En timme extra!

Gött att få en timme till idag!
 
Det blev frukostbuffé ihop med Victor i morse. Ägg, yogurt, musli, bröd och juice. Lite grönsaker med förstås! Och kaffe!
 
Karin och Emilia kom tidigt så då red vi ut. Morfar var barnvakt! Victor var nog också med och assisterade lite.
 
 
 
 
 
När vi hade ätit lunch, kassler florentine, gjorde vi lite efterrätt till kaffet. Vi bakade en smördegsbotten med lite god creme på och hallon och lime.
 
 
 
Sen gick vi ut och red igen! Tindra fick 2 pass idag. Först uteritt och sen en pass på ridbanan. Jag rakade även hennes hals igen. 
 
Tindra verkar tåla ensilage lite dåligt. Det var likadant förra säsongen. Så jag har börjat med mag-och tarmpulver.
Inte så snyggt med vit häst och en brunbajsig svans.......
 
Tomas och Victor byggde en fårgrind på eftermiddagen. Men nackdelen med den där timmen var ju att klockan 17 var det mörkt!!
 
 
 
 
Vattnet har minskat igen så igår när alla i familjen var hemma här så tog det slut! Det blev ingen dusch då. Så ikväll var det extraskönt att duscha! Vi fick koppla in en vattencistern igen.
 
Victor är kvar tills imorgon. Mysigt! Vi har ätit kycklingwok och slappat i sofforna. Imorgon är det jobb igen!
 

11 grader varmt!

Långkalsonger blev för varmt idag! Visserligen har det blåst, men varma vindar.
 
Jag var seg imorse klockan 7 när jag traskade ut. Var ute en timme och funderade på hur det egentligen var med halte Birkir. Om man kanske skulle ringa veterinären iallafall. 
 
Frukost och morgontv och sen lite inneplock. Som vanligt..... Sen kaffe. Egentligen borde jag kanske dricka kaffe till frukost, för det var då jag piggnade till. Innan dess hade jag ont i skallen.

Solen strålade så sen gick vi ut och grejade igen. Och jag ringde veterinären. Birkir haltade riktigt illa.

Fick en tid framåt eftermiddagen. 
 
Passade på att rida ut med Tindra i finvädret och Mio fick följa med.  Idag gick det kanonbra! Jag blir så lycklig när hon lyssnar! Den största framgången vi har är att Tindra har börjat jobba rätt, alltså med bakdelen. Förut hade jag hur mycket som helst i handen, det har jag inte nu. Nu är hon lätt i handen.
 
 
 
 

När jag kom hem så blev det lunch för både djur och mig.
 
Efter lunch, stalljobb och trädgårdsjobb. Älskar hösten såna här dagar!
 
När veterinär Birgitta kom så konstaterade hon hovböld. Jag sa att vi aldrig under alla 22 år vi har haft hästar,  har haft en hovböld! Men jag misstänkte faktiskt det först. Fick liksom en bild i huvudet av det. Men sen tyckte vi att hältan flyttade sig och att det kanske satt högre upp. Men det var tydligen typiskt, enligt henne!
 
Han fick iallafall gips. Och om det går som väntat kommer den ploppa ut inom några dagar, sen är det bara att rida igen. Man kan säga att det är som en finne i hoven. Birkir kommer vara rejält halt tills den har mognat, sen släpper det direkt, när den sipprat ut.
 
 
 
Stackarn! Han och Freyja går nu i en liten hage med det lilla vindskyddet. För vi såg igår att de andra vallade runt honom. Inte så kul när man har ont.
 
När Tomas kom hem gjorde vi klart i stallet. Sen blev det matlagning och tv soffan!
 
Imorgon kommer Victor hem. Det blir härligt att ses igen!

Torsdag och en fin dag.

Idag var det varmt igen! Blev genomsvett när jag morgonfodrade!
 
På fm var jag inne och grejade. Rensade i skåpet bland gardiner och dukar. Hundarna tyckte det var väldigt tråkigt!
 
Gick ut vid lunch igen och fodrade igen. Gick promenad i skogen och då kom solen fram!
 
 
 
 
Jobbade lite i trädgården också. Hämtade hästgödsel och lade på björnbärsbuskarna.
 
Det var så skönt ute så jag ville egentligen inte gå in och äta. Men jag stekte några korvar och åt med bröd bara, det gick snabbt!
 
Bytte till ridbyxor och gick ut till stallet. Karin och Moa kom och lilla sömntutan Emilia. Hon sov och vi andra red på ridbanan. Tindra gick sådär idag! Hon var inte alls lika samarbetsvillig som igår. Kanske för det blåste, var varmt eller för att vi var tre på banan. Det vet man ju aldrig!
 
När vi hade mockat och packat foder så gick vi in och åt mellanmål. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eftersom Birkir haltade idag med så flyttade vi in honom och Freyja på ridbanan. Då kan han röra sig lite lagom, men inte springa och leka med grabbarna. Har pratat med en tjej som ev kommer i helgen eller nästa vecka och kollar på honom.
 
Jag ska gå ut nu och kvällsfodra. Ikväll kommer Tomas hem. Eller inatt rättare sagt. Han har varit på jobbresa sedan i måndags. 
RSS 2.0