Vet inte vad som hände, men jag orkade inte skriva om!
 
Både igår och idag har det blåst som tusan. Igår jobbade jag på dagen. På kvällen longerade jag Tindra eftersom det blåste och sen blev det lite hundträning inne på kvällen.
 
Idag när jag kom ut och skulle fodra såg jag att en tacka hade lammat. Det blåste ju storm och jag såg att en annan dum tacka stångade på lammet, så jag ville få in dem. Hur lätt är det då....?
 
Vi har ju bara två tackor som är tama. De andra är skygga och jäkligt svåra att ta. Men ibland kommer de när man tar lammet. När jag kom ut i hagen ser jag att det är två lamm. Den andra låg långt därifrån. Hon verkade väldigt förvirrad också.
 
  
Jag ringde till Karin. Väckte henne förstås, klockan var ju bara 7,15! Och vad skulle hon göra!? För det första har hon en halvtimme hit och hon är ju höggravid!
 
Chansade och ringde Marie som bor ganska nära. Hade sån tur så de var två minuter härifrån!! De skulle hämta sin häst som skulle på behandling så de svängde förbi och hjälpte mig att ta in den lilla familjen. Gud vad tacksam jag var!!
 
 
 
 
Det var en förstföderska men som tur var så tog hon hand om båda när de kom in. Hon åt lite dåligt tyckte jag däremot. Man vill ju att de ska äta för att kunna dia sina lamm. Så efter lunch åkte jag till granngården och köpte kraftfoder. De har bra bete och är lagom tjocka i år. Men nu kan de gott få lite extra när de ska bli mammor!
 
 
 
Hela dagen har jag med jämna mellanrum gått och kollat till dem och gått små svängar med hundarna. På kvällen skulle jag rida. Men fy vilket pass! Tindra var redan hysterisk för att det blåste och sen lät det i min jacka när vinden fick tag i den, då blev hon ännu värre!! Jag red bara en halvtimme. Och precis när jag gick in i stallet började det regna! Tomas höll på att kolla juvren på de andra tackorna. Hoppas de kniper några dagar tills det blir stabilare väder!
 
Nu ska vi gå ut en sväng och sen tar jag en kopp te! Det är inte så varmt precis.

1 kommentarer

Marianne

10 Aug 2016 22:33

Ja himmel vad det blåst, vi kom hem med båten i rättan tid.
Men åhhh så söta små lamm, så skönt att du fick hjälp så de kunde komma bort från den elaka och att tackan tar hand om de som hon ska

Kommentera

Publiceras ej