Ikväll ska jag inte somna!

 
 
 
Imorgon är det jobb, så jag ska försöka komma isäng snart. Imorgon ska jag jobba dygn. Jag bytte med Micke så jag var ledig igårkväll när jag hade kurs. Jag jobbar helst dygn, det passar mig bäst!

Idag var jag inne på fm. Det var lite mulet och fuktigt ute. Passade på att göra musli, vek tvätt och dammsög lite.
 
Vid lunch gick vi till skogen och plockade lite svamp. Vi gick i två timmar, men brukar hitta någon liter eller kanske två. Det är inga jättemängder men blir lite iallafall!
 
När vi kom hem så red jag Tindra. Då var det jättevarmt! Svetten rann om henne nästan direkt.  Jag red på ridbanan i ca en halvtimme.
 
Sen kom My och vi red ut. Vilken underbar tur! Mio var med också. Birkir lyssnade och var samarbetsvillig!
 
 
 
 
 
 

Natt igen

Somnade som vanligt en stund. 
 
Nu är jag piggelin!
 
Idag hade jag en privatlektion på fm. Jag blev lite upprörd och nere efter det, även om det gick jättebra! Nej det var när hon berättade hur de tränar på den klubben hon tillhör. Gamla omoderna metoder, som dessutom strider mot deras stadgar.
 
Jag får ju en massa jobb när de sen får problem med sina hundar. Jobb som jag helst skulle slippa. Jag gick hundpsykologutbildningen ganska motvilligt. Egentligen bara för att jag redan fick så många "problemhundar" och jag ville kunna ge dem bättre hjälp.
 
Det är ledsamt när man hör hur de använder sig av koppelryck och NEJ, som universalmedel mot allt. 
 
Utan att kolla om hunden är rädd eller stressad. Man bara utgår ifrån att hunden ska sättas på plats. 
 
Usch vad ledsamt det är!
 
Em tillbringade vi, hundarna och jag i skogen och i trädgården. Vi åkte också en sväng till Ewa och hämtade hundgodis som jag hade beställt. Och till öB för att köpa tvättmedel. Har tvättat massor idag. Även lite lammskinnsgrejer som jag behövde ulltvättmedel till.

På kvällen var det kurs. Vardagslydnad. Vi gick bland annat ner till skogen för att träna inkallning och sen gick vi tillbaka för kaffe och lite mer träning, i skenet av lamporna.
 
 
Lagade kyckling med fänkål ikväll. Imorgon är det torskrygg i Linas matkasse. I den är det 3 middagar, vilket passar oss bra, eftersom jag jobbar som jag gör.
 
Idag har Karin varit med båda sina hundar och kastrerat dem. Vilma hade livmodersinflamation, vilket hon inte visste. Hon fick även dra ut 3 tänder, lilla tanten! Hoppas de mår bra nu. Får ringa imorgon och höra.
 
 
Förra året samma datum som idag!
 
 
 
 
 
 
 

Gokväll!

Hade fixat en kopp te, men somnade.....
Nu har jag hällt upp en ny kopp!
 
Har jobbat i helgen och gick av imorse kl 8. Igår var en underbar höstdag. Innan jag jobbade hade jag valpkurs. Men även på jobbet var vi ute, mest hela dagen.

Idag har vi varit i skogen igen. Hittade inte så mycket svamp. Men i trädgården växte 2 karl-johan så det blev några påsar iallafall! Nu har jag fryst in ca 30 små påsar! Lagom till en sås.

Plockat en liter björnbär igen. Jösses vad bär det är. Jag som har kvar sen förra året......
 
Tomater har jag också plockat mer av.
 
Sen red jag Tindra på ridbanan. Håller mig helst här hemma så hundarna kan vara ute. Ska jag rida ut så tar jag bara med en eller möjligen två. Men jag kan inte ha grabbarna med tillsammans för Mio ska bara ha igång Jim. Han springer och retas framför Jim för att han ska jaga honom.
 
Men idag lyckades jag ha dem lösa i skogen tillsammans en lång stund. Så härligt. Jag behövde bara säga till Mio ett par gånger.
 
 
 
 
Nu ska jag lägga mig på Bemermadrassen innan det är sovdags! Tekoppen är tom.
RSS 2.0