Redan torsdag!

Jag har fått ont i knät igen......sitter och tycker synd om mig själv. Jag antar att det är för att benen är olika långa och jag har inte ändrat alla mina skor. Några har ju höjt upp en cm. Men jag har använt andra som inte är det. Kan ju inte gärna lämna in begagnade skor och göra om. Jag sätter det längre benet en bit ut från kroppen och det är inte bra!
 
Idag har jag jobbat. Mio fick vara med mig på jobbet.
 
Igår var pudlarna här så det blev hundpromenad i skogen på fm. Efter lunch åkte jag till Sharpman en sväng. Träffade Ewa där, så vi tog en fika.
 
Jag skulle ha köpt vitaminer till Allie, men de hade inga. Det blev en jacka istället. 70% rea!!
Varm och go med rejält foder! Knappt 500 :- var ju ett kap!
 
 
 
När jag kom hem så var det bara att åka vidare på en privatlektion hos en familj. En mysig liten hund som jag brukar träffa på kurs. Men de hade samlat ihop alla som brukade vara hundvakt för att få ett enhetligt förhållningssätt till hunden! Bra idé!
 
När jag åkte hem därifrån så slank jag in på icabutiken strax bredvid. Träffade min gamla barndomsvän Carina och vi bestämde att  vi ska ses! Roligt!
 
I tisdagskväll var det dags för vår föreläsning i Blå stjärnan som vi länge hade planerat för. Det var etolog Per Jensen som höll i den.Det var jättelyckat! Vi var oroliga att det inte skulle gå ihop sig men det trillade in folk som inte anmält sig(!!) utan de hade sett i tidningen under "Händer idag" att det skulle bli av. Ingen av oss vet hur det hamnade där! 
 
Imorgon blir det spännande! Jag berättar om det då :-)
 
Godnatt!
 

Ännu en ljuvlig höstdag!

Jobbade igår fm till imorse. Satt kvar och babblade ett tag på jobbet och sen svängde jag förbi mamma och lämnade några saker. 
 
När jag kom hem kom Karin samtidigt. Idag är det hennes födelsedag. 28 år blir hon. 
 
Men firar gör vi en annan dag, kanske nästa helg.
 
Tomas ringde mig klockan 7 och sa att vattenpumpen hade gått sönder. Som tur var så hade han inte hunnit åka till jobbet!
 
Så idag har vi varit utan vatten inne. Men det gick ganska bra ändå! Han lagade det ikväll.
 
Vi var mest ute i det fina vädret!
 
Karin hann rida 3 hästar och jag 2!
 
Först rakade vi halsen på dem, det har ju växt som tusan! Ändå blev de jättesvettiga.
 
Tindra red jag på ridbanan. Jag måste få ner vikten på henne!! Imorgon ska jag cykla med henne. Jag har svårt att longera när jag måste gå runt, har så dålig balans!  Annars är hon duktig och jobbar på.
 
Sen red vi ut. Då red jag Birkir. Han är så otroligt rolig att rida. Förstår inte hur jag ens kunde tänka tanken att sälja honom. Jo det vet jag ju! Dels var han så envis ett tag och bråkade. Troligen för vi red för sällan.
 
Jag tänkte också att han var värd någon som hade tid med honom. Han kan ju bli så bra! Det är han redan, trots att han är riden minst av alla hästar hos oss. 


Ikväll fick vi Linas matkasse igen. Idag igen gjorde vi ett kycklingrecept som vi garanterat kommer göra igen. Så var det sist med. Väldigt väldigt gott!
 
 
 
 
 

Frusen!

Har varit på häst-tävling hela dagen. Moa red både hoppning och trail med lille Musse.Det gick jättebra! Hoppningen såg jag inte, för det var innan jag kom. Men trailen gick jättebra. Hon kom 3:a och fick rosett!
 
Jag jobbade ju igår till idag och Tomas är hemma och är sjuk så jag fixade lite här hemma innan jag åkte dit.
 
Karin och My åkte på fm och kom till Ask, där fick de punktering!!! På transporten med 2 hästar i! Tomas fick krypa upp ur soffan och åka dit och hjälpa dem. Tur att hästarna är snälla och lugna!
 
När jag kom till Kulltorp så skulle Moa rida trail. Det var roliga grejer de skulle göra och hon fick höga poäng på det mesta. 

