de hundar som inte ens kan gå ordentligt i koppel...

Höstlamm, blir de mindre?
Jag funderar på rullgardin, det blir ju nästan som utan gardiner, det är kvällssol så beroende på årstid behövs det något...

Stina

30 May 2015 13:50

Vilken tur att ni upptäckte det, såna där ställen är ju så lätt att missa !

Kommentera

Publiceras ej