Igår var en härlig dag

Två av mina barn var hemma.
 
Robert med hela familjen och Karin, Stoffe och så alla hundar!
 
Det regnade mest så det blev att sitta inne och trängas:-)
 
Men vad gör det!
 
Innan hemresan skule alla djuren klappas. Barnen är underbara mot alla djur.
Jag berättade att vi ska hämta en ny kanintjej till Gustav. De undrade vart den förra var, hon med ett öga. Så då berättade jag att hon blev sjuk. Det var ju sorgligt, men inte så mycket att hetsa upp sig för. De tar det naturligt också.....
Vi pratade om namn till den nya. Hilma tyckta Lena! Men sen blev det visst Ida!
 
Puss på dig!
 
Gos!
 
Mios favoritplats, i ett knä.....
 
 

Fin dag

Fin dag såsom i att det har varit en bra dag! Däremot har det regnat en del.
 
På fm var vi och slängde skräp. Transporten var proppfull! Men det finns mer......

När vi kom hem så fikade vi i växthuset. Det var alldeles lagom varmt. Sådär så man orkar jobba utomhus. 
 
Vi tog tag i projekt att montera ner den enorma kaninburen som stod rutten och dan och bara ser skräpig ut. Det är nitar och skruvar och en massa nät som ska klippas bort. Vi har iallafall börjat.
 
För sen kom en liten hund på privatträning. Det var en söt liten rackare!
 
När de hade åkt hem så åt vi lunch. Sen satte vi upp fårnäten ute på vallen så fåren skulle få beta. Imorse när jag gick ut och skulle fodra så kände jag på mig att något var fel hos fåren. De bäade på ett särskilt sätt. Jag skyndade dit och två får hade fastnat i näten. Som tur var de två tamaste som står still så man kan hjälpa dem. Den ena var inte särskilt berörd men den andra var stressad och hon är dräktig. Hoppas verkligen inte att bebisen är skadad.
 
Så idag fick de bara beta på dagtid tills vi gick in. Inatt får de vara i sin vinterhage. De ska få flytta till sommarhage när vi får upp tältet där. 
 
Ikväll red Tomas och jag ut. Jag tog Birkir, som inte ger mig något självförtroende! Jag har ingen naturlig känsla för hur han ska ridas. Han är lite mer som en ridskoleponny. Lite okänslig och seg i hjälperna. Han går helst sakta och nästan bakom handen känns det som. Han gillar inte bettet utan böjer liksom in nacken så han ser jäkligt fin ut, men han tar ju inget stöd. Det går inte att rida fram mot handen liksom.
 
Jag skulle ha lämnat honom på tillridning nu men eftersom vi har börjat köra in honom och sen har jag lovat Tea att få rida mer på sommarlovet, så väntar jag till hösten. 
 
När vi red iväg så började det regna. Mio och Allie var också med. Det duggade mest men straxt innan vi kom hem så öppnade sig himlen! Trots regnjacka blev jag dyngsur!
  
När vi fixat iordning hästarna skulle vi släppa över fåren till sin hage. Vi hade gjort en liten gång med hjälp av näten genom hästhagen. Hästarna stod och åt hö. Passa nu så de inte kommer farande, sa jag till Tomas. Nä de äter ju, sa han. Men Disa som ser allt kom springandes  förstås, hon ser ju allt! In i den lilla hagen medans regnet öste ner över oss. Morr.......

Till slut blev vi klara och kunde gå in och laga mat. Det blev tacos av lamm.
 
Imorgon kommer barn och barnbarn. Längtar!!!!
 
 

Inte blev det mycket gjort idag....

Vaknade inte förrän 8, med världens huvudvärk. Tänkte att det går nog över med lite frisk luft. Traskade ut med alla fem vovvar och fodrade. Det duggregnade så vi var inte ute så länge.
 
Huvudvärken blev värre så jag bara satt i soffan och tyckte synd om mig själv.
 
Hittade först inga värktabletter, men kom sen på att jag hade två i bilen! Efter dem och två koppar kaffe klingade värken av. Då var klockan mycket och jag slängde mig i duschen. Ewa och jag skulle träffa Cattis för att äta lunch i Övralid dit de har flyttat.
Ja inte i detta hus. Det är huset där Werner von Heidemstam bodde. I Farfarsstugan alldeles bredvid är det mat och fika. Det är Cattis man som driver det i år.
 
 
 
 
 
 
Det blev förstås en långlunch. Vi babblade på i ett antal timmar....
 
Kom hem vid 16 tiden och då satt Karin och tog en kopp te vid tv:n. Så jag satte mig där och sen såg vi Lets dance junior!  Det regnade ute och vi var lika sega båda två.
 