My och Karin red 2 klasser var fyrgång (lätt klass)  och tölt (lätt klass) .My kom 4:a i fyrgång och 3:a i tölt. Karin vann töltklassen och kom 3:a i fyrgång. 
 
Det var riktigt kul!
 
Jag tog inte så mycket kort. Hade bara mobilen med mig. Men duktiga Lennart Lindholm tog foton hela dagen så det kommer nog några ridkort.
 
 

Hemsk dag i Sverige

Idag har det ju hänt något hemskt. En stolle har gått in på en skola och dödat 2 personer innan han själv blev skjuten. Otroligt.......tittar just på nyheterna.
 
Det är överhuvudtaget rörigt i landet just nu.
 
Idag var Allie på besök hos vår veterinär Ritva. Jag avbokade tiden på Valla som vi fått. Valla är uppköpt av Evidensia som många andra. Priserna är mycket högre och jag upplever att det är opersonligt och stressigt.

Hos Ritva är det lugnt och fint, på landet. Hon är också mycket kompetent.Nu blev det fler prover tagna....
 
När jag ätit lunch så gick vi en promenad på 1,5 timme. Det tog lite tid eftersom Astrid var med! Katten alltså!
 
Sen gick vi in och jag pysslade med lite pappersarbete och snabb-dammsög.
 
Ikväll var jag på möte i Linköping med blå stjärnan. Vi kollade på en lokal som vi ska ha en föreläsning i på tisdag.
Det är etolog Per Jensen som kommer.
 
 
 
 
 

Onsdagkväll

Sovit en stund i soffan, som vanligt!
 
Igår slutade jag jobba på morgonen. Hämtade pudlarna på hemvägen. De var kvar här över natten.
 
Jag klippte färdigt häcken igår och sen var det som vanligt stalljobbet. Hann inte rida och orkade inte heller förresten!
 
Idag sov jag till klockan 8 fast jag halvsov i soffan igår med. Hur trött kan man vara!? 
 
Hästarna var på werns lycka sedan igår fm. Tydligen fanns det bete så det räckte för de hade inte rört höet som vi lagt ut.
 
Tog en lite längre promenad med alla hundar imorse. Vi har sagt upp morgontidningen efter alla år. Men ibland hinner vi inte läsa den och det är ganska mycket pengar den kostar.
 
Blev sen frukost. Sen städade jag toan och satte på tvätt. Så var det kaffedags!
 
När vi sen gick ut krattade jag upp häck-klippet och gick en promenad med hundarna igen.
 
Slängde i mig några pannkakor till lunch som fanns kvar i kylen. För sen kom Karin och My och skulle rida och jag ville hänga med dem ut.
 
Jag red Birkir. Varje gång jag rider så tänker jag att jag borde rida oftare! Han är så mysig! Och alldeles lagom stor för mig. Tindra är ju så mycket större åt alla håll!
 
 
 
När vi hade ridit gick vi in och tog en kopp te och lite fika. 
 
Sen åkte jag till Lena och hälsade på 8 hulligan -valpar. Aj som tusan vilka vassa tänder!    
 
 
 
Väl hemma igen tog vi lite korv med bröd och såg på bonde söker fru, på play.  Men jag somnade......
 
Nu ska jag duscha och sova! Natti!

Underbar solig dag

Jag har rödrosiga kinder. Tar solen ännu!? Det har ju inte varit kallt iallafall, så det är därför.
 
Började dagen med valpkursavslutning. Roligt och en härlig grupp. Fick mycket bra feedback på utvärderingen.
 
Ibland undrar man ju om de lyssnar när jag går igång och babblar på! Men det märks på utvärderingen att de lyssnat. Sen är det en sak att ha teorin och en annan sak att omsätta den i praktiken! Men det är många frön sådda!
 
Roligast och mest nöjd är jag när man kan omvända folk från "dåliga" träningsmetoder till mina :-) Ha ha!
 
Efter snabblunch var det spårkurs.Solen strålade och vi lade våra spår och satt sen i en solig glänta och fikade. Underbart!
 
Efter stalljobb och hundpromenad var jag trött. Jag hade tänkt klippa färdigt häcken, men jag orkade inte!
 
Gick in och lagade en soppa istället. Paprikasoppa med panerad ost (!) och en tomatsalsa. Gott! Från Linas matkasse. Sen gjorde jag en sats musli också.
 
