Somnade som vanligt en stund. 
 
Nu är jag piggelin!
 
Idag hade jag en privatlektion på fm. Jag blev lite upprörd och nere efter det, även om det gick jättebra! Nej det var när hon berättade hur de tränar på den klubben hon tillhör. Gamla omoderna metoder, som dessutom strider mot deras stadgar.
 
Jag får ju en massa jobb när de sen får problem med sina hundar. Jobb som jag helst skulle slippa. Jag gick hundpsykologutbildningen ganska motvilligt. Egentligen bara för att jag redan fick så många "problemhundar" och jag ville kunna ge dem bättre hjälp.
 
Det är ledsamt när man hör hur de använder sig av koppelryck och NEJ, som universalmedel mot allt. 
 
Utan att kolla om hunden är rädd eller stressad. Man bara utgår ifrån att hunden ska sättas på plats. 
 
Usch vad ledsamt det är!
 
Em tillbringade vi, hundarna och jag i skogen och i trädgården. Vi åkte också en sväng till Ewa och hämtade hundgodis som jag hade beställt. Och till öB för att köpa tvättmedel. Har tvättat massor idag. Även lite lammskinnsgrejer som jag behövde ulltvättmedel till.

På kvällen var det kurs. Vardagslydnad. Vi gick bland annat ner till skogen för att träna inkallning och sen gick vi tillbaka för kaffe och lite mer träning, i skenet av lamporna.
 
 
Lagade kyckling med fänkål ikväll. Imorgon är det torskrygg i Linas matkasse. I den är det 3 middagar, vilket passar oss bra, eftersom jag jobbar som jag gör.
 
Idag har Karin varit med båda sina hundar och kastrerat dem. Vilma hade livmodersinflamation, vilket hon inte visste. Hon fick även dra ut 3 tänder, lilla tanten! Hoppas de mår bra nu. Får ringa imorgon och höra.
 
 
Förra året samma datum som idag!
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentarer

marianne

30 Sep 2015 12:48

Usch ja, vilka konstiga fostringsmetoder :(
Liknar det vid maktmissbruk....för hunden är ju underlägsen oavsett....jag har alltid fostrat mina hundar med respekt för dom....vill inte påstå att jag haft den bästa pli på dem, men hellre en det än en kuvad hund....

Kram

Kommentera

Publiceras ej