När Tomas kom hem så kom faktiskt solen fram. Vi gick ut och fixade i stallet och tog hem hästarna från betet.
 
När vi kom in så klippte jag håret på Tomas. Sen lagade vi mat och landade i soffan där vi sitter än! 

Lite sol och lite regn

Igår var jag på instruktörsträff i nosework hela dagen. Det var kul! Sen jobbade jag efter det och kom hem imorse.
 
Hämtade pudlarna på hemvägen för Karin jobbar.

På fm hade jag sista gången på projektkursen i nosework. Det var jättekul. De var så duktiga!
 
Åt lunch runt tretiden. Sen gick jag en promenad i skogen med alla hundar. Det stänkte lite regn men efter det red jag Tindra.
 
Det var ju svalt väder och hästarna var jättebusiga! De sprang i hagen och lekte. Tindra bockade som en stolle så jag funderade på om jag skulle våga rida!! 
 
Men hon var lika duktig som vanligt. Jag red på banan och tog några skutt med!
 
När Tomas kom så mockade vi och fixade i stallet.
 
Sen åkte jag en snabbis till affären innan de stängde. För jag skulle till en kaninuppfödare som bor nära affären. 
 
Nu har jag tingat en lite tjejkanin som kommer att flytta hit om någon vecka.
 
Nyss har jag skrivit klart min redovisning för projektkursen, så nu ska jag nog sova. klockan är snart 00.30
 
 
 

Tisdagkväll efter en riktig sommardag

 
 
Idag är jag lite rödbrun i skinnet! Två dagar med strålande sol har tagit!
 
Igår var jag ledig och grejade hemma mest hela dagen. Fast mest ute! Var och köpte tomat -och gurkplantor, som Tomas och jag planterade på kvällen. På dagen satte jag ner lite nya blommor och rensade en del. Släppte hästarna på bete ett par timmar.
 
Sen red både Tomas och jag i paddocken. Jag hoppade ett par skutt också! Tomas slutade innan mig så jag bad honom fota lite. 
 
Jag har haft ett gammalt kort på min fb profil. Det var nog 6-7 år gammalt. Men jag ville så gärna tillbaka till den formen, både jag och hästen, så jag har haft den lite som målbild. Så igår när jag såg de nya korten han tog, då kände jag att vi är ju tillbaka!! Iallafall hästen och jag är nästan där!
 
Åt räkmacka klockan 22.... så blir det denna årstid!
 
Idag har jag jobbat 8-17, fast vi har varit här hemma och grejat. 
 
När jag slutade åkte jag och köpte hundmat och kattmat på djuraffären. Inne istan lägger de nya vägar så det är inte roligt att försöka ta sig fram....
 
När jag kom hem så var hästarna allra längst ner i hagen. Jag visslade och alla började trava hem!! Sprang genast in och hämtade havre! De kommer ihåg från år till år. Vad roliga de är!

Tomas tömkörde Disa och jag red, igen. Jäklar vad jag håller igång. Idag hade jag de lätta bootsen så det gick inte likabra som igår med de tyngre. Men jag vill varva lite och få henne att själv hitta balansen.

Jag satte upp en del koner. Men det går inte att göra samma övning två gånger för då gör hon själv! Så jag växlade mellan en massa olika och red inte heller i ordning på konerna.
 
Efter ridningen körde jag tre skick var på hundarna i stallet, där de fick leta doft. En enda droppe eucalyptus på en pytteliten bit av en möbeltass!
 
Kom in ca 21 och började med mat. Idag blev det spättafilé med färskpotatis. Vi hjälptes åt så det gick ganska snabbt.
 
Imorgon ska jag på instruktörsträff i Tybble. Jag har tagit ledig på dagen och ska börja jobba klockan 17. Jag ska ha hundarna med mig för vi ska ju träna lite med. Jag får åka hem med dem under kvällen.
 
Tomas och Karin ska åka och titta på en hingst. Karin har ju velat hit och dit om hon ska betäcka Freyja och nu ska hon visst det. Och Tomas ska tydligen låta Disa också få föl. Inte jag! Jag har ju kommit igång nu!
 
Den de ska titta på är helt underbart fin! Och dessutom väldigt trevlig.
 
Lånade bilder från deras hemsida:
 
 
 
 
Vilken goding va!?
 
 

Ledig dag

Eller rättare sagt jag kom hem imorse från jobbet. Jag jobbade från 17 igår.
 
Igår fick jag så mycket gjort, så jag var supernöjd när jag åkte till jobbet. Det är märkligt det där. Idag blev det inte alls så.
 
Men jag har ridit tre dagar  rad iallafall. Idag red jag ut. Men jag gillar inte att rida ut själv egentligen. Det är ett jäkla studsande på Tindra och ibland ett under att jag sitter kvar när hon kastar sig! Det gör hon aldrig när vi rider fler.
 
