Härlig dag!

Det var redan varmt på morgonen så jag gick ut i linne och shorts och tog första passet ute! Sen frukost och förberedde kursen som var 11-13 i nosework. Hann ta en kopp kaffe innan och sitta en stund i solen.
 
 
 
 
 
Kursen var kul! Så roligt med både nya och gamla kunder och hundar!
 
 
 
 
 

På eftermiddagen städade Karin och jag i sadelkammaren. Vi har köpt en ny dynbox att ha täcken i. Sen har vi rensat och kastat en massa som vi inte behöver. Det blev jättebra!
 
Sen hann vi träna alla hundar innan Tilde kom och red med mig. Hon red Birkir men här provar hon Tindra lite för att känna på tölten.
 
 
 

Märkligt

Hur en del människor anser sig vara bättre än andra!! Idag blev jag upprörd när jag skulle köpa jordgubbar i gårdsbutiken och efter mig stövlar en "fin" dam in som om hon ägde stället. Avbröt när jag pratade med kassörskan och visade mycket tydtligt att hon var viktigare!
                                                                                                                                                                                                       
Det är så fult att göra så!
 
När jag kom hem så tog jag jordgubbar och satte mig i växthuset en stund. Sen kom Tea, min lilla hjälpreda. Hon är så himla rolig!! Alltid något nytt att berätta.
 
När vi hade jobbat en stund cyklade hon hem och åt lunch. Sen kom hon tillbaka och då red vi ut. Det är ju asjobbigt med insekterna men  vi hade kul! Det blev mycket fart! Tea är så klok. Idag sa hon när vi hade galopperat  att hon gav Birkir frihet (tygel) och att det kändes så bra att vara snäll mot hästen. Hon säger ofta sånt som jag tänker, fast hon är bara 10 år......
 
När Tea åkt hem så for jag till stan igen. Hade en del ärenden och inköp. Bland annat köpte jag en dynbox att ha täcken i.

Ikväll satte jag ihop den och sen tränade jag med hundarna i stallet. Gömde några gömmor med doft. Det är svårt för mig att veta vilka som blir svåra och vilka som är lätta! Ofta blir det tvärtemot som jag tror!
 
Sen blev det mat klockan 21.30 som vanligt!
 
 
Inte min hjälpreda idag men ibland annars!
 
 

Midsommarafton

Det är sena kvällar ute nu, så jag somnar snabbt i soffan när vi satt oss! 
 
Tisdag och onsdag jobbade jag och torsdag var en dag när jag mest for omkring. P-Böter fick jag dessutom! Surt, då jag betalat avgiften, men missade att jag ställt mig i en ruta för på-och avstigning. Lastzon heter det nog.
 
Idag började vi med att mata grannens katter och höns. Sen städade jag inne på fm. Tvättade massor av tvätt och var i affären.Det skulle ju bli regn, men det har det inte blivit. Det har varit jättevarmt! Över 25 grader och lite kvavt.
 
Så efter lunch åkte vi till badet med hundarna. Allie var överlycklig! Mio hoppade i efter ett tag och JIm var fegast! Fast han simmade några gånger när vi kastade i bollar. Tyvärr sjönk (!) den bästa bollen. Jag trodde den skulle flyta! Typiskt, deras favorit och vi hade inga badkläder!
 
 
 
 
 
 
 
När vi kom hem drack vi kaffe och sökte skugga, det var jättevarmt!
 
Sen klippte jag gräs och rensade lite i landen. Hade tänkt rida men det var alldeles för varmt och massor av insekter.
 
Vi satt ute och grillade och det var fortfarande över 25 grader! Gick i shorts tills vi gick in kl 22,30!
 
Nu ska jag sova på riktigt, har slumrat till lite i soffan till tv:n!
 
 
 
RSS 2.0