Söndagkväll och bara jag vaken

Skulle bara blogga lite, men nu börjar visst repris på mello. Då kan jag kolla på det med! Kul!
 
Igår var det jobbdag tills idag. Jag ägnande flera timmar åt akvariet. Fick någon slags förgiftning så alla fiskar dog utom 2. Snyft!  Jag som nyss hade köpt en hel del nya och vi hade även ett par yngel som vi hade fött upp. Men nu är det rengjort efter konstens alla regler så i veckan ska vi väl skaffa lite nya firrar.
 
När jag kom hem på fm så drack vi kaffe, förstås och drog igång tvättmaskinen. Jämt fullt i tvättkorgen.....
 
Sen gick jag en sväng med hundarna innan jag red. Jag har börjat vara lite "trotsig", Jag rider innan jag gör skitjobbet. Om jag gör allt jobb så hinner/orkar jag ju aldrig rida.
 
Det var ganska isigt på ridbanan men jag red en stund ändå. Det gick så bra så jag tog en sväng ut också, med Mio som sällskap. Ett litet busbocksprång blev det annars kändes det bra idag med!
 
När vi kom tillbaka skyndade jag mig in och fixade lite mat. Korv och pasta!! Men jag skulle på Moas kalas så jag hann inget annat.
 
Tur att de bor nära. Men vi kom sist iallafall.....
 
 
 
 
Moa var så nöjd med kalaset och vi hade köpt en actionkamera som hon har önskat sig både i julklapp och present! Den ska hon ha när hon rider.
 
Karin följde med tillbaka hit så vi kunde fixa stalljobbet. Nökkvi fick komma in och äta lite extra. Det är konstigt med honom. Hur kan han börja se på ett öga som dagen innan är grumligt och ingen reaktion på? Hans blick är mer vaken och han går stadigare. Men...han är svettig på bakbenen. Vad betyder det? Imorgon kommer väl svar på blodproverna.
 
Ikväll har jag ägnat en del tid åt utskick till vårens kurser.
 
Nu ska jag göra mig en kopp te och sträcka ut mig på Bemermadrassen och glo på mello!
 
 

Fredagkväll zzzz

Å jösses vad trött jag är. Åt nyss och gjorde egen beasås för första gången. Mums!
 
Försöker få liv i Tomas som sover. Jag skulle vilja gå ut och fodra så det är klart.
 
Ja, jag börjar väl skriva då....
 
Igår jobbade jag på kvällen tills imorse. Innan dess var Karin här. Solen sken och vi var ute hela dagen och red och jobbade. Härligt!
 
Idag har vi också ridit. Det går bra nu!! Givetvis går det bättre när man rider regelbundet. Jag rider inga långa pass men har försökt hålla igång. Birkir har jag också kommit igång med. Igår en skritt tur i skogen och idag jobbade jag lite från marken.
 
Idag hände något märkligt. Jag sa till Karin att jag tyckte Nökkvi såg bättre ut. Ja, det tycker jag med, sa hon.
Vi undrade om vi inbillade oss, men det var faktiskt så. Det mest konstiga var att ena ögat var ju grumligt och veterinären sa att han ser inte på det alls. Idag var grummlet borta och han hade reaktion när vi testade!!!
 
Vi törs kanske inte hoppas något, för fel är det ju någonstans. Egentligen trodde ju Bitte att hon skulle få svar idag, men vi har inget hört så antagligen hann det inte komma.
 
Imorgon är det jobb igen, så nu vill jag gå ut så jag kan få sova sen!
 
 

Vaknat till

Som oftast så somnade jag i soffan. Hann som tur var se Mästerkocken först.
 
När jag vaknat och varit ute med hundarna en snabbis, brukar jag duscha. Sen är jag pigg igen, en stund!
 
Idag var jag på Hälsomenyn igen. Eftersom jag är förkyld ännu så fick jag zonterapi istället för massage.
 
Jag fattar inte hur hon kan känna så mycket under mina fötter! Hon kände min "onda" höft och frågade om jag hade ont i en axel. (Ja det har jag) Sen undrade om jag inte hade varit på toa idag!!! (Nej har inte hunnit)
 
Ja jag tror ju stenhårt på zonterapi. Har ju blivit av med både det ena och andra förut. Men ingen har sagt som hon.....
 
När jag kom hem slängde jag i mig lite lunch för att sen gå ut att ta in Nökkvi. Veterinären ville ta ett blodprov. Hon trodde inte på min teori, utan skrattade åt mig. Det kan vara tusen saker, sa hon.
 
När jag skulle ta in honom halkade han på en isfläck och dråsade i backen. Det var sååå sorgligt. Han tog sig inte upp. Jag halmade under och hällde ut torv (Blev helt genomsvett) Han försökte några gånger men det kändes som han gav upp. Veterinären (som har lite brist på social kompetens) blev sur på mig och sa att hon skulle ta proverna där han låg, sen fick jag få upp honom själv.....Tur att hon är bra med djur iallafall.
 
Plötsligt kom han upp. Tror han fick lite kraft när han legat still utan att träla. Å vad skakig han blev. Han fick stå inne och äta i boxen när vi tagit proverna. 
 
Jag gick in och bryggde kaffe när hon hade åkt. Tog med en termos ut och hundarna fick märgben.
 
Satt i solen och väntade på Karin. 
 
När hon kom så fixade vi stalljobbet och så red vi. Först på banan en stund och sen ut en sväng med Allie och Mio som sällskap. Men de hade det lite jobbigt med skaren på snön.
 
När Tomas kom hem var allt klart ute så han fick tid till att lägga lite mer golv. Det jobbiga är att Allie verkligen avskyr när han är där uppe. Hon är så stressad, ligger och skakar och slickar sig om munnen. Det känns jättejobbigt. En liten stund kunde jag avleda genom att vi var i köket och tränade tricks, men sen klarar hon inte längre.
 
Idag gick ridningen bra! Fast ett litet bocksprång blev det!
 
RSS 2.0