Imorgon ska jag tillsammans med min chef ha några intervjuer med möjligen blivande vikarier. Hur svårt kan det vara att få några vettiga!? Vi har haft otur. De som är bra får ju fasta jobb och andra vi har haft passar inte in.
 
Det är så tråkigt för brukaren att få nya personer hela tiden  som han inte hinner lära känna.
 
Måste isäng skapligt! Godnatt!
 
 
Min brukare med Mio
 
 
 

Aj min kropp!

Idag har jag slitit på kroppen!
 
Imorse, redan innan frukost körde vi ett pass ute. Tomas grävde iordning gödselstacken och sen öste vi ut gammalt hö från stallet där vi lägger höbalarna som ska åt under dagen.

Sen åt vi frukost i en timme. Det var gött!
 
Dammsög hela nedervåningen och fixade lite innan vi gick ut. Promenerade i skogen med hundarna.
 
Var och handlade på ica i Fornåsa, kom 5 minuter innan de stängde! Trodde det var öppet längre!
 
Sen kom My och hennes kompis och red. Jag började klippa häcken! Det borde varit gjort för länge sedan.
 
Orkade halva, sen blev det mörkt!
 
Skulle just gå in när My ringde. Mitt gamla marsvin Gullan som bodde hos dem höll på att dö. Hon ville att jag skulle komma. Gullan är nog närmare 9 år och levde på övertid! Hon hade ingen päls kvar! men kl halv fem idag var hon pigg, så det gick fort. Nu var klockan ca 19. Jag hämtade henne, men hon han dö innan vi behövde göra det. Skönt!
 
Imorgon blir det begravning igen.
 
Och jag har 2 kurser så nu måste jag sova!
 
 
 
 
Så här såg Gullan ut innan hon blev gammal och kal!
 
 
 
 
 
 
 

Fredag med lite av varje

Idag sov jag till 7,30. Vaknade av att hästar och får ropade på mat!
 
Hela fm gick åt till telefonsamtal och pappersarbete. Fy vad trist! Satt bland annat i telefonkö till Valla djurklinik. De hade fått Allies blodprov men jag får inget veta förrän på måndag, för veterinären var ledig! Märkligt va!?
 
Sen ringde jag C more för där har jag betalat ett helt år utan att veta att vi har haft det!! Fattar inget! Såg av en slump att det drogs 99 kr/månad från mitt konto. Men det lönade sig att klaga för jag skulle få tillbaka för 3 månader iallafall.
 
Stackars hundar! Vi kom inte ut förrän  efter kl 13.30. Då var vi allafall ute i 1,5 timme och njöt av solen!
 
 
 
 
In igen och åt middag och ringde fler samtal. Hade ju tänkt dammsuga, men det hann jag inte med.  Men jag torkade av bordet i storarummet och lade upp frukt och lite choklad. Då blir det fredagsmys. Hundhåren och sanden får vi stå ut med!
 
Tog en kopp te och hängde tvätten innan vi gick ut igen. Mockade och fixade i stallet och gick en sväng med hundarna. Rätt som det var så var det mörkt!
 
Gick in och lagade mat. Jättegod kyckling från Linas matkasse!
 
Nu har vi sett Idol och den nya serien som var efter. Jag har också uppdaterat på Hittehund om Milton som jag träffade  igår.
 
Jag har ju en förkärlek för dansk-svensk gårdshund. Det blir nog min nästa ras! Speciellt som jag hittade att de föds långhåriga ibland!
 
Det här kortet lånade jag på deras fb sida. Så himla söt!!
 
 
 
 
Oj nu är visst klockan 01, igen!
 

En vacker dag igen!

Igår jobbade jag dygnspass. Imorse när jag slutade så hämtade jag pudlarna på hemvägen.
 
Vi åkte hem hit och tog en kopp kaffe. Sen packade jag in alla hundar i bilen och åkte till Ritva, "min" veterinär, med Jim. Vi skulle ta ett nytt plodprov och se hur det är med anaplasman. Hur mkt titrar han har i blodet. Hoppas det är lite eller helst inget! Det käns iallafall som han mår bra!
 
Jag  ger honom silvervatten och har gjort det ett tag. Sist jag slutade med det så fick han ett skov. Så nu ska jag fortsätta med en underhållsdos och inte sluta. Därför är jag lite spänd på att höra hur det ser ut i blodet.
 
