Söndag och valborgsmässoafton!

Idag var det dags för My att konfirmera sig.
Jag åkte dit själv, Tomas försökte få ordning på fårstaketet, där en tacka hela tiden tar sig ut.
 
Det var en jättefin stund i kyrkan med fin sång och redovisning av deras jobb från undervisningen.
 
 My med lillebror
 
My längst till höger 
 
 
Jag hann inte följa med efteråt för att äta lunch utan köpte med mig hämtmat från stan. För jag hade kurs  14-16. Vi åt indiskt, jättegott med nybakat nanbröd som doftade i hela bilen!
 
Det var avslutning på nosework kursen. De var jätteduktiga och vi körde en liten tävling som Tage vann. En underbar welsh corgi!
 
Efter kursen dök Marie och barnen upp och min bror var också med. Det är så roligt att träffa honom lite mer igen! My hade fått en moped som hon hade med sig!
 
Jag hade tänkt rida, men istället tog Tomas och jag en ordentlig promenad med hundarna. Den vägen hade vi kollat ut sist. Nu tog vi med oss vatten att dricka och en banan!
 
 
 
 
Det blev ca 1,5 timmes vandring. Vi har ju pratat om att vandra i sommar, så vi behöver börja träna lite!
 
 
När vi kom hem så var det jobb kvar. Vi flyttade in en tacka till den ensamma, hon som fick missfall. Idag hade lite mer efterbörd kommit ut, så klämman sattes dit igen! De två små tackorna har flyttat ut. Så nu är 6 inne. Två i en box och fyra i den andra. De ser ut så här nu. Kolla vilket juver den vita har!!
 
 
 
Jag har lånat hem glasögonbågar och tar gärna emot synpunkter på vilka som passar mig bäst.Här är de:
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördagkväll

Igår var Karin här igen. Vi red på ridbanan när Emilia sov och sen jobbade vi lite när hon vaknade. 
 
 
 
 
 
 
 
 
På eftermiddagen åkte jag till optikern och Karin följde med till stan. När jag var klar så gick vi i några affärer. Jag hittade inget, typiskt. Men Karin handlade lite.
 
Handlade mat gjorde jag däremot på hemvägen. In med varorna och sen ut till Tomas som var i stallet. Vi grejade med tackan som inte fått ut efterbörden ännu. Enligt veterinären skulle jag dra försiktigt lite i taget, men det var ingen fara att det tog flera dagar. Fick ut en hel del under kvällen och satte en klämma i den. Sen såg jag tyvärr att kaninhonan var dålig. Hade antibiotika hemma som jag gav henne och några sprutor med vatten. 
 
Men tyvärr dog hon inatt. Så nu är Gustav ensam igen. Gamle gubben! Men nu får han ingen ny fru, trots att han verkar piggare än på länge! Han verkar ha 9 liv! För i vinter har han varit förkyld flera gånger och fått medicin! Och det brukar kaniner dö av!
 
Idag har jag haft två roliga kurser! 
 
Imorse vaknade jag med huvuvärk och undrade hur jag skulle klara dagen! Men det var bara kaffebrist! Så fort jag druckit en kopp så blev jag pigg!
 
Valpkursen var så rolig, de har utvecklats så mycket! 
 
 
Efter lunchen så hade jag lydnadskurs med aktivering, fortsättningskurs. Eva, en av mina mest troga kunder, hade bakat en god kaka som vi festade på till kaffet. Och vi gjorde så roliga saker som jag lärde mig på instruktörsutbildningen för många år sedan. Hittade övningarna i datorn igår!
 
 
Karin och Stoffe kom efter min kurs. Karin och jag fixade stallet och sen red vi ut en sväng. Tomas avmaskade resten av fåren och flyttade ut ett par från stallet till fårhuset.
 
 
 
 
 
 
När Karin och Stoffe hade åkt hem så grejade vi lite till. Vid 20 tiden  kom vi in och lagade mat. Det blev dumplings till förrätt för det hade vi i frysen. Sen pankostekt torsk med klyftpotatis och en typ remoladsås/coleslaw som vi hittade på! Fast jag skar mig i fingret! Bra med vassa knivar, om man håller sig till maten....

Nu tar jag helg!

Eller jag gjorde det imorse. Gick då av efter långpass.
 
På fm gick hundarna och jag en ordentlig promenad.
  
Lite stalljobb innan lunch. Det var sol, men kallt. Efter lunch red jag ut och Mio var med. Det gick sådär.....
Kanske hon var trött!
 
 
 
 
Det positiva var att hon lyssnade i början och i slutet. Och att tölten var bra. Resten kan vi glömma......Kanske fick hon stå för länge.
 
Efter ridturen packade jag foder och jag skulle just gå in när jag såg att den magraste tackan såg ut att ha en stor hög bakom sig. Trodde det var bajs. Men det var en död lammunge som hängde halvvägs ut. Jag drog ut den och konstaterade att den hade varit död ett tag i magen. Det var nog därför hon varit hängig.
 
 
 
 
 
Jag skulle på möte så jag ringde Tomas. Han var på hemväg så jag åkte på mötet något försenad.
 
När jag kom tillbaka hem så lagade vi mat och tittade på ett program jag velat se länge: Allan, den bevingade hästen. Peder Fredrikssons häst. Programmet var mycket bra. Många "hästmänniskor " borde  ha mer såna tankar och ideer. 
 
När vi kom ut nu på kvällen hade tackan fått ett lamm till, ännu mindre. Tomas drog ut den. När de är döda är det svårt att krysta fram dem. Hoppas nu efterbörden kommer ut. Vi satte en klämma i den  så den inte ska åka in igen. Så synd om tackan men hoppas hon repar sig nu och lägger på sig några kilo.
 
 
 
 
RSS 2.0