Uppe med tuppen

Gick upp kl 6 och promenerade med vovvarna. Tomas tog stallet som han brukar när jag ska jobba. Jag skulle inte jobba, men ha p-möte.
 
Allie fick följa med eftersom ögat ska droppas ofta. Efter mötet gjorde jag 4 ärenden på mindre än en timme! Sen gasade vi hem till de andra.
 
Hade några pannkakor i kylen som jag åt innan vi gick ut. Så skönt att ha färdig mat. Kl 13 var jag redan klar och på väg ut.
 
Fodrade alla djur och gick promenad. Sen red jag ut med Mio. Det gick jättebra idag!Tindra lyssnade så snällt! Mio är så gullig när vi galopperar, han älskar ju att springa. Så vi tävlar lite mot varandra.
 
Var tvungen att gå in och värma mig sen. Fötterna var iskalla! 
 
Efter kaffe gick jag ut och jobbade några timmar till. Hundarna fick köra lite nosework i stallet med.
 
Berserkur fick åka på lektion med Moa idag, det hade gått jättebra! Roligt!
 
 
 
 

Kallt igen!

Imorse var det minusgrader och blåsigt!
Vi hade besök av Sandra och Linnea. Sandra och Karin har känt varandra sedan de var små. De lekte ihop och Sandra hade också  en ponny samtidigt som Karin. Det var roliga tider. Sandra berättade för ett tag sen att hon var hos oss på fredagarna och vi åt tacos och kollade på Fångarna på fortet. Efter vi hade varit i stallet.

Vi fikade och tittade på djuren idag. Men det var kallt och Sandra hade ingen vagn med sig. Vi får ses igen en annan dag.
 
 
 
 
Karin och jag jobbade ute en stund innan lunch och Emilia sov förstås. När vi kom in provade hon att sitta i barnstolen. Det såg för roligt ut!
 
 
 
 
 
 
 
Efter lunch så red Karin och jag longerade Tindra. Vi packade foder och fixade.
 
Vi var klara vid 17 då matade Karin den lilla innan de åkte hem.
 
Jag skulle åka och handla och hann bara sätta ner rumpan på toa när hundarna rök ihop!!! Jag rusade ut i köket och fick tag på Jim. Ingen var skadad utan de var bara lite dregelblöta. Men jag undrar vad som hände! De har inte rykt ihop på 1 1/2 år. Inte har jag märkt något mellan dem heller.Fy vad tråkigt. Vi som hade börjat lämna dem tillsammans igen. Nu får de vara delade när vi inte är hemma igen.
 
Jag åkte till Fornåsa och handlade. De var så snälla i helgen och lät mig betala med swisch. Det gick bra idag med! För jag fick ingen post idag. Koden till mitt nya kort skulle ha kommit.
 
Imorgon ska jag hämta medicin till Allie så då måste jag ha mitt kort. På fm har jag p-möte först.

Helgen som försvann!

I fredags var Allie på djursjukhuset i Norrköping hos en ögonspecialist. De sövde henne och skrapade ögat för att trigga igång läkningen. Hon har ju haft såret i 2 månader nu. För att skydda såret satte de på henne en lins, som skulle sitta till återbesöket på fredag. Den trillade bort direkt...:-( Så nu får vi droppa ögat så mycket vi kan. För att hålla ögat fuktigt.
 
Jag passade på att baka saffransbröd eftersom Allie var trött och vädret var inget vidare. 
 
 
 
På lördagen var vi och hämtade hängmörat kött som vi beställt från en gård där de slaktar på gården. När vi kom hem var Karin, Stoffe och Emilia här. De var kvar hela dagen och kvällen. Karin och jag red och Stoffe hjälpte Tomas att begrava en bagge som dog häromdagen. 
 
På kvällen åt vi entrecoté som var med i köttlådan. Gud så gott det var!
 
Igår  var det första advent. Fick upp de sista stakarna och städade lite. På em red jag ut med Mio som sällskap. Hittade en liten väg som förut inte gick att komma fram på. Nu var den röjd och alldeles lagom för en galopp!
 
Tomas avslutade några projekt! Sen var det ju allt vanligt jobb ute. Vi fick också in gräsklipparen som stått ute.
 
Kokade risgrynsgröt till kvällen.  Det är ju så gott!
 
Idag var det jobb till 14. Allie fick följa med så jag skulle kunna droppa ögat. När jag kom hem var Karin här. Vi drack en kopp te innan hon åkte. Sen hjälpte hon mig lite med min nya telefon.
 
 
Jag var ute nästan 4 timmar sen. Packade foder och sen red jag på ridbanan. Det gick ganska bra idag med:-)
 
Soppa passade bra ikväll. Det blev Maries tomatsoppa!
RSS 2.0