Ja natt med. Det är svårt att sova trots öppna fönster.
 
Det var väldigt varmt redan kl 8. Vi åt frukost ute under träden i skuggan.
 
Passade på att frosta av frysboxen ute i förrådet. Vi har stora frigolitlådor som jag fått fryst hundmat i som vi använde. Det höll sig fryst i alla timmar! Tomas var tvungen att laga den lite också för det var ett hål i botten. Som jag tror att jag har gjort.....
 
Har fått 2 islandshästtidningar av Karin. Väldigt bra reportage i båda två. Bland annat ett om hältutredning. Ett forskningsprojekt visade på hur svårt det är att se visuellt hur hästen går. I ett experiment hade 43 veterinärer fått titta på filmer av hästar. 90 filmer. En del fick de se flera gånger fast de inte visste om det. En häst hade de fejkat med en mutter på skon, så att den gick orent  på ett bakben. Det var otroligt många felgissningar! De filmer de såg flera gånger bedömmdes olika! 
 
Väldigt intressant! Men nu har det kommit andra hjälpmedel och det var det som det stod om. Det bevisar var jag alltid har trott, hältutredningar kan man inte lita på! 
 
Tomas åkte till Bauhaus i Linköping. Han köpte slang till brunnen, tror jag. Vi har fått problem med vattnet och måste gräva om. Och för första gången någonsin har vi haft problem med att vattnet står för lågt och att det kommer in luft. Det har ju gått åt en hel del, både till djuren, vattning och oss själva. 
 
Jag var på gårdsbutiken i Grepstad och handlade dillkronor, jordgubbar och deras ekologiska glass. Mums!
 
Sen köpte jag en stor låda tomater på Tomatboden.
 
 
 
 
 
Det har varit så varmt så allt man vill göra går mycket saktare! 
 
Har promenerat några kortisar och sen tränat lite nosework inne och ute.
 
Och för en gångs skull suttit still och läst en bok!
 
På kvällen lagade jag till kyckling så vi åt ceasarsallad. Och nu klockan 23 lade vi in gurka! Var nyss ute en sväng och fodrade och rastade hundar och nu var det skönt ute!

1 kommentarer

marianne

24 Jul 2016 00:16

Du har så otroligt duktiga och lydiga hundar, det är väl inte så konstigt om ni misslyckas mågon enstaka gång?
Det är svårt att leva som man lär, ibland ;)

Slaktar ni inte och säljer lammkött till andra?

Kommentera

Publiceras ej