Igår var en härlig dag

Två av mina barn var hemma.
 
Robert med hela familjen och Karin, Stoffe och så alla hundar!
 
Det regnade mest så det blev att sitta inne och trängas:-)
 
Men vad gör det!
 
Innan hemresan skule alla djuren klappas. Barnen är underbara mot alla djur.
Jag berättade att vi ska hämta en ny kanintjej till Gustav. De undrade vart den förra var, hon med ett öga. Så då berättade jag att hon blev sjuk. Det var ju sorgligt, men inte så mycket att hetsa upp sig för. De tar det naturligt också.....
Vi pratade om namn till den nya. Hilma tyckta Lena! Men sen blev det visst Ida!
 
Puss på dig!
 
Gos!
 
Mios favoritplats, i ett knä.....
 
 

Fin dag

Fin dag såsom i att det har varit en bra dag! Däremot har det regnat en del.
 
På fm var vi och slängde skräp. Transporten var proppfull! Men det finns mer......

När vi kom hem så fikade vi i växthuset. Det var alldeles lagom varmt. Sådär så man orkar jobba utomhus. 
 
Vi tog tag i projekt att montera ner den enorma kaninburen som stod rutten och dan och bara ser skräpig ut. Det är nitar och skruvar och en massa nät som ska klippas bort. Vi har iallafall börjat.
 
För sen kom en liten hund på privatträning. Det var en söt liten rackare!
 
När de hade åkt hem så åt vi lunch. Sen satte vi upp fårnäten ute på vallen så fåren skulle få beta. Imorse när jag gick ut och skulle fodra så kände jag på mig att något var fel hos fåren. De bäade på ett särskilt sätt. Jag skyndade dit och två får hade fastnat i näten. Som tur var de två tamaste som står still så man kan hjälpa dem. Den ena var inte särskilt berörd men den andra var stressad och hon är dräktig. Hoppas verkligen inte att bebisen är skadad.
 
Så idag fick de bara beta på dagtid tills vi gick in. Inatt får de vara i sin vinterhage. De ska få flytta till sommarhage när vi får upp tältet där. 
 
Ikväll red Tomas och jag ut. Jag tog Birkir, som inte ger mig något självförtroende! Jag har ingen naturlig känsla för hur han ska ridas. Han är lite mer som en ridskoleponny. Lite okänslig och seg i hjälperna. Han går helst sakta och nästan bakom handen känns det som. Han gillar inte bettet utan böjer liksom in nacken så han ser jäkligt fin ut, men han tar ju inget stöd. Det går inte att rida fram mot handen liksom.
 
Jag skulle ha lämnat honom på tillridning nu men eftersom vi har börjat köra in honom och sen har jag lovat Tea att få rida mer på sommarlovet, så väntar jag till hösten. 
 
När vi red iväg så började det regna. Mio och Allie var också med. Det duggade mest men straxt innan vi kom hem så öppnade sig himlen! Trots regnjacka blev jag dyngsur!
  
När vi fixat iordning hästarna skulle vi släppa över fåren till sin hage. Vi hade gjort en liten gång med hjälp av näten genom hästhagen. Hästarna stod och åt hö. Passa nu så de inte kommer farande, sa jag till Tomas. Nä de äter ju, sa han. Men Disa som ser allt kom springandes  förstås, hon ser ju allt! In i den lilla hagen medans regnet öste ner över oss. Morr.......

Till slut blev vi klara och kunde gå in och laga mat. Det blev tacos av lamm.
 
Imorgon kommer barn och barnbarn. Längtar!!!!
 
 

Inte blev det mycket gjort idag....

Vaknade inte förrän 8, med världens huvudvärk. Tänkte att det går nog över med lite frisk luft. Traskade ut med alla fem vovvar och fodrade. Det duggregnade så vi var inte ute så länge.
 
Huvudvärken blev värre så jag bara satt i soffan och tyckte synd om mig själv.
 
Hittade först inga värktabletter, men kom sen på att jag hade två i bilen! Efter dem och två koppar kaffe klingade värken av. Då var klockan mycket och jag slängde mig i duschen. Ewa och jag skulle träffa Cattis för att äta lunch i Övralid dit de har flyttat.
Ja inte i detta hus. Det är huset där Werner von Heidemstam bodde. I Farfarsstugan alldeles bredvid är det mat och fika. Det är Cattis man som driver det i år.
 
 
 
 
 
 
Det blev förstås en långlunch. Vi babblade på i ett antal timmar....
 
Kom hem vid 16 tiden och då satt Karin och tog en kopp te vid tv:n. Så jag satte mig där och sen såg vi Lets dance junior!  Det regnade ute och vi var lika sega båda två.
 
När Tomas kom hem så kom faktiskt solen fram. Vi gick ut och fixade i stallet och tog hem hästarna från betet.
 
När vi kom in så klippte jag håret på Tomas. Sen lagade vi mat och landade i soffan där vi sitter än! 
RSS 2.0