Regn på fm. Men det har jag ju redan skrivit! Sen blev det fint.
 
Efter frissan åt jag lunch och så gick vi till skogen igen. Tänkte inte plocka svamp idag, det gjorde jag ju igår. Men vi dök på ett par ställen så då var det tur att jag hade bajspåse i fickan!
 
I tisdags när jag var ute med alla 5 hundarna (och katten) så mötte vi ett par som var ute och plockade bär och svamp.  Jag kände igen bilen, den brukar komma hit. 
 
Tjejen stod alldeles utanför hästhagen (den platsen där folk brukar gå in) När hon såg mig så sa hon: "Är det din hage"? Ja, sa jag. "Får jag gå in och plocka i hagen"? fortsatte hon.
 
Helst inte, sa jag. Dels plockar jag de få som finns numera, eftersom jag tränar mina hundar därinne. Sen vill jag inte att mina hästar ska gå ut.
 
Hon såg frågande ut. "Ja folk petar isär trådarna och sen går hästarna ut eftersom de nu lärt sig det."
 
"Jaha, ja jag har själv hästar så jag förstår dilemmat". sa hon.
 
När jag kom hem så kom jag på att jag skulle ha frågat om hon vill ha folk springa omkring bland hennes hästar! 
 
Fattar inte varför folk ska in och plocka de små knopparna som finns. Hästarna går ju därinne så svampen blir ju aldrig stor.
 
Idag hittade jag dock några större som växte lite undanskymt annars blir de omkulltrampade!
 
Jim är ju för rolig! Jag bad Allie lägga sig vid en kantarell, för jag ville ta ett kort och visa hur små svampar som växer i hagen. Då gick han fram till ett ställe längre fram och gör likadant! Linslusen!
 
Han är en sån hund som lär sig genom att titta!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommentarer

marianne

26 Sep 2015 07:12

Men vilken konstig fråga....om hon får gå in i hagen? Jaja...

Vad söt Jim är, "Titta på mej, jag är också duktig"

Sv. om man glömmer ridhusreglerna och råkar komma i vägen är väl en sak, det brukar jag mest bli störd av utan att säga något, men om jag uttryckligen ber och får ett sånt svar...nä då blir jag sur..men det är glömt nu :)

jag vet inte om bootsen, hon har provat en storlek mindre men får inte på den....Magnus har långa tår, så det kanske är därför dom blir för stora? Alltså för vida, för att bli tillräckligt långa? ja,jag vet inte,men hon skulle visst prova en annan modell.

Nina

28 Sep 2015 13:35

När vi hyrde fornåsabetet var det min stora skräck att folk skulle gå in i hagen av någon anledning, så att hästarna kanske skulle råka slinka ut samtidigt. Jag tror inte att någon hästägare vill ha okända människor i sin hage, inte svampplockaren heller egentligen. Här hemma känns inte risken så stor att någon skulle vilja gå in i hagarna, vi har ju ingenting som skulle kunna locka där.

Vad duktig han är Jim! Han verkar verkligen vara extra smart, det är ju ganska ofta du berättar om saker han räknar ut själv som han gör för att göra dig glad/nöjd.

Svar: Visst är det märkligt. särskilt som de var hästägare själva....Jim är väldigt speciell! Han har nyligen varit hos Mrs Doolitle (djurkomunikatör) och då fick jag mkt bekräftat som jag redan känt på mig. Det var intressant!
Agneta

Kommentera

Publiceras ej