Jobbdag!

Imorse var det pannlampa på. Det regnade och var kolsvart. Fast inte kallt ännu. Regnet var ljummet och lite skönt!
 
På förmiddagen var jag hemma här en stund med min brukare. Vi fikade och gick promenad. Sen kom Karin efter lunch och gick en sväng igen med hundarna.
 
Jag slutade kl 17 då var det en underbar regnbåge som jag ville fota. Men innan jag hann stanna blev den ganska blek!
 
 
 
Vi gick ut direkt och plockade in fåren som ska klippas imorgon.  Det var inte svårt, nu när gräset börjar ta slut och vi fodrade i vindskyddet. De rusade in!
 
 
 
 
My och Moa kom och red. Vi gick med hundarna samtidigt och hämtade hem de andra från betet. Det blev väldigt mörkt!
 
Imorgon kommer alla mina barnbarn. Mi och Karin kommer och hjälper mig med tackorna . Härligt!
 
 

Nu är det höst!

Vaknade på jobbet  av regn. Vet inte när det hände sist! Det har varit alldeles för torrt!
 
När jag kom hem blev det lite innejobb på fm samtidigt som Kentskivan gick typ 4 gånger. Den blir nästan bara bättre och bättre. Tvåan i samlingscd:n är bäst!
 
Sen gick hundarna och jag ut och satte på hötorken så den fick gå några timmar. Och sen släppte vi ner hästarna på betet. Mockade hagen och så lite trädgårdsarbete innan lunch. Hade matlåda så det var smidigt.
 
På eftermiddagen cyklade jag en sväng och hittade en ny liten runda till hundarna. Sen var det kaffedags och mat till dogsen!
 
Hämtade hem hästarna från betet och tränade lite i trädgården med hundarna.
 
Klockan 17 kom den lilla tjejen som var så ängslig för ett tag sedan. Idag var det skillnad! Det var riktigt kul! Hon travade, töltade och galopperade i den långa backen i full fart! Och hon sken som en sol!!
 
Och jag red Birkir som skötte sig väldigt bra! Han är mycket roligare att rida ut på, än på banan!
 
 
 
 
 
 

Långhelg på jobbet!

Det blir många timmar på jobbet en helg i månaden. Både fredag ch söndag jobbar vi dygnspass.
 
I lördags fm hade jag valpkurs, eftermiddagen gick snabbt, då vi väntade på fårklipparen, som inte kom. :-(
 
Men nu har jag bokat en annan kille till på fredag. 
 
På kvällen var jag på KENT. Anna, min rallylydnadsfröken och jag. Hon hade en biljett över! Det ångrar jag inte. De var superbra.Och ljusshowen var otrolig....
 
Igår slank jag in på Maxi och köpte deras senaste skiva och spelade den hela kvällen på jobbet. Jag gillade alla de nya låtarna.
 
Idag slutade jag jobbet klockan 8, handlade på hemvägen som vanligt.
 
Lagom till kaffet kom Karin och Emilia. Hann sätta på tvätt och snabbdammsuga innan!
 
Emilia var vaken ganska länge och tittade på hundarna som är överförtjusta i henne!
 
 
 
Vi tog en promenad till öde-äppleträdet och fyllde på lite i bunken med hästäpplen. Några fina hittade vi med som vi stekte till efterrätt. Mums!
 
 
 
Efterrätt och ett sovande barn
 
 
 
Efter en långlunch så red vi i paddocken. Karin red Birkir som skötte sig så bra. Det är visst bara mig han bråkar med..... Jag red min prinsessa som var duktig som vanligt, men tyvärr har hon lagt på sig lite igen. Nu har de fått beta några dagar och jag har inte ridit. I lördags longerade jag bara en stund.
 
Ikväll var Jim och jag på rallylydnad. Gud vad kul det är! Jim är så rolig att träna med. Och mycket lättare än båda de andra, eftersom han är lättare att belöna, har mer driv och uthållighet och inte heller så lättstörd av andra!
 
 
 
 
 

Torsdagkväll

Den här veckan är en lyxvecka på schemat. Kort pass på måndagen och sen ledig 3 hela dagar innan helgjobb.
 
Idag var jag seg när jag vaknade. Som igår. Men efter en lång "frukostrast" så kom jag igång. Dammsög, igen, det är ju sån årstid. Vek all tvätt efter igår. Sen en kopp kaffe innan vi pallrade oss ut.
 
Hästarna fick gå ner till hagen efter lunch som vi planerat. De blev jätteglada! 
Innan jag släppte ner dem longerade jag Tindra en stund. 
 