Men jag hade ridit på ridbanan två dagar så jag tyckte vi skulle göra något annat! Mio och Tindra fick följa med och jag fick be dem hålla sig undan så de inte skulle bli trampade.
 
På hemvägen gick det jäkligt bra för då var hon så laddad så tölten gick kanonbra!
 
Pudlarna har varit här idag. Jag hämtade dem på hemvägen från jobbet. Men det har regnat så vi har inte varit ute hela dagen som jag hade tänkt. De kan inte vara ute så länge i regn. De blir ju dyblöta!
 
Imorgon är det jobb igen. Börjar kl 10. Nu har jag inga kurser på helgerna längre, förrän i höst igen.
 
 

Skön dag

Idag började jag med att städa lite. Vardagsrummet har blivit väldigt eftersatt! Oftast dammsuger jag bara hallen och köket lite snabbt. Tänker att jag ska fortsätta på kvällen. Men det händer ju aldrig!
 
Idag tvättade jag alla plädar och dammsög och torkade av. Lite fräschare!
 
Efter en snabbfika så åkte jag på massage igen. Fick några tips på hur jag ska träna upp min värkande rygg, fot och knä. Nu måste jag göra det innan det blir värre! Eftersom jag är sne så belastar jag fel och slarvar med hur jag står.
 
Handlade på hemvägen. Ica i Borensberg hade flyttat och öppnade idag. Det var mycket folk, men inga köer direkt iallafall. Butiken var jättefin, även om den gamla var mysigare.
 
När jag kom hem så kom Karin samtidigt. Vi åt lunch. Sen promenerade vi med hundarna och tränade lite nosework.
Vi mockade i hagen och fixade i stallet.
 
När Tomas kom så tog vi lite mellis innan Karin åkte hem.
 
Sen red Tomas och jag i paddocken innan vi gjorde klart istallet. Det blev ett kort pass, men roligt!
 
Klockan blir alltid mycket innan vi kommer in så mat blev det kl 21. Såg ett avsnitt av sveriges minsta mästerkock.
De är ju för duktiga!
 
Imorgon skulle vi egentligen ha utbildning på jobbet på fm. Sen börjar jag kl 17. Men vi lyckades få det flyttat till efter sommaren. Det var skönt, jag behövde några dagar hemma efter att ha jobbat extra i helgen samt ha avslutat två kurser. Igårkväll slutade den tredje kursen. Det har varit mycket nu....

Men igår och idag har jag ridit och nu hinner jag imorgon med! 
 
 

Ledsen ikväll

Känner mig uppgiven.
 
Jag har jobbat extra i torsdags till fredag. Hann bara hem så ringde telefonen igen om att det behövdes extrafolk på lördagen. Så jag blev inbeordnad från 14.
 
Fredagen vet jag inte vad jag gjorde riktigt. Jo, städade hallen noga. Ut med alla grejer och tvättade mattorna. Fortsatte att rensa ogräs med.
 
På lördagen var det avslutning på valpkursen. Fick en fin blomma av dem. En så rolig grupp. Några som har lyft hela gruppen genom att vara positiva och frågvisa. Blev en toppenbra sistagång och jag fick finfina utvärderingar.

Direkt efter kursen så körde vi ett kort pass var med Disa och Birkir. Det var kallt och småregnigt, så de var lite mer på tå än de förra passen. Men det gick bra iallafall.
 
En snabbdusch och sen iväg till jobbet. Hann inte äta, men köpte lite mat på vägen.
 
Idag slutade jag kl 10 och for hem i all hast. Ut i skogen och förberedde kursen! In och bytte om!
 
Tomas hade förberett mig på att kaninen Primula var sämre. Jag fick ont i magen och kollade till henne. Inte bra.
 
Hon låg konstigt och jag hann ju inte gå in. Har redan tagit tid från kursen en annan gång när kaninen var dålig......
 
När kursen var slut så kom Jonna. Vi skulle rida, men det var ju vidrigt väder. Jonna har ridit här sedan hon var ca 12 år. Nu är hon 21 :-)
 
Vi grejade med lite annat istället. Kaninen var så dlig så vi bestämde att Tomas skulle ta bort henne. Hon hängde som en trasa i famnen. Men när han gick iväg med henne så började hon sprattla. Då ångrade jag mig.
 
Tog in henne istället och matade henne och gav henne silvervatten. Hon åt och drack men kroppen är inte någon styrsel på. Så har jag hållt på nu hela dagen. Hon äter, piggnar till, sen blir hon slapp. Usch!!
 
