Här snarkas det. Fast från soffan bredvid.....
Själv är jag vaken och ska ta en kopp te nu.
 
Jobbade igår hela dagen. Fm hade jag en kille som gick bredvid så tiden bara flög iväg. På em var vi i stan och uträttade några ärenden. När vi kom hem hade jag lovat att göra Gino.
 
Varm fruktsallad med riven vit choklad på och en glassklick. Då blev man poppis......
 
Idag när jag kom hem så sa Tomas att Astrid verkade sjuk igen, vi trodde ju att det var tillfälligt.Han hade satt in henne i sadelkammaren med mat och kattlåda.
 
Karin, Marie, My och Moa kom på fm. Flickorna och Karin red ut och vi andra grävde fram växthuset och fick ut grillen som stod där inne. Det var kallt, ca -13, men skönt med några solstrålar ändå.
 
 
Knähund!
 
 
Ska vi äta snart!?
 
 
Om man sitter en stund så fryser man inte om fötterna.
 
Mio undrar om han får smaka!
 
 
När vi hade ätit så blev det mockning, foderpackning och vattenpåfyllning! 
 
Sen hjälpte Karin mig med Astrid. Vi tog tempen, hon hade 40,2 och låg mest som en liten boll. Hon hade ätit pyttelite mat. Vi gav henne några tsk silvervatten i en spruta som hon lätt tuttade i sig. Sen hittade jag en liten påse med kattmjölk som jag fått som prov. Den slurpade hon i sig. Hon nös lite och lät lite rosslig.
 
Jag ringde distriktsveterinären och fick samma veterinär som till Bruno. Lena heter hon. Frågade om jag kunde ge Brunos överblivna penicillin. Men nej, det skulle jag inte. Hon sa att det lät som kattsnuva och det är virus. Så vi ska bara sköta om henne och få i henne mat och vatten.
 
Eftersom mjölken verkade gå hem hos fröken så åkte jag till stan och köpte hem några flaskor, samt lite lyxig kattmat.
 
När jag kom ut till henne igen så reste hon sig och sträckte på sig, sen drack hon en rejäl portion av kattmjölken och åt lite av kattmaten. Hoppas hon piggnar till snart!
 
Det värsta är ju att det smittar, så vi får väl se hur det går för de andra 2.
 
Idag hade Tindra tappat en sko igen. Jäkla skit!! Jag tog en sväng i skogen med hundarna och letade men det är ju snudd på omöjligt  att hitta.
 
Ikväll lagade vi fläskfilé med bacon och kantareller. På tv är inte ett skit så vi har sett ett par avsnitt av Tareqs nordiska matresa. Det är ett härligt program. Man får se så fina ställen, så god mat och härliga människor.
 
 
 
 
 
 

1 kommentarer

Marianne

17 Jan 2016 10:17

Ni har haft en härlig dag, det är så mysigt att läsa om hur ni gör så mycket tillsammans....blir lite avis...hihi

Men Astrid då :( man kan vaccinera mot kattsnuva va?
Jag vet inte om jag förväxlar det med någon annan sjukdom, men har hört att det är väldigt jobbigt för katten och att den kan stryka med....hoppas Astrid blir frisk snart och att de andra inte blir smittade.

Så då är vi tre korsordslösare :) jag brukar lösa på morgonen och ibland på kvällen...men brukar somna ifrån det.

Jag skulle medicinerat min kisse om jag vetat att han skulle bli frisk, men det skulle han ju inte....det känns svårt att tänka framåt, att Mizo också ska lämna mej och att Norriz blir ensam kvar...han och Mizo har alltid vara såna kompisar.Jag vill inte ha fler katter nu...det känns bara jobbigt, men Janne säger att vi behöver tre.....lätt för honom att säga, som lämnar över allt ansvar på mej

Kommentera

Publiceras ej