Sen hann jag både rensa ogräs och måla lite i stallet. Slängde ihop en omelette till lunch vid 15 tiden. Ska försöka gå ner de 3 semesterkilona som ovälkomna dök upp i somras....
 
My och Moa kom, för vi skulle rida ut ihop. Vi traskade ner och hämtade hem alla hästar från betet. Inte så populärt! De ville nog vara kvar. Men det är så mycket gräs så de får ta det lugnt i början. De har ju fått hö flera veckor.
 
Gud vilken rolig tur! Vi tog det ganska lugnt först, jag travade  mest och försökte hålla ner tempot på Tindra som gillar att springa. Sen när vi vände blev det tölt. Så bra det gick. Moa red bredvid mig och ropade: Vad fint hon går och vilka benlyft! Jag satt bara och log! Sen undrade Moa om vi skulle galoppera. Då blev det livat. Prins  kickade åt Beris så My höll på att flyga av!
 
 
 
 
 
 
Jag skulle försöka ta det lugnt, men det var omöjligt! Moa kom upp jämsides och båda hästarna drog iväg. " Det går lite för fort!" sa Moa. Jag tog tag i Tindra och då lade hon sig i pass! Det är ju lite så man fattar pass, man sätter sig ner i galoppen i lite obalans. Jäklar vad häftigt det var!!
 
Hästarna blev dyngsura av svett och Mio blev ganska trött! Vilken energikick!
 
 
 
 
 
Efter ridturen tränade jag Jim lite i rallymomenten. Det är också jättekul! En hundpromenad blev det innan vi gick in och lagade mat.
 
Nu blir det ju mörkt tidigt. Men det är ganska skönt att äta lite tidigare än 22.........

Sovit i soffan...

Ja inte hela dagen, men en stund ikväll. Nu har jag varit ute med hundarna och vaknat till.
 
Har varit väldigt seg idag. Tagit tabletter för jag har haft värk i hela kroppen och lite halsont! Mi och barnen är också sjuka, de skulle ha kommit hit någon dag i veckan, men nu får de kurera sig först.
 
Jag var ledig igår. Red Tindra, mitt lyckopiller, tränade lite med hundarna och på kvällen hade jag hundkurs. På dagen var jag också och köpte hundmat. Där har de en loppishörna. Jag köpte 2 proppfulla papperkassar med barnkläder. Mycket fina och en hel del märkeskläder. Jag gav 200 för allt. ca 40 plagg! Jag tvättade allt idag och kollade igenom det och det blev hur mycket som helst! Något ska nog falla barnen i smaken.
 
 
 
Idag gick jag upp tidigt. Seg som kola, men satte igång att städa och tvätta tills Karin och Emilia kom.
 
Karin var snäll och fixade min dator. Installerade om och tog bort!
 
Sen red vi. Men det var 17 grader så hästarna var jättesvettiga. Birkir bråkade en del idag, men jag vet att jag måste lära mig honom. Han är så olik Tindra. Malin säger att han är den bästa häst jag har haft....så det är väl bara att träla på. Tindra är så mjuk i tölten och Birkir lite stötig, eftersom han har större steg.
 
 
 
Efter lunch var jag helt slut. Skulle åkt på möte, men det gick ju inte. Fick ringa återbud. Det blev bara en hundpromenad och lite nosework innan Karin åkte hem.
 
Emilia har börjat flina och ta kontakt! Vad fort det går!
 
 
 
Tomas och jag bytte hage på hästarna. Nu när de lugnat sig får de gå i den stora skogshagen och sen ner till Werns lycka för att beta några timmar på dagen. Dit får de traska i en lång gång så det blir mycket rörelse. 
 
Idag låg alla ner samtidigt i hagen, så nu har de nog klarat ut sina problem! Och såren är ytliga och börjar läka.
 
 
 
Nu ska jag sova igen. zzzz....
 
 

Jag och datorer....

Nu har det strulat igen.
Men nu kom jag in igen och har även lagt in min blogg och några andra som snabbval. Usch vad jag ogillar att slösa tid på "sånt"!
I helgen har det varit fullt upp igen. Valpkurs på lördagen, med strålande sol igen.
Vilken höst vi har!!
På em flyttade ju Robert med familj "hem" till Motala. Tomas var uppe och hjälpte till. De körde i tre bilar och två släp! Jag, Karin och Stoffe mötte upp på Haga och hjälpte till att lasta ur. Roberts kompis Martin var med från Uppsala. De är barndomsvänner här från Motala. Många vänner lämnar de där uppe, men huset är jättestort och jag tror att de kommer umgås med många av dem fortsättningsvis.
 
