Jag har jobbat tisdag 8-17, onsdag till torsdag. Imorse tog det en halvtimme att sopa fram bilen på parkeringen!
 
Det var skönt att komma hem. Hälsa på hundarna och sätta på kaffe. Och tvättmaskinen hade kommit! Eller rättare sagt Tomas fick hämta den i Linköping. De hade inte tänkt köra ut den förrän nästa onsdag!!! De kör bara en gång i veckan.
 
Tomas hade kört en maskin inatt och tumlat! Jag är ju inget fan av torktumlare, men vi bor ju trångt och har ingen tvättstuga, så jag tyckte det var ett bra val. Men, jag hade nog inte tänkt tumla torrt, det blir så jäkla skrynkligt!
 
Tänkte mer att tumla lite grann och sen hänga. Dessutom mest lakan och handdukar. Nu hade han tvättat underkläder och strumpor och vissa hade krymt så de såg ut att passa ett barn.......
 
Jag körde sen en full maskin med tröjor som jag hängde upp och drog igång avfuktaren. Det torkade på några timmar. Och de är helt släta.
 
Tvättade en maskin med lakan och tänkte köra en stund tumling. Men glömde bort att jag skulle stänga av så det blev fruktansvärt skrynkligt!! Aldrig mer!
 
Eftersom vi har dåligt med vatten så vågade jag inte tvätta mer. Inatt kommer en maskin starta. Men vi var ju tvungna att fylla på vatten hos djuren och sen går det åt en del till matlagning, diskmaskinen, dusch och toan.
 
Det är lite svårt ibland att hålla reda på hur mycket man gör av med!
 
Idag kom veterinären till Birkir igen. Han är bättre men lite öm under sulan. Han fick slippa stå i lilla hagen och vi ska sko om honom snarast. Sen fick han Metacam i 10 dagar. Hon jämförde det med att han hade en blånagel eller ett blåmärke kvar.
 
Kaninen Gustav snorade lite så jag frågade om det med. Eftersom jag hade kvar Bactrim sedan han var förkyld i våras så kunde jag ge det. Han äter iallafall och är ganska pigg.
 
Själv har jag städat inne och gjort alla stallsysslor som vanligt.
 
När jag släppte ihop hästarna så var de ju tvungna att tjafsa lite. Disa är skitjobbig och klättrar på de andra. Mest på Freyja och Prins. Jäkla dumheter! Idag sparkade Prins tillbaka så det bara small till i magen på henne. Hon borde ju vara rädd om sitt föl.....
 
Flera har sagt att ston kan bli sådär som dräktiga. Isåfall blir det inga fler föl från henne! Tindra var helt vanlig under sin dräktighet.
 
Ikväll blev det middag 21.30 och sen ut och fodra efter 23 och nu måste jag duscha och snart sova!
 
 
 
 

1 kommentarer

Marianne

11 Nov 2016 11:00

Skönt för Birkir att få komma ut till kompisarna igen.
Kan du inte ställa in tumlaren? Vi köpte ju också en men den ställer jag in på stryktorrt, skåptorrt, timer eller något annat alternativ som jag inte minns....så den stänger av sej själv. Jag tumlar inte heller allt, kan bli stora saker eller när det är hög luftfuktighet.

Kommentera

Publiceras ej