Har nyss varit ute och fodrat och rastat hundarna. Nökkvi var i skogen och kom inte först så vi blev lite oroliga. Han har fått smärtstillande och ska gå på det i en vecka.
 
Det är så att  han har  spatt, vilket Karin sa från början, men sen har han nog fått en liten hjärnblödning. Och troligvis magsår pga av smärtan. Därför vill han inte äta ensilage, som är syrligt. Han vill bara äta hö. Som tur är så är det ingen som kör bort honom från maten, han får ha sin hög i fred. Det är bara Beris som flyttar på honom. Alla de andra flyttar sig för Nökkvi och det trots att han är dålig.
 
Det är min långa jobbhelg så jag började igår 8 och kom hem idag på fm. Åkte och hämtade en liten bagge som vi ska låna. Sen var det stalljobb hela långa dagen. Någon ridning har inte hunnits med.
 
 
 
 
 
 Astrid har fått en ny vän. Arnold! De har ju inte funkat ihop förut. Han har varit dum mot henne. Det är hon och Bruno som är ihop mest eller så är hon hos kaninerna! Ikväll när jag kollade in så låg hon tätt ihop med kaninerna!
 
 
Tidigare ikväll var vi en snabb sväng till Ewa och Tomas hjälpte till att klippa klövarna på en tacka. Vi hälsade på hennes lille bc pojk som är son till Jim. Så mysig kille!
 
Veckan har varit jobbig. Har inte orkat skriva på kvällarna, utan somnat typ så fort jag satte mig.
 
Och den jäkla förkylningen som aldrig går över! Idag vaknade jag med huvudvärk och ont i halsen igen.
 
Imorgon börjar jag 10 igen. Hovslagaren kommer imorgon, det blir bra!  Karin och Tomas får ta hand om honom. Det är verkligen dags att han kommer.  Han har så fullt upp så det är svårt att få tid. Snällt att komma en söndag.
 
Nu är det dags att ta en snabbdusch och sen sova. 
 
 

1 kommentarer

marianne

13 Mar 2016 09:03

Vad söt den lilla baggen är :)

Så det är spatt, det hade Brigade också, det blev svårare när han fick senskadan, spatten behövde rörelse och senan behövde vila...

Jag har känt igenom Leo och han reagerar ibland genom att försöka komma undan ellet sänka ryggen när jag tar där. Jag antar att det är något som kommer och går,...ungefär som på mej ;) Funderade ju på back on track täcke tidigare men sen verkade han må bra så det blev inget...får nog försöka komma till skott och köpa ett I allafall.

Vi har inte mockat hage på evigheter, tänkte också använda traktorn, men Janne är så ovillig numer att hjälpa mej med sånt och jag orkar inte ens trampa ner kopplingen på traktorn hehe. Hade det inte varit så mycket berg under skulle jag bett någon harva hagarna.

Jag har inga åsikter om det där med slowfeed näten, vi använder de sällan, men det händer.

Kommentera

Publiceras ej