Igår hade jag en barnridning klockan 10. Det var den rädda lilla tjejen, som igår vågade gallopera! När vi hade ridit släppte vi ihop alla våra hästar i hagen framför huset som är helt öppen, utan träd.
 
Det gick över förväntan. Sist jagade Beris både Disa och Freyja, de som varit på betäckning och därmed borta från flocken. Birkir var ju bara borta 3 veckor, så det gick bra att släppa ihop igen. Men han var ju så jäkla jobbig och gnäggade hysteriskt när vi hade 2 hagar. Han ville vara med både stona och Beris!
 
Beris har fått gå med nya Prins eftersom det är Beris som alltid är den bråkigaste. Nu när de två blivit "vänner" skulle vi släppa ihop alla. Då var Prins borta 2 dagar på uppvisning på en hästmässa, så det blev faktiskt lite problem igen!
 
Att de ska vara så jobbiga! Alla har bitsår och lite skavanker idag, utan Freyja som håller sig från bråk. Vilket ingen annan gör!! Ska se över och tvätta dem idag.
 
På kvällen körde vi in det sista höet! Det blev inte så mycket så vi kommer att få köpa, innan vi kan börja med ensilaget. Idag börjar jag jobba klockan 14, sen har jag tagit ledigt några timmar för att åka på rallylydnadskursen med Jim!
 
Igår fyllde min Victor 31 år. Jag försökte ringa på kvällen, men kanske han jobbade. Här är han med lille Elis. På namngivningsdagen.
 

Dataproblem

Alltid är det något. Man ska tydligen inte göra uppdateringaar på datorn. Hela veckan har den bråkat och jag kan inte skriva blogginlägg på mobilen. Igår lade jag in en massa nya foton. Nu kommer jag inte åt dem från bloggen. Morr..... .
Jo, nu gick det visst! Det här är från Elis namngivning. Sista kortet är på huvudpersonen som somnade vid paketöppningen! Det var förra helgen. Veckan sa bara swisch. Tomas var borta en dag så det var lite pusslande. Karin har också hjälpt till.
Hästarna har haft fullt upp med att göra upp vem som ska bestämma i hagen. De gapar och skriker mest som tur är. Några småsår har Beris fått, de andra inget! Vi har inte släppt ihop alla ännu, vet inte riktigt hur vi ska göra.
Emilia växer och utvecklas. Gud så söt hon är!

Ännu en strålande vacker dag!

Kaninen ja..... Marianne undrade om jag bara har en, igen. Jo tyvärr. Jag har inte orkat skriva om det innan. Jag skaffade först en 5-årig hona till Gustav som vi ju opererade bort ett öga på. Sen visade det sig att hon hade en tumör bakom ögat och sen upptäcktes en till på halsen. Så tyvärr fick hon ju somna in. Då köpte jag ju en liten unge som dog knall fall efter ca en månad. Fick en ny unge av en kompis, som dog efter 2 dagar!! Jag fick en chock! Och blev så ledsen så jag orkade inte ens tänka på det!
Igår träffade jag uppfödaren till den första ungen. Hon sa att det är inte alls är ovanligt att de dör. De är känsliga för miljöombyten och en del har medfödda magproblem. Hon tyckte jag skulle hämta en vuxen hona hos henne. Men jag vet inte....Är det meningen att han ska bo själv? Idag började jag måla i stallet. Hann en bit iallafall! Vitt och dalablått blir det! Red Tindra på em. Det gick kanonbra! Väntade på att My skulle komma med Prins. Hon red hit och mamma kom efter i bilen. Jag hade hundkurs mellan 18-20.30 så då fick han gå på ridbanan så släppte vi ihop dem efter det. Det gick lite hett till i början. Vi trodde inte att Prins var så tuff men han fick in några smällar på stona. Berserkur fick inte vara med. han får gå själv några dagar till.
Vi gick ut och kollade till dem nyss och det verkade lugnt. Får kolla över benen på dem imorgon. Men oftast så sparkar de nära så det inte blir några större skador. Imorgon ska jag på massage. Det ska bli underbart, känner mig sliten.....

Jobbelijobbdag!

Jobbade 8-14 idag. Passade på att köpa färg till stallet när vi var på ÖB. Imorgon ska jag börja måla. Inne i stallet alltså.
 
När jag kom hem pysslade jag med kaninen och lät honom komma ut på gräset. Det har ju varit så varmt och gött!
 
Efter promenad, mat och fodring av alla djur skulle Jim och jag på rallylydnadskurs. Det var kul!
 
 
 
 
 
Vi ska gå 4 måndagar till.
 
