Igår jobbade jag halva dagen. Första passet efter att jag varit sjuk i 2 veckor.
 
Handlade på hemvägen. Och pudlarna var med mig. Hade hämtat dem på förmiddagen när jag och M var och handlade till honom.
 
Karin hade åkt hit direkt efter sitt jobb. Hon hade varit ute och jobbat i 4 timmar och mina hundar hade fått vara ute.
 
Så när jag kom hem så passade jag på att ta hand om lite tvätt och ringa några samtal innan jag gick ut. Karin åkte hemåt. Jag longerade Tindra och hon kändes jättefin. Var orolig att hon skulle vara stel efter helgen. Hon är ju knappast van att bli riden 2 pass/dag!
 
Idag kom Karin med sina hundar igen. Jag var ute tidigt och fodrade idag så jag var klar när hon kom med dem.
Fm blev det lite hushållsarbete igen och sen gick vi ut runt lunch och promenerade och jobbade lite. 
 
Lite godissök fick bli aktiveringen.
 
Fixade lite pannkakor till lunchen. Favvorätt!
 
Sen var det dags att packa in alla hundar och åka till Sörgårdskliniken. Allie skulle få en vaccination. Det är 4 år sedan hon fick. Jag hade inte tänkt ge fler till dem. Men dit jag ska på hundutbildningen krävde de vaccination enligt sbk:s regler och det är vart 4:e år. På Hundens hus har jag aldrig sett eller hört de kraven. Jag har inte heller de kraven på mina kurser. Var och en måste få välja själv tycker jag.
 
På kliniken tyckte de att hon såg fräsch ut! Stor skillnad mot i höstas när jag sökte för hon inte mådde bra. När jag ringde och bokade tiden sa jag som det var, att jag fått hjälp av djurkommunikatör. Det var inga konstigheter, den här kliniken jobbar med öppna sinnen!
 
Var tvungen att handla igen. Värdelöst när jag inte tagit mig tid att göra matsedel. Måste nog handla lite imorgon med. Glömde lök......
 
När vi kom hem så tog jag en kopp te och plockade lite samtidigt som jag lyssnade klart på en ljudbok. Tusan vad tomt det blir efter vissa böcker!
 
Sen gick jag ut. Allt var inte klart i stallet men jag bestämde ändå att rida först! Det gick så jäkla bra! Tindra är så samarbetsvillig! Det är svårt att tro att hon kan bocka i 45 minuter.......Det är liksom inte hon. Jag tror det var en kombination av träningsvärk och uppdämd energi efter att ha stått inne alldeles för länge! Sen skötte hon sig ju resten av kursen.
 
När vi kom in så lagade jag 2 maträtter. Kyckling med ris och currysås till matlådor och sen köttfärssås bianco med pasta. Det var jättegott! Det är vitt vin istället för tomatssås.
 
Imorgon ska jag ringa veterinären. Nökkvi har varit knackig ett bra tag. Karin har ställt av honom för vi misstänkte spatt som är vanligt på islandshästar (som dessutom haft några tuffa år och är sliten) men nu har han fått fler symtom. Han äter dåligt, verkar se konstigt  och är ryckig i sina rörelser. Tomas kläckte ur sig häromdagen: Nackbandsmask. Och när man googlar så stämmer det. De kan få det av knott. Och han blir ju så himla angripen av knott. I somras var det värre än någonsin!
 
Vi får se vad veterinär Bitte säger.
 
 

2 kommentarer

Marianne

24 Feb 2016 09:40

Skönt att Allie är i bra skick men värre med Nökkvi :(
Är det han som var "farlig"? Som du tog över och gav kärlek, respekt och trygghet?

Klart du har fullt upp efter att ha varit dålig och sen borta mest hela helgen...vissa saker brukar samlas på hög vid såna tillfällen ;)

Sv: Du skrivet exakt så som jag känner, det svarta tomrummet...hur ska man hitta ut?
När Brigade fick somna in var det svårt, det är först för några månader sen jag slutade sörja och började känna glödje över vår tid tillsammans.
Mizo har tagit en lika stor del av mitt hjärta...det känns som om inget betyder något längre, som om jag inte kommer att kunna känna glädje mer.

Jag får ingen tröst av Janne, så som du fick av Tomas....Janne vet inte hur man gör, han kan inte visa känslor....förutom ilska....han har aldrig gett mej en kram, inte ens när jag är såhär ledsen.
Du behöver väl inte skriva något om det i min blogg, jag vill inte att de som läser, och bor här ska veta det.

Kram

Marianne

24 Feb 2016 21:54

Jag glömde fråga vilken bok du lyssnade på.....Jag har lyssnat på flera böcker av Jojo Moyes nu och saknar varje bok när den är klar.

Kommentera

Publiceras ej