 
Jag avskyr när djuren är dåliga! Om hon lever imorgonbitti tar jag med henne till veterinären som ligger i närheten av jobbet. Men det är tveksamt om hon klarar natten.
 
Jag har iallafall aktiverat hundarna idag. Både nosework i stallet och agilityträning. Så inget dåligt samvete där.
 
Nu är det dags att gå ut sen sova.
 
 

En kopp te innan sängdags

Försökt komma ifatt här hemma efter helgen. Kaninerna har fått flytta ut i stallet trots att Primula inte är bra från förkylningen. Men de hade för trångt inne. Jag vill att de ska få röra på sig och gräva. Hon ska äta anibiotika till fredag. Så får vi se.
 
Igår var Karin och jag och handlade växter så nu har jag iallafall fått lite i krukorna som varit tomma tills nu.
Vi har städat växthuset och gjort fint där. Så i helgen ska jag plantera tomater och gurka.
 
Idag på fm, efter jobbet hade jag min nosework-kurs för utbildningen. Det var kul! Duktiga hundar och ägare.
När de hade åkt hem så körde jag med mina egna hundar en stund. De var också jätteduktiga, alla tre!
 
Ikväll rensade jag en del av grusgången. Känner mig helt slut i kroppen.
 
Dessutom känner jag mig genomförkyld. Men jag tror att det är allt pollen ute. Jag nyser och nyser!
 
Imorgon är det jobb igen och jag ska jobba extra, skulle slutat 17, men tar hela dygnet. Sen är det helg igen och då är det sista tillfällena på kurserna, både lördag och söndag. 
 
Kursen igårkväll tillbringades i skogen. Vi spårade och det är ju sååå roligt. Det perfekta jobbet för alla hundar. Speciellt för de lite störiga! Igår var det två "slynglar" som spårade för första gången. Oj vad kul det var att se dem. De andra fyra har gått spårkurs här, så de fick göra lite svårare spår och det gick kanon!
 
 
 

Jösses vad varmt!

Nu kom visst sommaren med en gång!
 
Jag var i Stockholm måndag-onsdag. På min noseworkutbildning. Det var jättekul! Vädret var perfekt och så fick jag ju träffa mina barnbarn på kvällarna.
 
Det har hänt något som inte var lika kul. För en dryg vecka sedan bröt mitt yngsta lilla barnbarn lårbenet. Det var en olyckshändelse. Men jag har varit så orolig och ledsen för det, så det var skönt att få hälsa på och se att det var ganska okej.
 
Han har fått gips nu och fått komma hem. Första dagarna låg han på lassarettet i en speciell ställning. Tur att han är så glad och tålmodig....
 
Hilma och Kasper roade mig med sina historier! Gud vad de pratar! Hilma berättade bland annat hur man gör uppstoppade djur!
 
I torsdags var jag hemma och försökte komma ifatt med lite tvätt och annat! Tomas var ledig och Karin och Stoffe kom hit.
Vi grillade korv, tränade lite nosework och började med inkörning av Birkir och Disa. De var så duktiga!
 
Igår var det jobbfredag tills idag! Hundkurs på förmiddagen och sen hade vi en kurs på eftermiddagen i hovvård och massage med Blå stjärnan.
 
När alla kursare  hade åkt hem så tog vi ett pass med Birkir och Disa igen. Idag med draglinor och skackel bakom.
 
Sen orkade vi inte mycket mer än att göra tacos och trilla ner i sofforna!
 
Imorgon jobbdag igen!
 
Hovvårdskurs
 
 
 

Började bra men....

Härlig kurs på fm med valparna. Visserligen bara halva gruppen. Men det blev bra träning!
 
Sen städade Tomas och jag på logen och lade in ännu mera skräp i transporten.
 
Kl 15 hade jag en hund här på besök som ska omplaceras. En jättefin pudelpojke.
 
Efter lite fika fick jag med mig Tomas på en ridtur! Det var ett tag sedan! Vi red både på banan och en sväng ut. 
 
Pudlarna var här på dagen för Karin jobbade. Stoffe hämtade dem här när vi red. 
 
När vi hade ridit och gjort klart allt i stallet så tränade jag lite nosework med hundarna på logen. Nytt ställe för dem. Det gick jättebra!
 
Tomas gick in före. Han håller på med deklarationerna......Usch!
 
Jag gjorde pizza med kantareller som blev jättegod. Sen skulle jag ge kaninerna mat och såg att Primula inte var så pigg. Hennes näsborrar var snoriga och hon hade svårt att andas. Slapp var hon med. 
 
Jag matade i henne silvervatten som hon slurpade i sig och tvättade av nosen. Ska göra en gång till innan läggdags. Har sett att hon åt lite grann. Hoppas hon får leva!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0