När vi åkte hem fick vi ta med provet och posta det, så då passade jag på att handla lite. Köpte flera bitar lever så jag har gjort 2 plåtar med levergodis. Sen köpte jag en fläsklägg för jag kom på att jag hade en kålrot i skafferiet.
Så idag blev det rotmos!
 
Efter lunch gick vi promenad och sen var vi i trädgården. Jag klippte ner  det som frusit och vissnat och stoppade ner lite växter i frigolitlådor.
 
Sen kom en hund som ska omplaceras. Vi gick promenad och jag fotade lite. Läs mer på Hittehund.se eller fb.
 
Sen fortsatte jag lite till i trädgården. Hundarna fick leta lite godis på gräsmattan.
Mockade i hagen, fyllde på vatten och tog ner hö. Fåren var så keliga idag!
 
 
Nu har jag skrivit en text om hunden Milton och skickat iväg för godkännande.
 
 
 
 

Sjuk hund och annat trist

Igår hade jag sett fram emot en ledig dag efter en intensiv helg.
 
Vaknade och kände mig genomförkyld. Skallen dunkade men jag släpade mig ut till djuren.
 
Sen tog jag en iprén och då blev det ganska mycket  bättre. Men då märkte jag att Allie inte mådde bra. Hon ville inte äta. Hon har verkat lite "off" ett tag men jag har inte riktigt vetat. Men nu tyckte jag det var tydligt så jag bokade en tid på Valla.
 
Vi var där hela eftermiddagen men vi blev inte klokare för det, bara fattigare......

De har tagit prover som vi kommer få svar på i veckan. Jag hoppas det visar vad det kan vara.
 
Vi kom inte hem förrän 19.30, Allie och jag.Vi åkte 13.30 hemifrån.
 
Så det blev bara att laga mat (Linas matkasse) och sen hänga tvätt, duscha och sova!
 
Idag har jag jobbat 8-17 och då fick Allie vara med mig på jobbet. 
 
När jag kom hem bytte jag snabbt om och gick ut för att ha kursavslutning på vardagslydnadskursen.
 
Det har varit en jätterolig grupp att ha! Idag hade Anette L bakat fina och goda cupcakes!
 
 
 
  
Nu kollar vi på kalla fakta om samer och renstölder. Sitter här och blir riktigt förbannad! De jagar och plågar djuren. FY FAN säger jag. Vad finns det för folk!?
 

Vilken helg!

I fredags kom min kära son hem hit och har precis nu blivit skjutsad till tåget för att åka hem till 
Uppsala igen!
 
Det har varit ljuvligt väder och vi har fått mycket gjort. Sen har jag som vanligt haft mina kurser.
 
Idag har jag hunnit rida en sväng med.
 
Vi har grillat korv till lunch både lördag och söndag. Allt för att slippa gå in!
 
 
Hilma och My plockar björnbär
 
Grilldags!
 
Hundarna busar. Vilma hittade en ny kompis.
 
Äpplepaj-dags!
 
Kasper
 
Tjejerna ska åka häst och vagn
 
 
 
 
 
 
 Korv idag igen! Smakar alltid bra ute!
 
Tindras päls! klippte för några veckor sedan, men oj vad svettig hon blev idag.
 
Ska du verkligen rida idag! Det är ju så varmt!
 
Karin och Birkir
 
Korvsök
 
Skönt ute idag med!
 

Lite kallare idag

 
 
Imorse var det mössa på!
 
Betydligt kallare med en gång. Det har ju nästan varit sensommarvärme tills nu.
 
Hästar och får  var hungriga. Det märks skillnad så fort det blir kallt. Hästarna kom i full galopp från skogen.
 
Hela fm gick åt till att plocka. Hur mycket skit har man som ligger på fel ställen......?
 
Nu har jag i och för sig plockat ihop en del till ett loppis som ska vara i helgen. Jag ska inte vara med, men skänker en del eftersom alla inkomster går till välgörenhet.
 
Efter plocket gick alla hundar och en katt, med mig till skogen. Vi strosade runt och njöt. Sen kom hovslagaren och jag plockade in första hästen. 
 
Jag åt lunch (kl 14,30) och sen ut och byta häst till Roger. In och fixade med material till kvällens kurs.
 
Sen var det lagom att fika med Roger. Hade paj kvar sen igår. Björbär och äpple, mums!
 
Så promenad med hundarna igen innan det var kurs!
 
En av tjejerna hade ingen hund idag! Mannen hade åkt till skjubanan med hundarna och glömt. Men hon fick låna Mio, vilket var jättebra! Han ska ju klara att träna med andra när vi ska göra examen i november!
 
