När jag kom hem efter jobbet (efter att ha babblat med min jobbarkompis i en timme!) så satt jag i fotbad och drack en kopp kaffe. Körde lite tvätt under tiden.
 
Sen gick hundarna och jag ut. Mockade flera kärror i hagen och sen letade vi efter Tindras sko igen....
 
Tomas sa att Astrid hade piggnat till och absolut inte ville vara kvar i sadelkammaren! Så när jag öpnnade så lät jag henne komma ut. Tänkte att hon kunde vara ute en stund, det var ju inte så kallt.
 
Efter lite snabb lunch fortsatte jag med att packa foder och greja i stallet. En sväng i skogen med hundarna med.
 
Sen skulle jag på massage kl 15 så det blev en snabb dusch. Men när jag kom dit så sa Marie att eftersom jag var förkyld fortfarande så ville hon göra zonterapi på mig istället. Då skulle hon jobba med imunförsvaret och stärka upp det.
Jösses vilken "skjuts" det blev i kroppen. De var som om jag kokade nästan efteråt och mina fötter var varma som bara den! Jag som alltid är iskall!
 
När jag kom hem så åt jag lite soppa innan jag gick ut igen. Tomas kom hem då med så vi gick ut och jobbade ett par timmar.
 
Astrid sprang före mig in i sadelkammaren och lade sig vid elementet så hon är ju inte helt pigg. Men betydligt bättre. Hon äter och dricker av kattmjölken som verkar ge mycket energi.
 
Om en katt är gammal eller nedsatt på annat vis kan kattsnuva vara allvarlig. Men en vanlig, frisk katt är sjuk några dagar. En biverkning kan vara lunginflammation , så man ska hålla koll på dem.
 
Man kan vaccinera, men det är som kennelhosta på hund, de får det ändå, fast något lindrigare. Jag är ingen älskare av vaccinationer. Mio blev ju jättesjuk sist han fick.
 
Jag frågade Ritva, veterinären, vad hon tyckte. Då sa hon att det räcker att vaccinera vart 3:e år så oftare tänker jag inte göra.
 
Lite kvällsgodis! 
 
 
Tomas kollar om vi har någon sko som kan passa Tindra.
 
 

1 kommentarer

Marianne

19 Jan 2016 08:32

Först blev jag så glad när jag såg rubriken att du tagit hand om dej och sen läser jag att du varit igång med massa jobb ändå..suck...mår du bättre nu då?

Jaha, är det med kattsnuva?! Jag har ingen erfarenhet alls av några kattsjukdommar, denya med tänderna är den första....och jag vet att organen tar stryk vid svält. Jag vaccinerar inte Leo och inte katterna heller....

Drygt med Tindras sko, jag brukar spara de gamla så jag har om någon försvinner.

Sv: varför kan karlar inte SE själva? Ibland funderar jag på att göra likadant. ..med tvätt och sånt, det är väl inte självklart att det är mitt jobb? Jag blir extra ledsen för att han inte kan förstå att Jag har ont och inte mår bra av att stressa runt med allt som måste göras. Han är ju finländsk och jag har ju sett hur hans pappa var, så det kanske inte är så konstigt egentligen.

Jag hörde att näsblodet kunde komma av att hon stött näsan i nåt....eller fått in ett höstrå, att slemhinnorna är skörare när det är kallt

Kommentera

Publiceras ej