Långkalsonger blev för varmt idag! Visserligen har det blåst, men varma vindar.
 
Jag var seg imorse klockan 7 när jag traskade ut. Var ute en timme och funderade på hur det egentligen var med halte Birkir. Om man kanske skulle ringa veterinären iallafall. 
 
Frukost och morgontv och sen lite inneplock. Som vanligt..... Sen kaffe. Egentligen borde jag kanske dricka kaffe till frukost, för det var då jag piggnade till. Innan dess hade jag ont i skallen.

Solen strålade så sen gick vi ut och grejade igen. Och jag ringde veterinären. Birkir haltade riktigt illa.

Fick en tid framåt eftermiddagen. 
 
Passade på att rida ut med Tindra i finvädret och Mio fick följa med.  Idag gick det kanonbra! Jag blir så lycklig när hon lyssnar! Den största framgången vi har är att Tindra har börjat jobba rätt, alltså med bakdelen. Förut hade jag hur mycket som helst i handen, det har jag inte nu. Nu är hon lätt i handen.
 
 
 
 

När jag kom hem så blev det lunch för både djur och mig.
 
Efter lunch, stalljobb och trädgårdsjobb. Älskar hösten såna här dagar!
 
När veterinär Birgitta kom så konstaterade hon hovböld. Jag sa att vi aldrig under alla 22 år vi har haft hästar,  har haft en hovböld! Men jag misstänkte faktiskt det först. Fick liksom en bild i huvudet av det. Men sen tyckte vi att hältan flyttade sig och att det kanske satt högre upp. Men det var tydligen typiskt, enligt henne!
 
Han fick iallafall gips. Och om det går som väntat kommer den ploppa ut inom några dagar, sen är det bara att rida igen. Man kan säga att det är som en finne i hoven. Birkir kommer vara rejält halt tills den har mognat, sen släpper det direkt, när den sipprat ut.
 
 
 
Stackarn! Han och Freyja går nu i en liten hage med det lilla vindskyddet. För vi såg igår att de andra vallade runt honom. Inte så kul när man har ont.
 
När Tomas kom hem gjorde vi klart i stallet. Sen blev det matlagning och tv soffan!
 
Imorgon kommer Victor hem. Det blir härligt att ses igen!

1 kommentarer

Marianne

30 Oct 2016 13:27

Hälsa Birkir att jag vet hur han har det. ..hihi
Men inte roligt med hovböld, stackarn.

Hösten fortsätter från sin bästa sida, jag längtar ut, men inser att jag knappt orkar ta mej ner till köket idag så får nöja mej att titta på solig natur genom fönstret....och samla kraft att ta mej ner.

Kommentera

Publiceras ej