Kaninen ja..... Marianne undrade om jag bara har en, igen. Jo tyvärr. Jag har inte orkat skriva om det innan. Jag skaffade först en 5-årig hona till Gustav som vi ju opererade bort ett öga på. Sen visade det sig att hon hade en tumör bakom ögat och sen upptäcktes en till på halsen. Så tyvärr fick hon ju somna in. Då köpte jag ju en liten unge som dog knall fall efter ca en månad. Fick en ny unge av en kompis, som dog efter 2 dagar!! Jag fick en chock! Och blev så ledsen så jag orkade inte ens tänka på det!
Igår träffade jag uppfödaren till den första ungen. Hon sa att det är inte alls är ovanligt att de dör. De är känsliga för miljöombyten och en del har medfödda magproblem. Hon tyckte jag skulle hämta en vuxen hona hos henne. Men jag vet inte....Är det meningen att han ska bo själv? Idag började jag måla i stallet. Hann en bit iallafall! Vitt och dalablått blir det! Red Tindra på em. Det gick kanonbra! Väntade på att My skulle komma med Prins. Hon red hit och mamma kom efter i bilen. Jag hade hundkurs mellan 18-20.30 så då fick han gå på ridbanan så släppte vi ihop dem efter det. Det gick lite hett till i början. Vi trodde inte att Prins var så tuff men han fick in några smällar på stona. Berserkur fick inte vara med. han får gå själv några dagar till.
Vi gick ut och kollade till dem nyss och det verkade lugnt. Får kolla över benen på dem imorgon. Men oftast så sparkar de nära så det inte blir några större skador. Imorgon ska jag på massage. Det ska bli underbart, känner mig sliten.....

3 kommentarer

marianne

07 Sep 2016 09:35

Men stackars Gustav, kompisarna som dör :( om du orkar, kanske det är bra att hämta en vuxen hona? Den första, med ögat, var ju en himla otur "bara".

Det brukar väl oftast gå bra med hopsläpp? Vi brukar låta de gå i olika hagar och titta på varandra i några dagar innan de får hälsa på riktigt.

Sv; jag tänkte Leo fått en vass kvist eller något mellan trampdynorna, det är sprängsten på just den biten så det kunde vara en stenflisa också....men det var höger fram, samma som han haltat på vid tidigare tillfällen så det får bli lugnt någon dag nu och till vintern ska jag fundera på ett back on track-täcke till honom.
Men vet inte...något har hänt med honom, tänkt fråga dej men har inte blivit av...
När vi kom från semestern var han förvirrad, han gav sej på katten som satt helt lugnt och tvättade sej, Leo visade en sida jag aldrig sett, det var RIKTIG hatisk ilska...som han inte ens visat när han blev attackerad av en annan hund, han vägrar gå in i sovrummet, står och nosar på tröskeln som om den skulle vara något jättefarligt, en gång blev han rädd för kattens trädgren vi haft inne i alla år, han ville verkligen inte gå fram utan sträckte fram nosen försiktigt för att undersöka den, en gång när vi var ute skogen och han sprang före som han brukar, vände han sej och blev överlycklig när han fick syn på mej, uppförde sej som om vi varit ifrån varandra flera dagar.
Han ser nog dåligt också, han skäller på mej när han ser mej på håll ute på gården.
Han går upp i soffan hela tiden trots att han inte gjort det sen vi köpte den nya för 5 år sen....sen tittar han helt oförstående när vi säger till..

Det är det mest markanta, men sen är det lite småsaker som är konstiga....jag tror han fått en liten hjärnblödning eller så....för det kan väl hända?
Vad tror du? Jag tänkte be veterinären titta på honom, men vågar inte :(

marianne

07 Sep 2016 09:37

Just de....jag tar tacksamt emot tips på redskap att ta bort flugägg, jag har smetat salva på, då är det lite lättare, citron funkar också hjälpligt, men de sitter så hårt

marianne

13 Sep 2016 08:05

Cykelmiddag är ett roligt upplägg, lite halv åtta hos mej, men festen efter kan ju egentligen vara, drt är inte alla som kommer dit heller.

Trots att Misan inte är min, har jag varit så himla orolig, så det var verkligen skönt att hon dök upp

Kommentera

Publiceras ej