Ikväll somnade vi båda efter maten som var kl 21 som vanligt. Men sen skulle vi ut och fodra och då piggnar man ju till, så nu sitter jag i fotbad! Ute var det kallt! Tog mössa på huvudet!

Helt slut!

Extremt lång dag.....
 
Gick upp skapligt tidigt , före halv åtta. Efter frukost och morgonfodring åkte jag och handlade. Sen när jag kom hem snabbstädade jag köket och hallen. För Karin och Stoffe skulle komma på förmiddagen och fika. De kom sent så Tomas och jag hann börja, kaffesugna som vi var. Men fy tusan vad getingar det kom ! Vi fick flytta in igen!
 
Det blev påtår när de kom och vi turades om att hålla den lilla.Sen gick vi en promenad.
 
Jag fick vända om före de andra för jag skulle ha hundkurser. Den första klockan 14 och den andra direkt efter.
 
Det var nosework, först nybörjare och efter det kom tre duktiga tjejer som körde fortsättning. De fick börja på ytterligare en doft.

Efter kurserna tog jag ett träningspass med Tindra i paddocken. Då ser jag en tacka och hennes lamm ute på vägen. Vi fick in dem igen och fodrade dem och Tomas klippte även ner lite grenar åt dem. Men jag vet inte om det var matbrist egentligen.
 
Sen när jag släppte in Tindra efter ridningen så sprang Beris igenom tråden och började jaga stona. Fy vilken ful sida han har, den där snälle hästen. Han som är en klippa i ridningen, med vem som helst, är så elak så fort någon har varit borta och kommer hem igen.
 
Vi kom inte in förrän kl 22, trötta och frusna. Tog en varm dusch och sen värmde vi lite pizza som var kvar sen i fredags. Jag har bara ätit två knäckemackor sedan vi fikade på fm. Så jag var rejält hungrig!!
 
Nu blir det zzzzzzzz...........

Fredag och lördag!

Igår hade jag tänkt ta tag i hemmet. Det var liksom ett tag sedan...
 
Tomas har varit borta i veckan på jobb i England och Skottland. Avundsjuk är jag! Fast han har ju mest jobbat förstås. Han kom hem sent igårkväll/natt.
 
Jag struntade iallafall i städningen och åkte till Karin och Stoffe och fikade. Efter det åkte jag till Biltema och Granngården. På Granngården blev jag kvar länge och pratade med flera personer. Trevligt!
 
 
 
 
Fyndade även en hel del som var 70% på! Bland annat ett schabrak och ett par kängor.
 
När jag packade in i bilen så dök Moa och Marie upp. Moa ville komma och rida och undrade om jag kunde hämta henne på vägen. Hon skulle hem och äta först.
 
När jag åkte hem funderade jag på vart hon skulle sitta. Bilen var ju full! Mio och hon fick sitta fram båda två!
 
 
 
 
 
 
När jag hade ätit så red vi ut. Så roligt! Vi galopperade nog mest! Tjoade och hade oss i skogen! Beris var jättepigg och hängde på. Han tyckte nog det var kul! Men vi får nog raka honom med, han var så lurvig och nu ska ju Moa rida honom regelbundet. Igår skulle hon hem och skriva en träningsplan :-)
 
På kvällen kom en annan liten tjej och red. Men då gick det betydligt lugnare. Det är otroligt vilken häst det där är! Han tar verkligen hand om de som behöver det!
 
Idag hade jag valpkurs på fm, mysigt och roligt! Efter den så åkte vi och hämtade hem Disa och Freyja. Det tog hela eftermiddagen. Hundarna var med förstås. Vi stannade på uppvägen och tog en glass och kaffe så hundarna fick nosa och kissa med. På hemvägen blev det en korv!

Vi har hästarna isär inatt eftersom Beris alltid ska bråka när någon varit borta. Får se imorgon hur det går att släppa ihop dem.
 
Ikväll städade vi ur en box ordentligt. Spolade med rengöring och sen med högtrycken. Jag har tänkt måla lite om det fortsätter att vara varmt ute så det torkar.
 
Hoppas på fint väder imorgon då jag ska ha 2 kurser på eftermiddagen!
 
 
 
 
 
 

Jobbat 8-17

Fåren väckte mig tidigt idag igen. Så nu är det slutmatat på morgonen. De får bara på kvällen i fortsättningen. Kraftfoder alltså! Gräs har de ju.
 
Ikväll hade jag middagsgäster. Karin , Stoffe och Emilia. Ja den lilla åt ju inte så mycket!
 
 
 
 
 
Nu ska jag nog gå och sova!
 

RSS 2.0