Strålande dag igen!

Jaha! Solsken hela dagen igen! Det kom 5 stänk vid lunch typ!
 
Fm gick fort! Frukost, korsord, kaffe och sen snabb lunch. Blev inte mycket gjort. Förrutom att jag mejlade till Tre eftersom täckningen har försvunnit härhemma! Så jäkla tråkigt! 
 
Sen packade jag in i bilen och åkte till Tonedos lägret och hade en lektion i nosework.
 
Det var jättetrevligt och alla som var med var positiva och trevliga. Men tyvärr var det några idag med som var mer fokuserade på sin hunds fel och brister! Tänk vilken skillnad det skulle bli om de kunde se det bra hos hunden. Alla har ju sidor som är bra!  Och om man tänker till, funderar, på vad för typ av träning som skulle passa till just den hunden så skulle mycket lösa sig! 
 
Just med bc är det så typiskt att man får oönskade vallningsbeteenden när man tränar "fel". Och de flesta fattar inte att man kan göra något åt det! Det hör jag ju på människor! Det är ofta folk säger att jag har tur (!) som har såna hundar som jag har.
 
Igårkväll frågade en tjej vad det var för ras på Mio. När jag sa bc så sa hon att hon inte trodde att de kunde vara lugna! Ja jösses......
Mio och Kasper
 
Efter noseworklektionen åkte jag hem och hämtade upp Tomas och de andra hundarna. Vi var bjudna på mat hos Karin och Stoffe.
 
Vi hann precis komma dit när Tina och Jessie kom dit. Jimpans tjej! Tina har ju bestämt sig för att ta en kull till med samma kombination. Jättekul! Alla valparna har varit så bra och flera vill ha en till!
 
Jim började pipa så fort han såg Tina! Vi gick en promenad tillsammans och efter några försök så satt de ihop!
 
Imorgon kommer de tillbaka klockan 8! På morgonen!
 
Idag blev det ingen ridning. Men imorgon hoppas jag!
 

Onsdagen som swishade förbi!

Hann städa av lite snabbt innan jag hade kurs 11-13. Idag gick det jättebra! Märktes att de tränat hemma!
 
Karin var här med, hon går kursen med Smilla.
 
sniff, sniff!
 
 
Åt sill och potatis till lunch. Det är ju så gott! Men törstig blir man!
 
Efter en liten hundpromenad åkte jag och hämtade den nya lilla kaninen som heter Storm. Alla ungarna hette gladiatornamn.Det bästa är att hon är så tam! Kicki som jag fick henne av har tre barn som har grejat med ungarna. Och jättesöt är hon. 10 veckor gammmal. Nu får vi hoppas tycke uppstår. Just nu är hon i en bur i boxen. Gustav sitter och kollar på henne.
 
När jag kom hem blev det en snabbfika med Tomas innan Mio och jag åkte på doftprovet. Vi klarade det inte. Hon som dömde sa att han var jättetydlig och markerade rätt flera gånger. Ja det är ju liiite lättare att se när man sitter bredvid och dessutom vet vilken låda det är! Jag upplevde att han nosade mycket på flera så jag chansade! Och det var fel!
 
Men jag är absolut inte besviken! Det ska aldrig mina hundar behöva känna! Ingen av djuren förresten. Det är mitt ansvar att träna mer så att de känner sig redo för uppgiften. 
 
Jag gjorde det för skojs skull. Kommer nog inte tävla ändå. Jag mår så dåligt när folk härjar på sina hundar, pratar ner dem och ger dem egenskaper som inte är medfödda utan som de fått av uppfostran och behandling. Det gör mig ledsen och jag blir bara blödigare och blödigare.........
 
På hemvägen stannade jag vid Östenssons i Skänninge och handlade. Oj vad stor den var! Nybyggd.
 
Köpte lite gott surdegsbröd som vi åt, med ägg och en tallrik goda pålägg, när jag kom hem.
 
Nu ska jag fixa lite papper tills imorgon när jag ska ha en introkurs i Nosework på Vadstena brukshundsklubb, där min uppfödare har lägervecka. På kvällen kommer Jessie och ska ha en kärleksstund med Jim, om de vill.

Regnet som aldrig kom

I morse när vi gick ut så plockade vi in dynorna och tog av hästarna flugmaskerna. Det skulle ju bli regn. Hade vi hört.
 
På fm kom en tjej och hälsade på. Hon behövde hydrolat till hundträning. Det blev förstås en timmes snack med.
 
Jag dammsög lite. Just nu fäller alla tre sina täckhår. De hårda tråkiga stråna!
 
Efter kaffet började jag tvätta det fönstret som var kvar här nere. Då red grannen förbi så det blev en lång pratstund med henne med. Hon ska på Western SM i helgen med sin häst. De är så duktiga.
 
Solen kom fram och värmde fönstret så jag avbröt tvättandet och lagade mat istället.
 
Efter maten så tränade Mio och jag ett pass. Idag kände jag att det var ännu mer stabilt! Imorgon har vi doftprov.
 
Sen fortsatte jag med fönstret. Då kom en annan granne och pratade hur länge som helst!! Ha ha!
 
Efter en kopp kaffe så red jag Tindra på ridbanan. Jösses vad känslig hon är! En riktig drama queen som Malin sa!
 
Minsta lilla övning blir alldeles för mycket! Hon kan inte flytta ett steg i taget utan det blir en massa steg Men hellre det! Hon småstegrade lite när hon inte förstod, men det är bara att ta det lugnt. Sen har hon svårt att byta övningar. Gör man en grej så vill hon fortsätta med den. Men det är bara att träna på! Och lika jäkla varmt idag med!
 
 
 
 
 
 
Gick en promenad med hundarna och pratade i telefon med Ewa samtidigt. Och någon gång idag ringde Cattis också. Då kom jag på att jäklar vad jag har pratat idag!
 
Sen gick jag in och gjorde en paj! Gud så god den blev. Kantareller, kyckling, grönkål och sqaush.
 
Nu har jag suttit i fotbad, helt ljuvligt skönt och välbehövligt!
RSS 2.0