Kom hem från jobbet imorse. Hämtade upp pudlarna på vägen. Som vanligt när jag har jobbat dygnspass så blir det en del plockande när jag kommer hem. Sätter på tvättmaskinen och lite sånt.
 
När jag hade fått kaffe och hundarna fått mat så gick vi ut. Jag tog overallen, vilket var alldeles för varmt!!
Promenerade en stund i skogen och de fick leta godis. Sen fick Nökkvi komma ut och äta lite extra. Jag mockade en kärra med.
 
Gick in och åt lunch och hängde upp tvätt och laddade upp en ny ljuddbok. Men den är sådär. Sen nu när jag tittade lite mer noga så har jag givetvis lyckats att ta en som är i en serie igen och det här är den andra!
 
Efter lunchen red jag. Det är nästan overkligt vad bra det går. Törs knappt tro det utan tänker att snart vänder det...! Vi har haft problem med att gå lugnt i tölen. På grund av att hon är lång och inte musklad/stark nog att bära sig själv i sakta tölt. När man har lite fart så har hon ju hjälp av farten och det blir lättare. Så vi har liksom gasat på!
 
När jag var hos Malin sist så sa hon att jag måste rida sakta! Så Tindra bygger upp rygg och magmuskler. Så nu har jag fokuserat på det före takten.  Idag kändes det kanonbra! Lätt i handen, hon bar sig själv kortare sträckor när jag ramade in henne och andades!! 
 
Hade kaffe med mig ut och satt i sadelkammaren för det var lite kallt. När jag bryggde kaffet var det sol, så jag hade tänkt sitta ute.  Det var riktigt varmt och skönt när jag red, hade inga vantar!
 
 
Packade alla höpåsar och gav Freyja mat. De är roliga hästarna. De som får extramat vet precis vad de heter!
Rätt häst kommer när man ropar. Nökkvi, Freyja och Tindra.
 
När Tomas kom hem skulle han snickra lite så Allie fick följa med mig till Citygross. De har ju börjat med hästgrejer! Massor av grejer!  Jag köpte MSM till hästarna, det var därför jag åkte dit.
 
Imorgon kommer veterinären igen. Vi ska vaccinera och kolla tänder och Nökkvi. Provsvaren var ju okej och han verkar mycket bättre. Ev kan han ha haft en liten hjärnblödning!
 
Arkivbild!
 
 
 

2 kommentarer

marianne

04 Mar 2016 10:24

Så kul att det går bra med ridningen, när man varit på kurs får man liksom en ny gnista :) inte utan att jag blir lite avis ;)
Jag tränar också styrka, för att Ava ska orka samla sej i galoppen...samt i mina ben för att jag ska orka hålla igång henne utan sporraena....det kanske är dumt så på lektioner använder jag de.

Vilken bok blev det nu? Jag är klar med båda Rosie-böckerna och har börjat på en thriller som heter Sjuka själar, (Kristina Ohlson)


Jag har köpt ekologiska bananer då de varit kampanjpris, och visst är det skillnad, jag har även köpt ekologisk mjölk då det inte funnits annan, men där känner jag ingen skillnad. Så det är nog lite si och så med det där....hoppas det blir mer och nogeannare kontroller nu om det ändå ska bli straffbart att fuska.

Marianne

04 Mar 2016 19:33

Höns gräver och sprätter över sej sand och jord, för att hjälpa de att hålla loppor och löss borta blandar de flesta i sånt som dödar ohyran...som tex aska, släkt kalk, kiselgur och liknande...de höns som inte får gå ut eller har frusen gård får Sandra inne, men mina är ju ute och har tillgång till ofrusen sand/jord.


Men hjärnblödning? Läskigt :(
Hoppas han blir helt återställd

Kommentera

Publiceras ej