Jädra förkylning! Idag är det ännu värre. Jobbade ju inatt och imorse försökte jag klara mig utan tabletter.
 
Hämtade pudlarna och åkte hem. Satte på tvätt och fixade kaffe. När hundarna hade ätit och jag hade fikat så gick vi ut och gick i skogen. Packade hälften av fodret till hästarna och gav dem lunch.
 
Det tråkiga med mildvädret är ju att nu tinar lösdriften och det måste halmas jättemycket för att vara skapligt.
 
Idag kändes det kallare och det blåste också en del, så jag frös mycket. Hade/har nog lite feber också.
 
Vi gick in och jag stekte mig pannkakor till lunch. Vet ni att det är pannkakans dag? Ha ha!

Åt dem med keso och lingonsylt och morötter. Gott!
 
Sen fick pudlarna vara inne när jag gick ut igen. Mina vovvar fick var med, de fryser ju inte så lätt.
 
Nu stoppade jag i mig en ipren så jag skulle orka rida. Jag red på banan, på Tindra. Började med att skritta säkert en kvart. Ökad och minskad skritt, volter och sidförflyttningar. Det förvånar mig att hon är så känslig och lyder minsta viktförflyttning från min sida. Jag kan göra halt genom att bara bromsa med kroppen och göra en volt genom att styra med axlarna. Men rider vi ut så springer hon bara!! Då funkar inget av detta.
 
 
Eftersom det var ganska mjukt underlag så red jag lugnt. (orkade ju inte heller) Tränade övergångar och lugna fattningar. Hon var så duktig och jag var supernöjd!
 
Efter ridningen så fick Freyja, Tindra och Nökkvi hinkmat. Fåren fick mat också. Sen diskade jag ur vattenbaljan och fyllde på där. 
 
Sen frös jag och kände mig sjuk igen. Gick in och gav hundarna mat och tog en kopp te själv. Sen somnade jag i soffan och vaknade när Tomas kom hem.
 
Kravlade mig upp och följde med ut igen. Fodrade och packade klart alla nät. Halmade lite mer i vindskyddet och gav katter och kaniner mat. Vet inte om jag vågar säga det, men det går bättre med katterna. De kan äta tillsammans utan bråk.
 
När vi kom in så lagade vi enchiladas med en god salsa till. Vad skönt det är att ha en matsedel. Jag gjorde det förr, när jag var dagmamma. Det är ju jättesmidigt!
 
 

1 kommentarer

marianne

10 Feb 2016 09:50

Men vilken envis förkylning :(
Du kanske ska strunta i Ipren och låta den ha din gång istället för att mota bort den? Bara en tanke jag fick...

Tindra tycker väl att det är fritt fram ut i skogen men jobb på banan ;) Härligt när det går så bra, jag red Brigade med vikten, han var jättekänslig, det är Ava också men hon kastar omkring mej ibland så det blir svårare henne.

Jag har glömt säga det, men kul att ditt sovrum kommer närmare just ett sovrum ;)

Mina höns har inte så stort inne heller, men i gengäld har de hela gården att röra sej på, när vi hade fler höns gick de till grannarna ovkså och rensade deras bärbuskar....haha....men det var ok.

Krya på dej

Kommentera

Publiceras ej