Jag hostar lite och har dålig kondis, men nu så ska det väl bara bli bättre! Tyvärr har ju Tomas blivit sjuk. Ingen vidare semester för honom! Först var jag sjuk så han fick göra allt både inne och ute och nu är det hans tur. Blir inte mycket gjort av det han tänkte hinna!
 
Jag jobbade ju igår till idag kl 10. Det blev en lugn dag med mycket matlagning. Vi gjorde pulled pork till kvällen som blev jättegott. Det blåste så jäkla kallt så vi gick inte någon långpromenad direkt. Det passade mig att ta det lugnt. Det blev lite städning och sånt istället.
 
Idag har jag varit på en underbar promenad i solen med hundarna. Vi mötte en granne som var ute med en liten söt unghund. Vi hade sällskap och Mio var överlycklig när han fick leka med henne. Allie var inte impad av henne och höll sig undan medans Jim gärna hade "lekt" med henne, för hon löpte nämligen!
 
När vi kom hem så fodrade jag hästarna och sen in och lagade lunch. Rätt som det var kom den lilla tiken utanför! Hon hade spårat oss hit, sen gick hon till stallet och sen hit igen. Precis som vi hade gått!
 
Jag hade precis ätit klart så jag tog med mig Allie och åkte till Sharpman. Lilla tiken fick åka med till granne!
 
Jag skulle köpa ett täcke till Allie på Sharpman, men hittade inget bra. Skickade efter ett nyss på nätet istället.
 
Däremot köpte jag mer medel till Tindra. Helt otroligt egentligen, hon har fått det där probiminet 2 dagar, 3 ggr/dag och hon är inte alls lös i magen längre! Hon var lite "halvdan" innan nyår, sen blev hon ju jättelös, det bara rann på benen! Jag fick dåligt samvete för jag inte hade börjat tidigare med det. Men jag kom ihåg nu att det var likadant förra vintern en gång. Då sa veterinären att jag skulle hålla på en längre tid, även om hon blev bra. Så nu köpte jag en hink till. 
 
När jag åkte hem började motorstörningslampan lysa. Tusan också..........
 
Tog en kopp kaffe med Tomas innan jag gick ut och stalljobbade. Tomas kom också ut fast det borde han inte gjort. Fast är man 2 så går det ju lite fortare....
 
Nu har vi ätit risgrynsgröt och glott på tv.
 
 
Jag ska ta och gå ut och fodra snart. Det är så kallt ute så hundarna fick kramp förut!
 
 
 
Allie i somras när hon var klippt!
 

2 kommentarer

Marianne

04 Jan 2016 09:55

Men så typiskt att Tomas ska bli sjuk nu när du börjar känna dej bättre.

Vad är motorvarningslampa?

Men du kan ju inte "bråka" på Tomas för att han kom ut, det är ju precis vad du också gjort när du varit dålig...;)

Hur kallt har ni haft? Hos oss var det minus fem och ingen blåst, men man är ju inte van vid minusgradernamn. ..

Sv: PMS....haha, det måste vara en hemsk sådan i så fall.

marianne

07 Jan 2016 09:19

Vad mycket snö ni har!
Jag har varit på väg att klippa Ava på halsen också, men ärr glad att jag inte gjorde det den dagen jag tänkt.

vi hade nollgradigt i stallet i morse...vattnet har frusit i både stall och hönshus, så nu blir det att kladda ner inne och kånka hinkar till alla..suck,
Vi har en värmekabel i rören, men det är ju så mycket vatten i marken att nu när det frusit ligger väl röret i is. Vi hade planerat att gräva ner det djupare och utmed stallväggen i somras, men med en karl som är så totalt ointresserad och jag som inte kan sånt...ja du förstår

Kommentera

Publiceras ej