 
 
 
 

Söndagkväll-gäsp

På fm var det dags för valpkurs. 7 st godingar från en toypudel till en stor rodesian ridgeback. 
Vi var i skogen idag och tränade. Jättemysigt, varmt och skönt och kaffekorgen var med.
 
 
 
 
Efter lunch hann jag jobba med lite i växthuset innan det var kantarellsök. Då kom 4 vovvar med ägare och ville träna. 3 av dem var samma ras!
 
 
 
Vi höll på ett par timmar. Sen hade jag tänkt rida, men det blev sent och jag hade en del kvar inne att göra.
 
Så efter en liten hundrastning gick vi in och lagade mat och vek tvätt.
 
Nu är det lite soff-tid!

Lördagkväll

Var uppe redan vid 7 trots att jag somnade halv 2......
 
Det var en vacker morgon. Sol, dimma och det kändes att det skulle bli en fin dag i dag med.
 
Hade 2 valpkurser  på fm. Som vanligt jättetrevligt. Har lagt ut lite foton på Ängdalens häst och hund fb sida från dem.
 
Efter kurserna åt vi lunch. Hade som tur var mat att värma  så vi slapp vara inne så länge.
 
Det var underbart varmt väder hela dagen. Har plockat av massor med björnbär igen. Undrar hur många liter jag har fryst in!
 
 
 
Vi satt ute och fikade på em. Vi har ju en del möbler kvar ute. Har bara plockat in trämöblerna.
 
Gick sen till skogen för att hitta lite kantareller till min kurs imorgon. Men, det är ju snustorrt i skogen så det var glest! Men efter en och en halv timme hade jag iallafall hittat så det räckte!
 
Jag var så trött i fötterna när jag gick hem. Har traskat en del idag. Många steg blir det ju på kurserna också.
 
Klockan var nästan 18 men jag ville gärna rida en stund, så jag gick in och bytte om och red sen på ridbanan på Tindra. Hon var svettig redan innan jag började, eftersom det har vart så varmt idag.De har ju redan ganska tjock päls.
 
Det var roligt att rida. Känner att hon blir bättre för varje ridpass, vilket är härligt! Fast magen är fortfarande stor....
 
 Hundarna och katten Arnold låg och tittade på när jag red!
 
 
Nu tittar vi på play på galan som hette Hela Sverige skramlar. Mycket bra artister  faktiskt och en del som jag inte alls har koll på. Men det går att ha på som bakgrundsmusik iallafall.

Här är det fredagsmys!

Tacos som många andra på fredagar.
 
Idol på tv och så lite dator imellanåt!
 
Jag jobbade ju igår och slutade imorse. Satt kvar en timme och drack kaffe. Sen handlade jag på Lidl på hemvägen. Jag blir alltid lika förvänad över hur billigt det blir! Idag handlade jag en nötstek, entrecoté 2 stora skivor, 1 kg nötfärs,(bara svenskt kött!), flera middagar till, mjölk, yogurt, grönsaker, frukt, ja allt som jag brukar. Det blev 2 papperskassar fulla och det kostade 700:- 
 
Sen var jag hos Ewa och hämtade hundgodis som jag beställt.
 
Karin hade kaffe färdigt när jag kom hem. Det blev nästan lunch för klockan  var 11.30!
 
Sen gick vi ut och red på ridbanan. Jag red Birkir som skötte sig så bra idag! Jag var nästan lite förvånad, för igår bråkade han jättemycket med Karin. Han har lite svårt att hålla tölten i ena varvet, men idag fick jag till det lite bättre!
 
Efter lite matpaus så kom Tea och red ut med Karin. Jag planterade lite ljung vid stallet och tränade med hundarna en stund.
 
Sen red vi de 2 hästarna som var kvar att rida! Jag tog Tindra och Karin Nökkvi. Allie och Mio fick följa med på en ridtur i skogen där vi klev runt träd och över träd som låg ner! Sen fortsatte jag på ridbanan när vi kom hem. Då kändes det riktigt bra stundtals! Men hon blev trött!
 
Karin tog sina pudlar och åkte hemåt. Jag var kvar i stallet och fixade lite. Tvättade av några sadelgjordar och fodrade djuren som skulle ha mat.
 
Sen är det tv-soffan hela kvällen!
 
 
 
 

RSS 2.0