Jobb fredag till idag.
 
Jag blev så ridsugen igår när Karin lagt upp en film där hon töltar på Birkir. Hon var här igår när jag jobbade och Emilia var hemma med pappa.
 
Så idag när de kom hit fick Tomas passa Emilia när vi red ut. Vad mysigt det var! Jag har bara ridit en neda gång sedan Tindra blev skadad, tappade liksom sugen. Sen skadade jag min nacke, så när jag red Disa fick jag ännu ondare. Hon är lite tyngre att rida. Hängde en del på tygeln och är lite större hela hon. Birkir är så liten och nätt mot både Disa och Tindra. Han känns som en ponny, fast han är inte särskilt liten. 1.37 hög var han när vi mätte.
 
 
 
 
 
 Emilia är en liten vilde när hon är vaken. Släpar fram pallar, klättrar och hoppar och har blåmärken överallt! Lik Karin som barn! Hon for också omkring. Men när hon ska sova, då är hon rolig, lägger sig så snällt i vagnen och sen går ögonen runt och hon sover inom några minuter!
 
Tomas hämtade nytt foder medans vi gick en promenad med hundarna. Sen gjorde vi iordning hästarna. Eller rättare sagt sanerade bort värsta skiten. De är inte så fina nu. Vore skönt med lite kyla!
 
Mio och Allie fick följa med ut. Allie hängde med bra. Det var skönt. Jag var lite orolig att hon skulle bli för trött eller få ont igen. Jag har ju tyckt att hon varit lite knepig några dagar, så det var skönt att se henne så pigg.
 
När vi kom hem hade Emilia vaknat och vi gick alla in för att äta. Det blev raggmunk. Det är ju gott! E åt lite av varje som vanligt. Hon pekar på kyl, frys, fruktfat osv! Ha ha!
 
Efter några timmar åkte de hem och Tomas och jag gick ut och fortsatte. Jag mockade, fyllde vatten hos hästarna och lade halm i extranäten. Packade deras hönät. Tindra fick sina örter.Tomas fixade allt hos fåren.
 
När vi kom in var klockan 19.30 och vi satte in en färsk kyckling i ugnen. Det fick bli pommes och coleslaw till.
 
Hamnade raklång i soffan och somnade förstås. Man sover skönt där!
 
00.30 vaknade vi till och gick ut och fodrade! Så nu är jag pigg!
 

3 kommentarer

Marianne

17 Dec 2017 10:20

Förstår att du är ridsugen nu, mysigt att ni kunde ta en tur :) så ni har kladd? Här är det några minusgrader och rätt skönt ute. Jag har inte varit på gården på ett par dagar så vet inte om det är kladd i hagen.

Emilia använder all energi mär hon är vaken så den är väl slut när hon lägger sej....eller hon anse är som Martin....han kunde inte vara still då riskerade han att somna ifrån allt roligt, men när jag la honom tvärsomnade han direkt.

Dina kissar är som mina var....Mizo var den nyfikna och keliga, stod och trampade otåligt när han såg att jag var på väg att sätta eller lägga mej, ibland klättrade han upp på mej när jag stod vid sängen... <3
Bra att ni fick byta plats för julbordet, jag vill också ha mycket sill....på vårat fanns ingen ål men däremot rökt plattfisk....supergott

Vill du att jag ska skicka tabletterna till Allie? Om hon har ont, menar jag.....

Eller när planerar vi att ses? Hihi

Marianne

17 Dec 2017 10:29

Glömde ju....
Jag tror det är en kombination av stress och värk.
Jag mår ju mycket bättre psykiskt, men nu har jag ju härjat runt en del så är lite ledbruten...har haft en kass period och känner paniken växa...men är ändå vid ganska gott mod och försöker fokusera på bra saker.

J

18 Dec 2017 09:30

Härligt med en ridtur.

Kommentera

Publiceras ej